Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Graikiniai riešutai gerina spermos kokybę ir vyro potencijos galimybes

Jei kasdien vyrai suvalgytų 75 g graikinių riešutų, kuriuose gausu maistingų riebalinių rūgščių, tai pagerintų ne tik spermos, bet ir savo potencijos galimybes. Tokią išvadą padarė Kalifornijos universiteto (JAV) mokslininkai. Jie atliko tyrimą, kuriame dalyvavo 117, 21-35 metų vyrai, o jo rezultatai išspausdinti leidinyje „Biology of Reproduction“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 27, 2012, 10:09 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 2:59 AM

Per eksperimentą, kuriam vadovavo Wendy Robbins, mokslininkai patikrino, ar galima pagerinti spermos kokybę padidinus maistingų riebalinių rūgščių koncentraciją, reikalingą spermatozoidų pribrendimui. Eksperimento metu savanoriai buvo padalinti į dvi grupes. Viena iš jų kasdien suvalgydavo 75 g graikinių riešutų per dieną. Tokia porcija buvo pasirinkta neatsitiktinai. Kiek anksčiau atliktas tyrimas parodė, kad būtent 75 g suvalgytų riešutų per dieną pakeičia lipidų lygį kraujyje, bet tuo pačiu nepriaugama ir svorio. O antros grupės dalyviai ir toliau laikėsi įprasto mitybos režimo. T.y. neįtraukdami į jį kokių nors papildų.

Prieš eksperimento pradžią ir po 12 savaičių buvo atliktas savanorių spermos kokybės tyrimas. Konkrečiai mokslininkus domino spermatozoidų koncentracijos lygis, jų gyvybingumas, judrumas, o taip pat ir chromosomų pokyčiai.

Tyrėjai išsiaiškino, kad savanoriams, į kurių mitybos racioną buvo įtraukti graikiniai riešutai, padidėjo riebalinių rūgščių Оmega-6 ir Оmega-3 lygis organizme, o taip pat pagerėjo ir potencijos rodikliai. Tuo tarpu tos grupės vyrams, kurie nevalgė riešutų, nebuvo aptikta jokių pokyčių. Tačiau mokslininkams dar teks išsiaiškinti, ar galima papildžius mitybos racioną graikiniais riešutais išspręsti jaunų vyrų nevaisingumo problemas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.