Nepatikėsite, bet pamiršti vienišumą man padėjo mokytojai

Gyvenimo krizes, nelaimes, sunkumus, manau, jog yra patyrę visi, nuo mažiausio, iki didžiausio. Tai yra normalus laikotarpis kiekvieno žmogaus gyvenime,kurį perėjęs asmuo tampa stipresnis emociškai, ima labiau pasitikėti savimi tam tikrose situacijose,juk tai jau buvo išgyvenęs. Tai pereiti reikėjo ir man, tiesą pasakius buvo nelengva, bet man pavyko!

Laikas viską sugydė ir pateikė daug siurprizų ir dovanų gyvenime.<br>123rf nuotr.
Laikas viską sugydė ir pateikė daug siurprizų ir dovanų gyvenime.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Simona

Jul 27, 2015, 11:08 AM, atnaujinta Oct 23, 2017, 7:44 PM

Sunkumų gyvenime turėjau nuo mažumės, pradedant nuo to,kai užaugo mano brolis ir paliko namus, tuomet sesė, o man buvo tik šešeri. Buvo sunku, nes likau viena, mane paliko net du žmonės su kuriais augau, skaudu ir atrodė neteisinga.

Mama daug dirbdavo, tėtis gyveno atskirai. Po maždaug metų mane paliko ir tėtis, jis mirė. Taigi likau dar vienišesnė, nemačiau nei brolio,nei sesers, nei tėčio. Galima sakyti ir mamos nemačiau,ji stengėsi išlaikyti mus, dirbdavo labai ilgai nuo pietų iki vėlaus vakaro,kai man jau tekdavo eiti miegoti ir jos nesusitikdavau...

Augau pati, kaip mokėjau, stengiausi ir mokytis, bet aišku kartais neišeidavo,norėdavosi išeiti ir pažaisti į kiemą su kiemo draugais. Bėgo laikas, aš stiprėjau, nes prie visko pripratau, sesė ir brolis aplankydavo mus, atveždavo ir lauktuvių ,tai aišku buvo maža paguoda. Su laiku susitaikiau su viskuo,kaip yra, turėjau gerų mokytojų mokykloje, jos man padėdavo su namų darbais, mane palaikė.

Pradėjau lankyti dainavimo būrelį, atradau tai,kas man patinka. Viskas susitvarkė, viską ištvėriau, per daug nesureikšminau savosios situacijos,juk būna ir blogiau... Laikas viską sugydė ir pateikė daug siurprizų ir dovanų gyvenime: daug praradau,bet daug atradau. Manai, jog niekada nereikia savęs gailėti, nes tada būna dar blogiau ir tampi auka, gali net susirgti depresija. O tai – juk ne išeitis.

***

Šis pasakojimas dalyvauja konkurse „Mano vidinė pergalė“.

Kiekvieno publikuoto rašinio autoriui leidykla „Obuolys“ padovanos po įdomią ir naudingą knygą, o geriausio rašinio autoriui ar autorei SPA VILNIUS padovanos 60 minučių trukmės ESPA aromaterapinį masažą su karštais akmenimis.

Jūsų istorijų laukiame iki rugpjūčio 30 dienos el. paštu gyvbudas@lrytas.lt.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.