Paveikslėlis atskleis, kaip jūs elgiatės kritinėse situacijose

Kai, atrodo, viskas aplink griūva, mes esame linkę elgtis skirtingai: vienas keikiasi, kitas ieško kaltų, trečias verkia ir gailisi savęs, ketvirtas bando spręsti problemą. Kaip elgiatės jūs? Išsirinkite paveikslėlį, kuris šiuo metu jus labiausiai traukia, ir perskaitykite, ką reiškia jūsų pasirinkimas.

 123rf nuotr.
 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-07-10 14:05

1. Ledas.

Ištikus bėdai jūs išoriškai išliekate labai ramus. Aplinkiniai stebisi jūsų atsparumu stresui ir net aplinkiniams susižavėję pasakoja, kaip jūs sugebate suimti save į rankas. Mažai kas supranta, kad sunkiais momentais jūs tarsi sustingstate ir apmirštate. Jums būna sunku suprati, kas vyksta, ir elgiatės tarsi automatiškai. Negalvojate apie tai, koks smūgis jus ištiko, ir tiesiog darote tai, kas atrodo tinkama. Emocijų tuo metu tarsi nejaučiate, taigi jums nereikia stengtis jų suvaldyti. Prireikia daug laiko, kol po smūgio jūs vėl tampate savimi.

2. Smėlis.

Pirmasis jūsų jausmas kritinėse situacijose – pasimetimas. Jums tarsi kažkas išmuša žemę iš po kojų. Jūs negalite nuspręsti, į ką kreiptis pagalbos, kuo apskritai dabar galite pasikliauti. Jūsų mintys tampa chaotiškos ir besipinančios. Jūs vis galvojate apie tai, kas buvo iki nelaimės, ir suprantate, kaip tai buvo puiku, tik jūs to neįvertinote. Tiesa, išgyvenus šią chaotišką būseną po kurio laiko ateina supratimas, kaip elgtis toliau.

3. Žvaigždėtas dangus.

Jūs labai greitai suprantate, kas nutiko, ir suvokiate problemos mastą. Tačiau jūs nesistengiate nieko pakeisti, tiesiog sutinkate smūgį. Jums reikia šiek tiek laiko, per kurį liūdėsite ir pavydėsite tiems, kurių bėda neištiko. Galbūt dėl nesėkmės kaltinsite ir aukštesniąsias jėgas. Net jeigu bus galimybė situaciją pagerinti, jūs neskubėsite to daryti. Tiesiog jums reikia laiko, kad išgyventumėte savo liūdesį ir nuoskaudą.

4. Ugnis.

Įniršis. Būtent jį jūs jaučiate, kai nutinka kažkas nemalonaus, ko jūs nesitikėjote įvyksiant. Emocijos jūsų viduje tiesiog kunkuliuoja. Tokiu metu net jūsų artimieji stengiasi būti toliau nuo jūsų, nes įsiutęs jūs linkęs prišnekėti (ar išrėkti) jiems tokių dalykų, kurių normalioje būsenoje tikrai nesakytumėte. Tiesa, po šių emocijų pliūpsnių jūs gana greitai nurimstate ir tuomet jau galvojate, kaip išmintingai spręsti iškilusias problemas.

5. Vanduo.

Vos nutikus bėdai jums kyla noras išsiaiškinti, kodėl taip nutiko, kaip tai nutiko ir kas su tuo susijęs. Jūs ieškote priežasčių, o kartais – ir atpirkimo ožio. Jums svarbu suprasti įvykio detales ir tuomet nuspręsti, kas dėl to kaltas. Tiesa, tuo pačiu metu jūs galvojate, kas iš pažįstamų gali jums padėti susigyventi su ištikusia nesėkme, ir imatės žingsnių, kurie padės smūgį sušvelninti. Jūs mielai priimate pagalbą ir nesistengiate neigti to, kas nutiko.

6. Daigelis.

Ištikus bėdai, jūs tuojau imatės veikti. Jūs netgi kažkuo panašūs į feniksą, kuris sudega, o po to vėl atgyja iš pelenų. Jūs – unikali asmenybė, kurią kiekvienas likimo smūgis paverčia stipresne. Iš klaidų jūs pasimokote ir įgaunate vertingos patirties. Be to, daugelyje situacijų jūs esate apsidraudęs. Nieko nuostabaus, kad metams bėgant bėdos jus ištinka vis rečiau. Galbūt aplinkiniai jus net laiko laimės kūdikiu, kurį nelaimės visuomet aplenkia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.