Du trečdaliai jaunų žmonių praktikuoja oralinį seksą

JAV ligų profilaktikos ir susirgimų centro atliktos apklausos duomenimis, 66 proc. 15–24 metų moterų ir 65 proc. tokio pat amžiaus vyrų yra santykiavę oraliniu būdu.

Du trečdaliai jaunų žmonių praktikuoja oralinį seksą.<br>123rf
Du trečdaliai jaunų žmonių praktikuoja oralinį seksą.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 24, 2012, 1:43 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 4:32 AM

Maždaug tiek pat respondentų mėgsta ir vaginalinį seksą. Be to, 67 proc. apklaustų to paties amžiaus merginų prisipažino jau praradusios nekaltybę. Tą patį patvirtino ir 63,5 proc. vyrų, rašo Nytimes.com.

Naujoji šio centro pateikta ataskaita visuomenei buvo viena iš pirmųjų, paaiškinusių kokiam seksui jauni žmonės teikia pirmenybę. Paaiškėjo, kad daugelis mėgsta kaitalioti mylėjimosi būdus. T.y. pradeda oraliniu ir baigia vaginaliniu arba priešingai. Taip pat išsiaiškinta, kad jaunimas vengia tradicinio lytinio akto dėl to, jog nori ilgiau išsaugoti nekaltybę arba bijo nepageidautino nėštumo. Centro ataskaitoje taip pat pažymėta, kad apie 26 proc. merginų ir jaunų moterų santykiavo oraliniu būdu, kol pirmą kartą išmėgino tradicinį lytinį aktą. Per apklausą taip pat buvo išsiaiškinta, kad 27 proc. respondentų pirmiau išmėgino vaginalinį seksą, o tik paskui perėjo prie oralinio, o 7,4 proc. tyrimo dalyvių neslėpė, kad tą pačią dieną su tuo pačiu partneriu mylėjosi ir vaginaliniu, ir oraliniu būdu. Užtat tyrėjus nustebino 5,1 proc. respondenčių, pareiškusių, kad mylisi tik oraliniu būdu ir niekados nemėgino tradicinio lytinio akto. Beveik tokie pat duomenys buvo ir tarp vyrų. Todėl tyrimo autoriai priėjo prie išvados, kad jaunimas teikia pirmenybę oraliniam seksui dėl to, jog šį santykiavimo būdą laiko labiau saugia alternatyva vaginaliniui.

Tačiau specialistai primena, kad nepaisant to, jog oralinis seksas patikimai apsaugo nuo nėštumo, gerokai mažesnė galimybė užsikrėsti ir ŽIV infekcija, tačiau neapsaugo nuo venerinių ligų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.