Ką moterys kalba su draugėmis apie savo intymų gyvenimą?

Tikriausiai ne vienas vyras, pažiūrėjęs bent vieną serialo „Seksas ir miestas“ seriją, susimąstė, ar ir jų žmonos su draugėmis plepa tokiomis temomis. Ko gero, surengusios įprastą moterišką vakarėlį prie kavos ar vyno taurės moterys aptarinėja, kokie jų vyrai lovoje, kokiomis pozomis jie mėgsta mylėtis ryte, o kokiomis vakare, koks jų penio dydis ir kokie jų reikalai su potencija.

Daugiau nuotraukų (1)

Sniegė Pilypienė

Jul 26, 2012, 5:49 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 8:01 PM

Šiuo klausimu nusprendžiau atlikti nedidelį tyrimą tarp įvairiuose pažinčių portaluose įsiregistravusių žmonių. Tačiau į klausimą: „Ar turėtų moterys aptarinėti su draugėmis savo intymų gyvenimą?“ atsakė vos vienas kitas respondentas. Ypač į šį klausimą buvo nelinkę atsakyti vyrai. Tai tik dar kartą įrodė, kad šią problemą jie sprendžia patys arba paprasčiausiai ją nutyli.

„Mano mergina visiškai mane tenkino, tačiau jos įprotis kiekvieną pragyventą dieną aptarinėti su savo draugėmis sugadino mūsų santykius. Neseniai pastebėjau, kad jos bičiulės mums susitikus kažkaip dviprasmiškai man šypsosi. Vena iš jų net pavadino mane intymia pravarde. O aš, naivuolis, galvojau, kad ją žinome tik aš ir mano mergina! Tai mane ne juokais įsiutino: ką jos dar žino? Ėmiau nebepasitikėti savo drauge, o vėliau pradėjau žvalgytis kitos, nes nusprendžiau galutinai su ja nutraukti santykius...“ – taip į klausimą atsakė 25 metų Simas.

O 38 metų išsiskyręs verslininkas Mantas parašė: „Būdavo, kartais persimesdavome kompanijoje keliais pokštais apie moteris, tačiau konkrečiai apie žmonas ar meilužes – nė žodžio. Pasisakydavome nebent apie tai, kad kuris nors iš mūsų turi artimą draugę, kad su ja viskas gerai, ir taškas. Arba kad kuris nors skiriasi su savo drauge, nes užkniso. Ir viskas! Kokia prasmė atvirauti tema, kas ją užveda? Kad kiti norėtų išmėginti? O pasakęs, kad jos kažkas netenkina sekse, tai tik save pažemintum.“

Gyrė vyrą tol, kol paviliojo draugė

Moterys ir pačios neslepia, kad sėdėdamos su draugėmis prie vyno taurių apkalba vyrus. Mat jos nepajėgia vienos išgyventi savo meilės, pykčio ar nepasitenkinimo, būtinai turi tai aptarti su savo geriausia drauge ar draugėmis. O seksualinė santykių pusė – pernelyg svarbi, kad būtų galima ją nutylėti. Štai todėl jos ir netyli.

„Draugės seksas daro įtaką mano seksui, o mano – jos. Todėl kalbėdamos apie tai mes pasisemiame ne tik patirties, bet ir idėjų, praturtinančių intymųjį mūsų gyvenimą, - samprotavo 23 metų Rita. – Štai dėl to mes vyrus ir apkalbame skersai ir išilgai.“ 

„Kažkada savo geriausiai draugei pasakodavau, koks mano vyras mačo, ką jam darydavau lovoje, kad jis būtų patenkintas ir jaustųsi laimingas,o ji klausė klausė, kol ėmė ir paviliojo! Aš tik po to supratau: jį patį reikėjo girti, jam dažniau pasakoti, koks jis nuostabus sekso partneris“, - pasakojo kita respondentė.

Anot psichologų, tarp vyrų viskas kitaip: paprastai jie dažniau apie seksą kalbasi būdami jauni ir tik norėdami pasidalyti patirtimi. Pavyzdžiui, kaip įsivilioti merginą į lovą, kaip glamonėti, kokius žodžius sakyti. Tačiau su amžiumi prioritetai keičiasi.

Vyrai nesąmoningai saugo savo asmeninę erdvę

Kol vieni tyli apie savo žygdarbius ar pralaimėjimus lovoje, tarsi vandens į burną prisisėmę, kitos su malonumu pasakoja apie savo ir kitų seksą. Mokslininkai tvirtina, kad tokia situacija niekada nepasikeis. „Taip buvo visais laikais, taip bus ir ateityje. Moterims tiesiog būtina viską išsipasakoti savo draugėms“, - teigė amerikiečių psichologai Allanas ir Barbara Pease‘ai.

Anot jų, jei vyriškos smegenys moka sudėti reikalus į archyvą, kad paskui galėtų ramiai tai apgalvoti, tai moterų galvelėse informacija sukasi ir sukasi kaip karuselė. O viską sudėlioti į lentynėles moteris gali tik vienu būdu – išsipasakojusi. Moters proto prioritetinė programa – palaikyti savo seksualinius santykius su partneriu konsultuojantis su draugėmis. O su savo mylimuoju moteris šių temų neaptarinėja.

„Be jokios įtampos moteris pasako 8 tūkst. žodžių per dieną ir 3 tūkst. garsų, kaip antai: „Oho“, „Och“, „Mm“ „Oou“ ir t. t. Be to, pademonstruoja apie 8-10 tūkst. gestų ir mimikos išraiškų. O vyrai per dieną sugeba ištarti vos 7 tūkst. žodžių, juk dar reikia pasilikti jėgų ir seksui“, - sakė sutuoktiniai Pease‘ai.

Pagal moteris išeina maždaug taip: „Labas, mielasis, kaip praėjo diena?“ ir tra-ta-ta-ta-ta... Vyras subliūkšta kaip balionas nuo tų nesibaigiančių moters „tra-ta-ta-ta“. Kaip įsiterpti? Kaip su ja kalbėti? O tiek visko norėjosi pasakyti...

Arba moteris surenka draugės telefono numerį ir prasideda... Tuo tarpu vyras kitame kambaryje nervingai maigo kompiuterio mygtukus ir viena ausimi mėgina nugirsti: „Kaip ji pasakė? Jo penis? O gal tenisas?“

Retas vyras ištvers tai girdėdamas. Nors gal ir vertėtų atleisti tokią savo moters silpnybę, tačiau ką daryti su jos drauge, kuri turėtų būti jo gelbėtoja? Psichologai tokį vyro elgesį vadina grynai vyriškos psichologijos savybe. Tiesiog vyrai nesąmoningai saugo savo asmeninę erdvę. Tai įtvirtinta nuo prigimties, dar tada, kai galima buvo išvysti gyvų mamutų. O žmonos draugė savo patarimais dažniausiai atlieka meškos paslaugą. Kažkada abi iš pradžių tą vyrą gyrė, o dabar su tokiu pat užsidegimu jį kritikuoja ir smerkia. Draugės pamiršta vieną nerašytą taisyklę: kad dėl visko lieka kaltas trečias.

Ima nebepasitikėti savimi ne tik lovoje, bet apskritai gyvenime

Dabar vyrai ir taip išeikvoja vos ne visą savo energiją norėdami įrodyti, kad jie šio to verti ne tik darbe, savo profesinėje veikloje, bet ir lovoje. O tai kelia nuolatinį stresą ir įtampą. Įdomu tai, kad kuo aukštesnis vyro statusas, kuo sėkmingiau jam klostosi karjera, tuo dažniau jam nesiseka su savo antrąja puse. Jei vyrui pavyksta šimtu procentų realizuoti savo ambicijas darbe dėl savo asmeninių savybių: atkaklumo, užsispyrimo, darbštumo, talentingumo, tai lovoje tų savybių nebelieka. Todėl moterys turėtų žinoti: norint, kad intymūs santykiai būtų harmoningi, reikėtų abiems vienodai dėti pastangas. T. y., jei per darbus ir didelį talentą mylimo vyro potencija išsikvėpė, reikia ją įkvėpti.

Jei žmona patyliukais krizena dėl vyro potencijos sutrikimų, aptarinėja ją ir juokiasi kartu su draugėmis, žemina, vyras jaučiasi nelaimingas, niekam nereikalingas ir labai vienišas. Ima nebepasitikėti savimi ne tik lovoje, bet apskritai gyvenime. Arba iš dalies susitaikęs su tuo tampa nervingu, šiurkščiu ir priešiškai nusiteikusiu impotentu, o gal net palieka savo žmoną dėl tos, kuri jį supranta, vertina ir padeda įveikti kliūtis. Tokių pavyzdžių nemažai...

Таigi, ką daryti moteriai, jei ji labai nori aptarinėti savo seksą su draugėmis? Ir kaip į tokius atviravimus turėtų reaguoti jos partneris? Jei jis – normalus, stabilios psichikos vyras, o jausmai abipusiai, jokie plepalai nesugadins santykių. Tačiau daug geriau būtų, jei moteris labiau pasitikėtų savo vyru ir pasitaikančias laikinas nesėkmes, kliūtis lovoje ar naujoves intymiuose santykiuose aptartų su juo, o ne su draugėmis. Nes jos tikrai nepadės išspręsti iškilusių problemų ir labiau suprasti savo mylimąjį.

Jei žmona - tikra moteris, tai pasistengs, kad jos vyrui būtų labai gerai, padės įveikti sunkumus ir be draugių pagalbos. Galų gale mylės, gerbs bei vertins jį tokį, koks jis yra. Nes svarbiausias ir gražiausias savo gyvenimo akimirkas ji išgyvena ne su draugėmis, o su juo – savo artimiausiu žmogumi. Todėl reikia jį branginti ir saugoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.