Frazės, kurių niekada nereikėtų sakyti moterims

Tikėtina, kad šie patarimai padės jums geriau suprasti moteris ir jūsų šeimyninis gyvenimas bus laimingesnis ir harmoningesnis, rašo Semya.ru. Viena iš didžiausių vyrų bendravimo su moterimis klaidų, kai jie mušdamiesi sau į krūtinę sako: „Taip, aš niekada“ arba „Taip, ji pati kalta“, arba „O ką daryti, jei ji iš tikrųjų štai taip“. Taigi, ko nereikėtų sakyti moterims?

Kartais neapgalvotai pasakytos frazės gali ne tik įskaudinti, bet ir būti skyrybų pagrindu.<br>123rf
Kartais neapgalvotai pasakytos frazės gali ne tik įskaudinti, bet ir būti skyrybų pagrindu.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 25, 2012, 11:05 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 4:06 AM

„Мano mama tai daro geriau“. T.y. mama skaniau iškepa kotletus, jos pagamintos salotos – gardesnės, geriau išlygino marškinius, o kai ji išlygindavo kelnes, tai kantas neišnykdavo per savaitę. O kai mama sutvarkydavo kambarius, tai po to neįmanoma būdavo aptikti nei vienos dulkelės net atokiausiame tamsiame kamputyje.

Kartais vietoje mamos pavyzdžiu būna ir sesuo, pažįstama ar net buvusi mergina. Arba tokiais atvejais prisimena net ir savo pirmąją meilę: „Kai ji uždainuodavo, tai širdis apmirdavo iš laimės“ ir t.t. Bet vis dėlto viską geriausiai daro jo mama. Todėl frazė: „Mano mama daro geriau“ – viena iš pavojingiausių ir labiausiai keliančių grėsmę santuokinei santarvei. Ši frazė – tai ir kvietimas lenktyniauti, nors antroji pusė iš esmės ir negali tikėtis laimėti varžybų su anyta. Tačiau, žinia, vaikiški ar jaunuoliški prisiminimai būna nekritiški, užtat labai tvirtai įsirėžia į atmintį. Sūnus gali ir neprisiminti, kad jo mama nemokėjo marinuoti grybų, o štai žmona puikiai sugeba atlikti šį darbą. Taip pat jis gali pamiršti ir tą faktą, kad mama dirbo sekretore pusę darbo dienos, o žmona užima vadovaujančias pareigas stambioje kompanijoje.

Tai nereiškia, kad reikia kritikuoti savo tėvus. Jokiu būdu. Gal iš tikrųjų mama geriau gamina, ypač, jei tai vyro mama. Tačiau nuolat priminti žmonai, kad ji viską ir visada daro blogiau – ne geriausis variantas siekiant abipusio supratimo ir santarvės šeimoje Šiose nelygiose varžytuvėse vieną gražią dieną žmona gali pareikšti savajam: „Jei tavo mama viską daro geriau, tai ir eik pas ją“.

Tačiau juk ir žmona turi mamą, todėl gali kilti rimta dvikova: „O mano mama niekados nededa česnako į kotletus!“, „O mano mama sakė, kad česnakas naudingas sveikatai, todėl jo reikia dėti į visus patiekalus!“ Taip nesunku atsidurti aklavietėje. Ir jei iš pradžių virvės tempimas kelia juoką, tai ilgainiui viskas gali baigtis rimtomis problemomis tarp sutuoktinių.

„Galų gale apsivilkai kažką padoraus ir tau tinkantį!“ – tokia frazė taip pat nėra retenybė tarp vyrų. Yra ir tokių, kurie nuolat savo žmonoms sako, jog jos visiškai nesugeba gražiai rengtis, neturi skonio. Negana to, visiems pažįstamiems pasakoja, kad jo žmona perka pigius skudurus, kuriais vengtų pasirodyti gatvėje net benamė. „Jei aš nepatarčiau, kas jai labiau tinka, su žmona neįmanoma būtų pasirodyti viešoje vietoje“, - tvirtino vienas sutuoktinis. Aišku, dažnai tai baigiasi skyrybomis. „Kai su tavimi draugavau, tu buvai gražuolė!“ – tokia frazė akivaizdžiai įrodo, kad žmonos buvusio grožio nebeliko. O kas jį pakeitė, vyro akys kaip ir nepastebi. Čia panašiai, kaip ir viename anekdote: Pusamžė moteris apžiūri ryte savo veidą veidrodyje ir pamačiusi raukšles po akimis, atsisuka į miegantį vyrą ir piktai iškošia:: „Тaip tau, kvaily, ir reikia“.

Aišku, kai kurie vyrai mėgintų prieštarauti, aiškintų, kad norėjo pasakyti tik malonaus žmonai. Tačiau nereikia tokio „malonaus“! O kodėl geriau nepasakius: „Žiūriu į tave ir žaviuosi, kad tau vis dar kaip 20!“. Arba: „Kai su tavimi draugavau, buvai tokia gražuolė ir visiškai nepasikeitei iki šiol!“. Visai kitaip skamba.

„Kur vakarienė?“ arba „Kodėl iki šiol neišskalbti marškiniai?“, „Kiek aš lauksiu, kol išlyginsi marškinius?“. Ypač skaudžiai tos frazės skamba, kai moteris ne tik eina į darbą, bet ir rūpinasi dviem savo mažamečiais vaikais, o kur dar ir namų ūkis ant jos pečių, reikia ir išskalbti, išplauti, išvirti. Tuo tarpu vyras dažniausiai būna užsiėmęs tik savu darbu.

Todėl užuot reiškus pretenzijas, pirmiau reikėtų išsiaiškinti, kodėl žmona nesuspėjo kažko padaryti. O jei ji nesugeba kažko padaryti (taip neretai nutinka, ypač jaunose šeimose), tai gal ji galėtų pasimokyti iš savo ar jo mamos. Tačiau vien šaukimais ir rėkavimais problemos tikrai neišspręsite. O jei problema ta, kad ji pernelyg užsiėmusi, tai reikėtų jai padėti, o ne pareikšti: „Visi kažkodėl suspėja, tik tu viena niekada nesuspėji padaryti laiku“.

„Kur tu nukišai mano kaklaraištį, marškinius, akinius, įrankių dėžutę ir t.t. Toks klausimas iš karto nurodo, kad vyras iš esmės nieko namuose nedaro, kadangi nežino, kur ir kas padėta. Jis tik reikalauja, kad juo rūpintųsi. Namuose jis jaučiasi kaip viešbutyje ar restorane, kur yra tvarkytoja, padavėja. Tiesa, tik visas aptarnaujantis personalas viename asmenyje. Bet tai tik dar patogiau, nes nereikia toli eiti norint pareikšti pretenzijas. Dar kiek ir jis pradės palikinėti žmonai arbatpinigių.

Todėl vyras prieš piktai klausdamas žmonos, kur ji nukišo plaktuką, turėtų pagalvoti, o kodėl jai apskritai reikėjo to įrankio. Ir ar ne jų kaltė, kad negali jo atrasti? „Тu, ką, kvailė?“ – tai gali atsakymas į bet kurį moters klausimą. Gali būti ir kitokių variantų: „Ką tu supranti“, „Ne tavo reikalas“, „Patylėk, kol tavęs niekas neklausia“, „Negėdink manęs prieš žmones“.

Tokie ir panašūs išsireiškimai - ne daugiau kaip įžūlus ir vulgarus bendravimas su žmona. Svarbiausia, nepateisinamas.

Galimas ir dar vienas variantas. Gal iš tikrųjų, kaip čia švelniau pasakius, ji - naivoka. Būna. Na ir kas? Vadinasi, ji turi kitų vertybių be intelekto. Juk kažkas patiko joje, kai vyras pasiūlė tekėti už jo. Todėl kaltindamas ją kvailumu, jis pirmiausiai kaltina save. Jie ji – kvailė, tai kas tada jis?

„Тu nieko nemoki daryti!“ arba „Тu nemoki gaminti, siūti“, „Тu nesugebi auklėti vaikų“ ir t.t. Paprastai tai pasakoma susipykus ir norint sumenkinti savo antrąją pusę. Jei jis nemoka gaminti, siūti, tai kodėl nenusipirkus kulinarijos knygų arba jau pasiūtų užuolaidų ar staltiesės. Juk taip bus pigiau nei eikvoti jėgas ir nervus bereikalingiems pykčiams ir konfliktams.

„Тavo sūnus - nevykėlis!“ Tarsi tai būtų tiktai jos sūnus, o vyras neturi su juo nieko bendro. Kyla klausimas: „O kodėl tėvas neauklėjo savo vaiko, kai jis buvo mažas, nežaidė su juo? Lengviausiai kaltinti žmoną. Iš tikrųjų tokiais atvejais reikėtų kaltinti tik save, kad neskyrė pakankamo dėmesio savo atžalai.

Žinoma, galima iki begalybės vardinti nevykusias frazes, griaunančias šeimas. Tačiau svarbiausia, ką reikėtų suprasti, kad skandalais ir įžeidimais nieko nepakeisite. Jėga ir pyktis – tai silpno žmogaus požymis. Išspręsti problemą galima tik ramiai ją aptarus. Svarbiausia, nepamiršti, kad žmona yra lygiavertė partnerė!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.