Kodėl drovios moterys kenčia dėl seksualinių negalavimų?

Amerikiečių sociologai atliko apklausą ir išsiaiškino, kad akušeriai-ginekologai, taip pat kiti specialistai dažniausiai nekalba su savo pacientėmis apie jų intymųjį gyvenimą. O tai didelė problema gydant seksualinio pobūdžio negalavimus.

Sociologai išsiaiškino, kad daug moterų nutyli savo problemas, dėl to, kad varžosi apie jas kalbėti su gydytojais.<br>123rf
Sociologai išsiaiškino, kad daug moterų nutyli savo problemas, dėl to, kad varžosi apie jas kalbėti su gydytojais.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 8, 2012, 12:59 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 8:37 AM

Reikalas tas, kad pačios moterys varžosi ir neskuba atskleisti savo problemų gydančiam gydytojui, rašo „Journal of Sexual Medicine“. Per tyrimą paaiškėjo, kad trečdalis jauno ir vidutinio amžiaus moterų ir beveik pusė pagyvenusio amžiaus moterų turi seksualinių problemų. Tarp jų – skausmas lytinio akto metu, nenoras santykiauti ir orgazmo nebuvimas.

Sociologai išsiaiškino, kad daug moterų nutyli savo problemas, dėl to, kad varžosi apie jas kalbėti su gydytojais. O neišsiaiškinus problemos priežasčių, tikimybė, kad nepavyks nustatyti teisingos diagnozės išauga dešimt kartų.

Pagal tyrimo rezultatus, kurį atliko Čikagos universiteto (JAV) mokslininkų grupė, tik 40 proc. specialistų užduoda savo pacientėms klausimų, norėdami įvertinti jų seksualinės disfunkcijos lygį, o 29 proc. užduoda klausimų apie tai, ar jas tenkina seksualinis gyvenimas ir tik 28 proc. medikų sužino savo pacienčių seksualinę orientaciją.

Specialistai neabejoja, kad daugumai moterų seksualinės disfunkcijos problemos gali turėti labai liūdnų pasekmių. Esant nuolatinei įtampai santykiuose, moterys patiria nerimo, gėdos, kaltės jausmą ir izoliaciją. Tačiau per tyrimą paaiškėjo vienas gana įdomus dalykas: jei gydytojas neklausia, pacientė galvoja, kad jis nepritaria šios temos aptarinėjimams.

Nepaisant to, vis dėlto norėdamos išsiaiškinti ir likti anonimiškos, pastaruoju metu vis daugiau moterų ieško informacijos apie savo seksualinės sveikatos problemas internete. Be to, anot tyrėjų, tai suteikia joms galimybę pasiruošti psichologiškai, kad galėtų pradėti pokalbį ta tema su gydytoju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.