20 naudingų įpročių, padedančių suplonėti

Išsirinkdamos vieną ar kitą dietą, moterys neretai įsitikina, kad nepaisant pastangų, laikytis jos nepavyksta. Kaip bebūtų keista, reikalo esmė visai ne dietoje, o jų kasdieniniuose įpročiuose, kurie nepastebimai išnyksta kovojant su bereikalingu svoriu.

Rūgščiasaldžiai patiekalai taip pat žadina apetitą.<br>V. Balkūnas
Rūgščiasaldžiai patiekalai taip pat žadina apetitą.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 14, 2012, 6:19 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 9:09 AM

1. Būtinai papusryčiaukite. Paprastai moters noras suplonėti stipriausiai pasireiškia rytais ir todėl jos lengvai atsisako pusryčių. Kai įdienojus alkis primena apie save, iš karto puola kirsti, beje, negalvodama apie kalorijas. O juk būtent suvalgyti pusryčiai suteikia žvalumo ir energijos bei suaktyvina riebalų deginimo procesą.

2. Bene populiariausias gėrimas per pusryčius (o taip pat ir priešpiečius, pietus darbe ir vakarienę namuose) – kava. Nepradėsime diskutuoti apie teigiamas ir neigiamas šio aromatingo gėrimo savybes, primename tik tiek, kad kava žadina apetitą ir stabdo medžiagų apykaitą, todėl tikrai netinka lieknėjimo programai.

3. Užtat kiaušiniai per pusryčius – puikus įprotis, kadangi šiame produkte esantis lecitinas padeda organizmui riebalus pakeisti energija.

4. Reikia reguliariai maitintis. Tai padeda išlaikyti stabilų insulino lygį organizme. O norint nesusipainioti ir nesugriauti savo dietos, iš vakaro susidarykite valgymo planą kitai dienai. Ir nepamirškite iš anksto pripildyti šaldytuvą mažo kaloringumo produktais.

5. Jei labai norisi valgyti, o iki pietų dar toli, įsidėkite į burną gabalėlį juodojo šokolado arba šaukštelį sauso pieno ir leiskite jiems iš lėto tirpti. Taip pat galite išskalauti burną mėtos nuoviromis.

6. Rūgščiasaldžiai patiekalai taip pat žadina apetitą. O žalumynai pagreitina sotumo jausmą. Tuo tarpu čilės pipirai ir paprika pagerina medžiagų apykaitą.

7. Bandeles pakeiskite į avižinius sausainius, duoną į dietinę duonelę, saldainius prie arbatos – džiovintus vaisus, grietinę prie salotų – į kefyrą ar jogurtą. Ir jokių saldumynų nakčiai!

8. Likus minutei iki valgio išgerkite stiklinę šalto mineralinio vandens arba daržovių sulčių. 9. Nepamirškite, kad vitaminas C aktyvina medžiagų apykaitą, vadinasi, per dieną reikėtų suvalgyti bent vieną apelsiną, greipfrutą ar kivį.

10. Didesnes lėkštes pakeiskite mažesnėmis. Tokiu būdu porcijos savaime sumažės. 11. Vieną kartą per mėnesį nusifotografuokite su bikiniu: kad ir nedideli kūno pokyčiai kas mėnesį suteikia stimulo toliau lieknėti.

12. Bet kokie užsiėmimai vandenyje daro teigiamą įtaką lieknėjimui, tačiau jei jūs neturite galimybių plaukioti plaukioti baseine, dažniau palyskite po dušo stipria tekančia vandens srove.

13. Lieknėjant labai sunku nuolat negalvoti apie valgį. Todėl reikia išbalškyti dėmesį. Pirmiausiai nesėdėkite namuose prie šaldytuvo. O jei vis dėlto tenka būti namuose, užsiimkite rankdarbiais: siuvinėkite, megzkite, siūkite. Žodžiu, užsiimkite kokiu nors darbu, atitraukiančiu nuo minties pavalgyti.

14. Lengvai numeta svorį įsimylėjusieji. Net jei jūs jau 20 metų kaip ištekėjusi, nukreipkite savo mintis reikiama kryptimi: pasistenkite vėl įsimylėti savo vyrą. Beje, seksas vienas iš efektyviausių kalorijų rijikų.

15. Lengviausiai persivalgyti vaišėse, priėmimuose, reprezentacijose. Todėl apsivilkite aptemptą suknelę, į rankas pasiimkite mažą rankinuką ir pasistenkite laikytis toliau nuo stalo. O kai ką nors lengvo įmesite į skrandį, tuojau pat pasidažykite lūpas.

16. Retai kam pavyksta laikytis dietos nė karto jos nenutraukus. Todėl, kai taip nutinka, nereikėtų graužti savęs. Kartais tokie staigūs nutraukimai - naudingi ir net vertėtų iš anksto juos planuoti. Svarbiausia, netrukus reikėtų vėl grįžti prie dietos: atsisakyti kai kurių maisto produktų ir saikingai valgyti.

17. Užsibrėžkite protingų tikslų. Nes neįmanoma per vieną savaitę sublogti 20 kg. nepakenkus sveikatai. Ir nesitikėkite stebuklo. Stabiliausias ir ilgalaikis rezultatas pasiekiamas ne tik laikantis dietos, bet ir treniruojantis.

18. Rašykite dienoraštį, kuris padės kontroliuoti save. Nepamirškite, kad svarbu ne tik svoris, bet ir apimtys. Abu fiksuojant jūsų kūno pokyčiai bus išsamesni.

19. Nei dienos be fizinio krūvio. Jei nėra galimybės lankytis sporto salėse, vaikščiokite pėsčiomis į darbą, užlipkite į aukštą, kuriame gyvenate, be lifto. Taip pat dažniau renkite namuose generalinį tvarkymą.

20. Моtyvacija sulieknėti turi būti pakankamai stipri. Todėl nuolat priminkite sau, kad norite nusipirkti mažesnio dydžio drabužį, būti patrauklia, stipria ir sveika. Paprašykite artimų žmonių, kad jie palaikytų jūsų siekius. Ir nepamirškite pagirti save už pasiektą rezultatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.