Mokslas išsiaiškino: 6 patys baisiausi būdai numirti

Mirtis, bet kuriuo atveju, yra menkas malonumas, tačiau moksliniu požiūriu kai kurie mirties būdai yra blogesni už kitus. Iš istorijos ir literatūros žinome apie baisius kankinimus, pasibaigiančius mirtimi, kokios nelinkėtum net priešui. Tačiau esama ir dar blogesnių moksliniu požiūriu mirties variantų.

 Moksliniu požiūriu kai kurie mirties būdai yra blogesni už kitus.<br> 123rf nuotr.
 Moksliniu požiūriu kai kurie mirties būdai yra blogesni už kitus.<br> 123rf nuotr.
 Istorinės egzekucijos.<br> 123rf nuotr.
 Istorinės egzekucijos.<br> 123rf nuotr.
 Radiacija.<br> 123rf nuotr.
 Radiacija.<br> 123rf nuotr.
 Palaidotas gyvas.<br> 123rf nuotr.
 Palaidotas gyvas.<br> 123rf nuotr.
 Pompėja.<br> 123rf nuotr.
 Pompėja.<br> 123rf nuotr.
 Budelis.<br> 123rf nuotr.
 Budelis.<br> 123rf nuotr.
 Po vandeniu.<br> 123rf nuotr.
 Po vandeniu.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Mar 12, 2023, 9:35 PM

1. Palaidotas gyvas

Gali atrodyti, kad tai viso labo kebli padėtis, kurią galima įveikti – panašiai, kaip įsivaizduojame galintys plikomis rankomis nugalėti liūtą ar laimėti teniso partiją prieš Sereną Williams. Tereikia tik išsikapstyti iš karsto, o tada įveikti žemių sluoksnį – ir jūs laisvi? Deja.

Mokslininkai nesutaria, kiek laiko žmogus gali išgyventi, būdamas palaidotas gyvas – jų vertinimais, šis laikas svyruoja nuo 10 minučių iki 36 valandų. Tokio pobūdžio bandymams yra pasiryžę tik labai nedaug savanorių.

Jei esate palaidotas karste, jums reikia kažkokiu būdu ištrūkti iš tos tvirtos dėžės plikomis rankomis, o kai bandydami tą padaryti pritrūksite deguonies, žaidimas baigsis.

Tuomet jums reikia kažkokiu būdu prasikasti į viršų per jus slegiantį dviejų metrų žemių sluoksnį, visiškai neturint vietos kur padėti tai, ką iškasėte.

Vienas drąsuolis, bandęs išsigelbėti būdamas užkastas gyvas, sugebėjo prasikasti tik kiek daugiau nei metrą ir vos nemirė, prireikė jį išgelbėti. Garsūs pasaulio eskapologai kaip Harry Houdini ir and Alanas Alanas taip pat nesugebėjo įveikti tokio iššūkio.

2. Apsinuodijimas radiacija

Mirtis nuo spindulinės ligos yra siaubinga, ir yra daug tai patvirtinančių mokslinių įrodymų.

Branduolinio ginklo panaudojimo ir branduolinių nelaimių aukos yra istoriniai liudijimai, kaip radiacija gali jus nužudyti. Nesvarbu, ar tai įvyks greitai, ar lėtai, tai išties kankinantis procesas.

Radiacija gali jus nužudyti labai lėtai ir skausmingai, o vienas baisiausių to pavyzdžių yra Hisashi Ouchi mirtis po avarijos atominėje elektrinėje Japonijoje.

Gydytojai savaitę bandė išsaugoti jo gyvybę, ir jis maldavo jų liautis. Jo širdis stojo tris kartus, bet šeimos prašymu jis vėl buvo atgaivinamas. Prireikė 83 dienų, kol jis mirė. Žmogus „verkė krauju“, jo oda ištirpo, o galiausiai jis mirė nuo daugelio organų nepakankamumo.

3. Piroklastinis srautas

Piroklastinis srautas – tai ugnikalnio išsiveržimą lydintis greitai judantis vulkaninių pelenų ir dujų debesis.

Debesis plinta taip greitai, kad neįmanoma jo aplenkti, ir jis sunaikina beveik viską savo kelyje, mat jo temperatūra gali siekti 1000 °C.

Būtent tai sunaikino romėnų miestą Pompėją, o kūnus užkonservavo tose pozicijose, ką jie tuo metu darė.

Nors karštis jus greitai nužudytų, jūsų paskutinės akimirkos būtų absoliučiai siaubingos, nes jūsų oda akimirksniu iškeptų. Netgi yra įrodymų, kad piroklastinių srautų karštis būna toks stiprus, jog žmonėms gali sprogti galvos.

Nustatyta, kad kai kurių Pompėjos aukų kaukolės buvo skilusios – manoma, jog paskutinėmis akimirkomis jų galvų turinys virė, o tada sprogo.

4. Dekompresija

Žmonės nėra prisitaikę gyventi nei aukštai ore, nei giliai po vandeniu, ir pagrindinė priežastis yra slėgis.

Mes galime tyrinėti didžiausius savo planetos aukščius ir tamsiausias gelmes su specialiomis transporto priemonėmis, kurių viduje palaikomas pastovus ir žmogui ištveriamas slėgis, bet jeigu kas nors sugenda, keleiviams tai gali reikšti pražūtį.

Lėktuve dekompresija gali reikšti deguonies trūkumą arba žmonių išsiurbimą iš orlaivio, priklausomai nuo to, kiek žalos buvo padaryta.

Giliai po vandeniu viso jus spaudžiančio vandens slėgis yra pavojingas, o jeigu per greitai iškilsite iš vandens, galite susirgti dekompresine liga.

1983 m. grupė narų mirė nuo „sprogstamosios dekompresijos“, kuri įvyko ištikus nardymo varpo avarijai. Atliktas tyrimas parodė, kad trys narai žuvo iš karto, kai dėl slėgio pokyčio oras ir skysčiai jų viduje išsiplėtė suplėšydami jų kūnus.

Ketvirtasis naras buvo „visiškai suiręs“, jo kūno dalys, išsibarsčiusios aplink, turėjo būti surinktos į plastikinius maišelius. Pažymima, kad tik kepenys buvo visiškai nepažeistos.

5. Istorinės egzekucijos

Istorija žino tiek baisių gyvybės atėmimo būdų, kad patį blogiausią išrinkti išties sunku.

Pavyzdžiui, romėnai įkišdavo auką į maišą su krūva gyvūnų ir įmesdavo į upę, kad ši nuskęstų jų draskoma ir apimta panikos. Tai buvo vadinama „Poena Cullei“, arba „maišo bausme“.

Istorijoje aprašyta Anglijos karaliaus Henriko VIII paskirta bausmė, prieš kurią nublanksta visos kartuvės, kūno tempimai ir ketvirčiavimai. Nelaimėlis Richardas Roose'as buvo tris kartus panardintas į verdančio vandens kubilą, stebint persigandusiai miniai.

6. Budelio nekompetencija

Mirti apskritai yra joks malonumas, bet jeigu kas nors ketina jus nužudyti, žinoma, norėtumėte, kad tai būtų atlikta kuo greičiau ir neskausmingiau.

O štai XVI a. Anglijoje mirties bausme nuteistai grafienei Margaret Pole teko atlaikyti net 11 smūgių kirviu į galvą ir nugarą, kol pagaliau mirė, mat pagrindinis budelis buvo išvykęs darbo reikalais, o patirties neturintis vaikas egzekuciją atliko visiškai netikusiai.

Parengta pagal ladbible.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.