Arūnas Valinskas atsakė, ar yra laimingas

Laimės pojūtis matuojamas ne visuomenės pripažinimu ar pinigais. Tad kur slypi šis jausmas? Žinomi žmonės pasidalijo, kaip ieško ir kur randa laimę.

 N.Kazlaus.
 N.Kazlaus.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 17, 2019, 10:19 AM, atnaujinta Mar 18, 2019, 9:48 AM

Televizijos prodiuseris ir laidų vedėjas Arūnas Valinskas (52 m.) niekada nėra savęs klausęs, ar jis laimingas. Vyras įsitikinęs, kad jeigu to klausi, nesi laimingas.

„Jei esi laimingas, tai nekyla dėl to klausimo. O jeigu galvoji, ar esi laimingas, vadinasi, turi priežasčių, kodėl tokie klausimai neduoda ramybės. Juk laimė ir sveikata yra tai, apie ką susimąstome, kai jų netenkame. Jeigu apie tai negalvojame, esame sveiki, laimingi“, – svarstė A.Valinskas ir prisipažino, kad neskaito knygų apie tai, kaip tapti lyderiu ar rasti laimės receptą.

Jam tokios knygos – šlamštas, todėl nereikalingos. Vyrui ir horoskopai – niekalas. „Jeigu yra žmonių, kuriems horoskopai padeda ir jie dėl to tampa laimingesni, puiku. Tik man jie nereikalingi“, – tikino A.Valinskas, verčiau skaitantis istorines knygas, enciklopedijas, žinynus, grožinę literatūrą. Visa tai jam praverčia rengiant laidas.

Darbas A.Valinskui prilygsta pomėgiui. O širdžiai miela veikla suteikia laimės.

Ar operos solistė Nomeda Kazlaus sau yra uždavusi klausimą: „Ar esu laiminga?“

Atlikėja patikino, kad šis klausimas kyla turbūt kiekvienam mąstančiam žmogui.

„Džiaugiuosi, kad labai anksti suvokiau, jog laimės pojūtis nepriklauso nuo mūsų karjeros sėkmės, susikurtos gerovės ar kitokių laimėjimų“, – sakė Nomeda.

Jei žmogus matuoja savo laimę tomis minėtomis kategorijomis, vieną dieną jis įsisąmonina, kad tai buvo tik miražas, ir nusivilia. Juk tikrasis laimės pojūtis slypi žmogaus dvasioje.

Kiekvieno laimė nepriklauso nuo įvykių, kitų žmonių ir kitų išorinių veiksnių. Tik radus dvasinę ramybę iš jos kyla stiprus laimės pojūtis.

„Tik laimingas žmogus spinduliuoja šviesą ir skleidžia gerą energiją, kad ir kaip tai banaliai skambėtų. Tik laimingas žmogus niekada blogai nekalbės apie kitą, stengsis suvokti kito talentą, jį išaukštinti ir gerbti. Tik laimingas žmogus ramiai eis miegoti kas vakarą, nes pats gerai pažįsta savo gebėjimus, žino galimybes ir be jokio pavydo bei pykčio kitiems mėgaujasi savo laimės suvokimu“, – tvirtino operos solistė.

Jaustis laimingam padeda šeima, artimieji, kiti supantys žmonės.

„Dažnai gyvenime susitinkame ir esame vieni kitiems skirti būtent tam, kad pažadintume vienas kito laimės pojūtį. Tik reikia atpažinti mums siunčiamus ženklus ir žmones.

Esu laimės kūdikis ir pateptoji, ačiū Dievui, nes mane nuo mažens supa labai dvasingi, ieškantys to grynojo laimės pojūčio, nepriklausomai nuo jų karjeros, uždirbtų milijardų ar dar kokių nors tik visuomenei arba fiziniam kūnui svarbių laimėjimų. Žmonės, ieškantys naudos ir laimę kuriantys iš išorinių veiksnių, labai greitai atkrinta iš mano aplinkos. Turbūt daugeliui esu kaip lakmusas, kuris patikrina nuoširdžius žmones“, – įsitikinusi Nomedos Kazlaus vokalo ir aktorinio meistriškumo vasaros akademijos įkūrėja ir meno vadovė. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.