Senjorų piknikai visoje Lietuvoje: kviečia jungtis daugiau miestų, dalyvaus visi norintieji

Rugpjūčio 29 dieną Nacionalinio socialinės integracijos instituto „Senjoro“ programa kviečia senjorus visoje Lietuvoje palydėti vasarą ir maloniai praleisti laiką Senjorų piknikuose. Renginio organizatoriai kviečia prie šios akcijos prisijungti senjorus, įmones bei organizacijas visoje Lietuvoje. Taip sukuriant progą senjorams susiburti, bendrauti, ragauti bei bendraminčių rate pasimėgauti paskutinėmis vasaros akimirkomis ir taip kartu kurti pozityvią senatvę.

 Renginiuose bus galima pasivaišinti ir susibičiuliauti.<br> Pranešimo siuntėjų nuotr.
 Renginiuose bus galima pasivaišinti ir susibičiuliauti.<br> Pranešimo siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 8, 2023, 4:18 PM

Galimybė senjorams kurti bičiulystes ir pabūti gamtoje

„Vasaros sezonu Lietuvoje gausu renginių, ir, visgi, retas iš jų orientuotas į senyvo amžiaus žmonių poreikius – tiek renginio erdvės pritaikymu senjorų patogumui, tiek savo turiniu. Senjorai pasigenda renginių, kuriuose būtų proga susipažinti ir pabendrauti. Lankydami senjorus, dažnai išgirstame, kad jiems vasara, priešingai nei jaunesnei kartai, kelia nemažai iššūkių. Dažnam kyla sveikatos problemų dėl karščių, senjorai jaučiasi vieniši, kol artimieji laviruoja tarp vasariškų veiklų, darbo ir atostogų“, – pasakoja „Senjoro“ programos vadovė Rugilė Bitautaitė.

Tad orams kiek atvėsus, rugpjūčio 29 dieną, skirtinguose Lietuvos miestuose senjorai bus kviečiami susiburti ir kartu Senjorų piknikuose susikurti jaukią popietę su pašnekesiais ir skaniu maistu. Piknikų kultūra dar tik populiarėja Lietuvoje, tačiau tokio susibūrimo tikslas – būti gamtoje, dalintis maistu ir bendrauti – padeda lengviau užmegzti šiltą kontaktą, skatina bendrumo jausmą, tad net ir nepažįstami žmonės pikniko pabaigoje gali susibičiuliauti. Pasak renginio organizatorių, šia iniciatyva siekiama skatinti senjorų bičiulystės ryšius bei įkvėpti juos pačius kurti sau mielas akimirkas kasdienybėje.

Kviečia jungtis senjorus bei organizacijas

„Senjoro“ programa siekia skleisti pozityvią senatvę visoje Lietuvoje. Šiai dienai jie planuoja pakviesti senjorus į piknikus 9 miestuose – Kaune, Klaipėdoje, Vilniuje, Panevėžyje, Šiauliuose, Marijampolėje, Mažeikiuose, Telšiuose bei Lazdijuose.  

„Norime šiais vasaros uždarymo piknikais pasiekti kuo daugiau Lietuvos senjorų, todėl kviečiame prie mūsų rengiamos akcijos prisidėti ir kitus miestus – su senjorais dirbančias organizacijas bei senjorų bendruomenes, įmones ir institucijas – juk brandaus amžiaus žmonių aplinkoje turime kiekvienas. Tikime, kad jauki aplinka gamtoje bei skanus maistas sukurs progą senjorams susitikti su seniai nematytu draugu, galbūt užmegzti naujas bičiulystes ar tiesiog turėti smagų pokalbį“, – šypsosi R. Bitautaitė.

Viskas, ko senjorų prašo akcijos organizatoriai – pasiimti pledą, pagalvėlę ar kėdutę atsisėsti bei užkandžių sau ir kitam senjorui pavaišinti. Juk dalintis visada smagiau!

Naujausia informacija apie piknikų laiką ir vietas bus skelbiame „Senjoro“ internetiniame puslapyje ir socialiniuose tinkluose bei dalyvaujančių miestų laikraščiuose ir skelbimų lentose, tad stebėkite naujienas.

Su senjorais dirbančios organizacijos ar senjorų bendruomenės, norinčios prisijungti prie piknikų akcijos – kviečiamos registruotis čia arba pikniko idėją įgyvendinti savarankiškai.

Piknikų vietos ir laikai: 

Vilniuje – rugpjūčio 29 d. 15 val. Kūdrų parke

Kaune – rugpjūčio 29 d. 13 val. Dainavos parke

Klaipėdoje – rugpjūčio 29 d. 14 val. Kar kar parke

Panevėžyje – rugpjūčio 29 d. 12 val. Kultūros ir poilsio parke

Šiauliuose – rugpjūčio 29 d. 15val. Centriniame miesto parke

Marijampolėje – rugpjūčio 29 d. 15 val. Poezijos parke 

Lazdijuose – rugpjūčio 29 d. 14 val. Miesto parke

Mažeikiuose – rugpjūčio 29 d.12 val. Šv. Jėzaus Širdies baznyčios kiemelyje

Telšiuose – rugpjūčio 29 d. 13 val. Germanto ežero poilsiavietė

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.