Psichologas Tomas Lagūnavičius – apie santuokos krizę

Ar verta gyventi dėl vaikų – tokį klausimą užduoda kiekvienas, kuris patiria santuokos krizę. Nuomonių yra visokių, bet kiekviena pora, priėmusi sprendimą, bet kokiu atveju pajaučia pasekmes.

Tie, kurie išsiskiria, traumuoja savo vaikus, o tie, kurie kenčia – demonstruoja blogą šeimos modelį.<br>123rf nuotr.
Tie, kurie išsiskiria, traumuoja savo vaikus, o tie, kurie kenčia – demonstruoja blogą šeimos modelį.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-11-12 15:06, atnaujinta 2017-10-04 17:35

„Gyvenime viskas susidėlioja taip – vieni išsiskiria, kiti kenčia ir vaidina, kad viskas gerai, bet abiem atvejais padaryta žala būna labai didelė. Tie, kurie išsiskiria, traumuoja savo vaikus, o tie, kurie kenčia – demonstruoja blogą šeimos modelį, kuriame nėra vietos supratimui ir meilei“, – pasakoja T. Lagūnavičius.

Pasak jo, statistika labai iškalbinga: net septyniasdešimt procentų vaikų, kurių tėvai aukojosi ir neišsiskyrė, iš užaugusių vaikų sulaukia priekaištų, kad gyvenimas buvo kančia ir jie visą laiką slapta troško tėvų skyrybų.

„Žinote, yra trečias būdas, sprendžiant klausimą, ar verta saugoti šeimą dėl vaikų. Aš rizikuoju būti nepopuliarus, bet privalau pasakyti – reikia išmokti pamilti iš naujo“, – tvirtina T. Lagūnavičius.

Kaip atgaivinti santykius, kad nereikėtų vaidinti meilės, o nepakėlus įtampos lėkti su skyrybų pareikšimais į teismą, išgirsite virtualioje konsultacijoje po straipsniu „Psichologas pataria“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.