Kada vyras tampa džentelmenu: ar mokėti už moterį restorane

Lyčių lygių galimybių epohoje atsakymas į klausimą, ar vyras turi mokėti už moterį, turėtų būti aiškus: apie kokius įsipareigojimus galima kalbėti, kai moterys visomis jėgomis siekia lygybės, netgi daugiau uždirba už kai kuriuos vyrus ir joms finansinė parama nereikalinga?

Tradiciškai per pirmą pasimatymą moka vyras, ir tai nėra vien dėl etiketo.<br>123rf nuotr.
Tradiciškai per pirmą pasimatymą moka vyras, ir tai nėra vien dėl etiketo.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 6, 2015, 7:48 AM, atnaujinta Oct 27, 2017, 8:56 PM

Nejaugi tai – praeities stereotipai? Juolab jeigu įsigilintume, santykiai gali būti romantiški, draugiški ar dalykiniai ir ne visada paklūsta sausai logikai: tai – kaip žaidimas, kuris turi įvairias taisykles, jose liko vietos ne tik tradicijoms, bet ir jų išimtims. Apie tai rašo portalas „elle.ru“.

Kultūrų skirtumas

Kartais vyrai, susidūrę su feministėmis ir siekdami išvengti pykčio, nedrįsta joms atidaryti durų, apmokėti vakarienės ar net nupirkti bilieto į filmą.

Tokio elgesio galima tikėtis, jeigu abu esate iš skirtingtų šalių. Juk skirtingose kultūrose pinigai traktuojami kiek kitaip.

Pavyzdžiui, amerikiečiai nemato nieko bloga, jei moteris moka už save. Europiečiai sąskaitą linkę dalytis pusiau, ypač tuomet, kai to nori pati moteris, taip demonstruodama savo savarankiškumą.

Todėl jei vyras nesiūlo sumokėti už jūsų kavą, neskubėkite daryti išvadų apie jo kultūrą, juolab galvoti, kas jūs jam nepatinkate. Mat stipriosios lyties atstovas elgiasi pagal jam įprastas taisykles ir nenori jūsų įžeisti.

Kas moka per pirmąjį pasimatymą?

Tradiciškai per pirmą pasimatymą moka vyras, ir tai nėra vien dėl etiketo. Vyrams norisi per pirmą pasimatymą pademonstruoti savo atsakingumą, patikimumą, o vakarienės apmokėjimas – viena galimybių tai padaryti.

Neatimkite iš jų šio malonumo, juo labiau kad ši pasimatymo dalis gali daug pasakyti apie jūsų gerbėją.

Jeigu vertinate gerbėjo dosnumą, kažin ar jums patiks, kai padavėjui atnešus sąskaitą jis garsiai piktinsis, koks brangus šis restoranas, ir dėl to nenorės atseikėti arbatpinigių.

Jeigu pasiūlysite pati apmokėti sąskaitą, tokiu elgesiu pasiųsite vyrui signalą, kad antrojo pasimatymo tikėtis neverta. Moteriai mokėti per pirmą pasimatymą – blogo tono požymis.

Jūs seniai kartu

Kiekviena pora finansus tvarko savo nuožiūra, vienodų taisyklių visoms šioje srityje negali būti. Vieni laikosi tradicijos, kad namo parnešti mamutą – vyro pareiga, o moteris tėra namų židinio sergėtoja, vyro įkvėpėja, bet ne maitintoja.

Kai kuriems atrodo, kad XXI amžiuje moters veiklos negalima apriboti virykle ir skalbykle, nes ji turi siekti savarankiškumo nuo vyro, bet ir po lygiai su juo aprūpinti šeimą.

Statistika rodo, kad apie 60 procentų vyrų prisiima atsakomybę už šeimos išlaidas, susijusias su bendromis pramogomis ir atostogomis.

Be to, 40 procentų vyrų (palyginus vos su 18 procentų moterų) pareiškė, kad jie visiškai apmoka visas šeimos buitines išlaidas.

Laikytis bendrų tendencijų arba kurti savo taisykles – jums rinktis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.