7 požymiai, kad telefono baterija užvaldė jūsų gyvenimą

Yra daugybė žmonių, kurie jaučia stresą, kai labai nusenka jų telefono baterija. Jei jūs jaučiatės panašiai, esate ne vieni. Neseniai atliktas tyrimas parodė, kad 9 iš 10 žmonių pajaučia paniką, kai lieka 20 proc. ar mažiau telefono baterijos. Tai gali net tikrąja to žodžio prasme sugadinti dieną.

Kai lieka mažai padalų, 49 proc. žmonių nebeprisijungia prie socialinių tinklalapių, o 42 proc. nebefotografuoja.<br>123rf nuotr.
Kai lieka mažai padalų, 49 proc. žmonių nebeprisijungia prie socialinių tinklalapių, o 42 proc. nebefotografuoja.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 17, 2016, 4:08 PM, atnaujinta May 18, 2017, 3:45 PM

LG atliktas tyrimas taip pat parodė, kad 32 proc. žmonių mes bet kokią veiklą, pakeis planus ir grįš namo, jei pamatys, kad jų telefonas gali netrukus išsikrauti.

Jei nesate tikri, ar telefono baterija valdo jūsų gyvenimą, žemiau – 7 požymiai, kad esate vienas iš daugelio, turinčių šią problemą.

1. Nuolat iš naujo apsvarstote savo dienotvarkę.

Ar dvejojate dėl kiekvieno savo veiksmo, jei pastebite, kad baterija gali netrukus išsikrauti?Telefono baterija gali gadinti jums gyvenimą priversdama jausti abejonių. Tai priverčia galvoti, ar turėtumėte išjungti telefoną, ar galite atsakyti į žinutę, nueiti į barą, ar ne. Neleiskite telefonui valdyti jūsų gyvenimo.

2. Pasiklystate.

Visi žinome, kad GPS programėlės itin sekina bateriją, todėl jos yra pirmosios, kurias išjungiame, jei ima sekti baterija – pasak tyrimo, tai padaro 47 proc. žmonių. Deja, tos programėlės taip pat yra labai naudingos. Jei klaidžiojate po nepažįstamą rajoną ieškodami kavinės, apie kurią papasakojo draugas, bet atsisakote įsijungti GPS navigaciją, tai – pavojaus ženklas.

3. Nukenčia jūsų santykiai.

Vienas iš keturių apklaustų žmonių atsakydavo, kad jie yra susipykę su partneriu dėl to, kad neatsakė į skambutį ar žinutę, kai išsikrovė baterija. 60 proc. apklaustųjų teigė, kad dėl išsikrovusio telefono negalėjo susisiekti su šeima, draugais ar mylimaisiais. Jei nuolat maldaujate partnerio, kad patikėtų, jog jūsų telefonas buvo išsikrovęs, kai jis atsiuntė žinutę, turite problemą.

4. Nesirūpinate sveikata.

Net 33 proc. žmonių prisipažino, kad pakeistų planus ir neitų sportuoti, jei reiktų pasikrauti telefoną. Trečdalis žmonių mieliau sutiktų apsileisti, bet šalia turėti telefoną su pilna baterija.

5. Turite daugybę kroviklių.

Jei turite kelis paprastus kroviklius, kelis įdomesnius ir dar kelias įkraunamas telefono baterijas, susimąstykite – ypač jei juos visur nešiojatės su savimi.

6. Manote, kad visi nusiteikę prieš jus ir jūsų kroviklį.

Dauguma žmonių būna nepatenkinti, jei draugas ar pažįstamas paprašo paskolinti kroviklį. Kas, jei jie jo negrąžins? Kas, jei jo prireiks? Ar reikės laukti šalia, kol pasikraus jų telefonas? Toks nepasitikėjimas kitais itin būdingas tiems, kurių gyvenimą valdo telefonas. 71 proc. išmaniųjų telefonų naudotojų nemėgsta kitiems skolinti savo kroviklių, nes nerimauja, kad jų prireiks patiems.

7. Nerimaujate, kad kažką praleisite.

Nerimas, kad kažką praleisite – dažna problema. Telefonai tapo prietaisais, kurie mus jungia su pasauliu. Būtent jų pagalba palaikome ryšį su kitais, todėl nusilpusi baterija sukelia problemų. Kai lieka mažai padalų, 49 proc. žmonių nebeprisijungia prie socialinių tinklalapių, o 42 proc. nebefotografuoja.

Tačiau baimė kažką praleisti yra pagrįsta faktais. 17 proc. į apklausą atsakiusių vyrų teigė, kad negalėjo susisiekti su patikusia mergina pažinčių programėlėje, nes išsikrovė baterija. Silpna baterija gali apsunkinti gyvenimą, bet jei dėl to nuolat nerimaujate, apsvarstykite savo santykį su telefonu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?