Liguista meilė, tampanti vergove: ką daryti?

Tikra meilė siejama su laisvų žmonių emocijomis, jausmais, pagarba ir tikėjimu. Tačiau dažnai meilės išraiška tampa dvasine vergove. Prisirišę prie mylimo žmogaus tarsi prarandame savo laisvę ir tampame savininkiški. Ar ne geriau tada jausmus atšaldyti?

Pabandykite atsisakyti tokios vergystės ir meilę suprasite kitaip.<br>123rf nuotr.
Pabandykite atsisakyti tokios vergystės ir meilę suprasite kitaip.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vilma Šiaučiūnienė

Feb 20, 2017, 12:42 PM, atnaujinta Apr 9, 2017, 6:05 PM

Sutuoktiniai šeimoje dažnai vienas nuo kito priklausomi. Iš tiesų žmonės dažnai priklausomi nuo ko nors – nuo alkoholio, nuo darbo, nuo sveikatinimosi, lošimų, daiktų kolekcionavimo. Požiūris į meilę įvairus. Internete rasime informacijos, kad, pavyzdžiui, kuris nors mokslininkas meilę priskiria priklausomybei, artimai narkotinėms medžiagoms. Meilė tarsi smegenų liga, kuri pakylėja žmogų, suteikia jam sparnus, gerų emocijų, išreiškiant jausmus. Meilė suteikia gerumo ir tikėjimo. Net įsimylėjimo periodas moteriai ir vyrui suteikia sparnus.

Norint surasti sau tinkantį žmogų, reikia įdėti daug darbo, analizuoti. Pavyzdžiui, moteris užsiregistravo viename pažinčių portale. Mėnesį bendravo su vyrais, jų buvo apie 70. Jei tai būtų ne analizė dėl knygos rašymo, vieną šių vyrų tolimesniam bendravimui ji tikrai būtų išsirinkusi. Bet išsirinkti žmogų – didžiulis darbas. Iš pradžių ši moteris nekėlė į portalą savo nuotraukos, kiek vėliau įkėlė savo atvaizdą, fotografuotą iš toli. Įkėlusi nuotrauką, sulaukė populiarumo. Ėjo į maždaug 10 pasimatymų. Tai sunkus darbas, reikalaujantis daug laiko, bet kai moterys ir vyrai nori užmegzti rimtus santykius, lengvai ir paprastai to nebūna.

Vergiška meilė paremta didžiuliu prisirišimu, tačiau kartais vergaujam ir pataikaujam dėl vaikų, kartais dėl to, kad mus sieja bendra paskola, namas, bendras vargas. Pabandykite atsisakyti tokios vergystės ir meilę suprasite kitaip. Jeigu tik mūsų siela nori tikrosios meilės be vergystės.

Prisirišimo ir liguistos meilės požymiai

Kai sutuoktinis kur nors užtrunka, darbe ar vakarėlyje, jūs stipriai nerimaujate ir jaučiate nenumaldomą norą tuoj pat jį surasti, atakuojate jį skambučiais, žinutėmis, jūsų nerimas prilygsta alkoholinei abstinencijai. Jaučiate dvasinį pakilimą, kai sutuoktinį galite gelbėti iš bėdos ir tai tampa jūsų gyvenimo tikslu. Jums atrodo, kad vyrą vargai ir nelaimės prispaudė dėl to, nes jį per mažai mylėjo tėvai, nes žmonės jo nesuprato.

Dar vienas liguistos meilės požymis – jūs tikite, kad jūsų meilė išgelbės sutuoktinį nuo alkoholizmo, polinkio lošti, nesugebėjimo uždirbti pinigų. Tai netiesa, tai iliuzija, kurioje paskęstame gyvendami iliuzijų pasaulyje. Ką gi daryti? Galbūt gydytis taip, kaip gydo alkoholikų šeimos narius. Jie lanko užsiėmimus tam tikruose klubuose, draugijose. Reikia mokytis sumažinti prisirišimą prie sutuoktinio, kitaip prarasite laisvę. Prisirišimas tarsi dvasinė vergystė. Prisirišę žmonės patys su tuo nesusitvarko.

Žmogus mano, kad prisirišimas prie alkoholio, narkotikų, darbo nekenkia santuokai. Darboholikai įsitikinę, kad uždirbtas pinigų kiekis suteiks šeimai laimės, bet nemano, kad tai atims laiko iš žmonos, vaikų ir nesupranta, kad geriau mažiau pinigų, bet buvimas kartu, dvasinė ramybė ir harmonija.

Patikėkite, kartais ir skyrybos yra meilės išraiška. Tik paleidžiančios meilės išraiška. Dosni širdis yra mylinti širdis, gebanti atleisti, nepalūžti, turėti valios ir ryžo. Jei jaučiate, kad jūsų nebesieja niekas, kad kai vaikai atostogauja, judu su vyru likę vieni nebeturite apie ką kalbėtis, vadinasi, jūsų santykiai yra vergystė dėl vaikų ir turto.

***

Vilma Šiaučiūnienė yra dvasingų pažinčių tarnybos „Meilės harmonija„ vadovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.