Penki laimingų porų gyvenimo principai

Yra porų, kurios daug laiko praleidžia kartu: kasdien kartu vakarieniauja, drauge išveda šunį, kartu planuoja savaitgalius. Nesvarbu, ką jie veiktų, pagrindinė taisyklė - praleisti laiką tik dviese, be jokių pašalinių.

Laimingos poros yra tos, kurios visada atranda laiko vienas kitam.<br>123rf
Laimingos poros yra tos, kurios visada atranda laiko vienas kitam.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-09-05 18:33, atnaujinta 2018-03-16 22:39

Geras vadovas niekada nebus visiškai patenkintas savo darbuotoją įvertinęs „gerai“. Jis iš jo reikalaus daugiau ir sakys: „Pasistenkite padaryti dar geriau“. Tas pats nutinka ir santykiuose tarp vyro ir moters. Asmeninio tobulėjimo principas remiasi tuo, kad vyro ir moters santykiai nėra savaime suprantamas dalykas. Jie turi būti abu suinteresuoti nuolat kažko siekti, keistis, tobulėti. Tik tokiu atveju jie abu vertins brangins vienas kitą ilgus metus. Tačiau kaip to pasiekti? Laimingos tos poros, kurios:

1. Visados atranda laiko vienas kitam

Yra porų, kurios daug laiko praleidžia kartu: kasdien kartu vakarieniauja, drauge išveda šunį, kartu planuoja savaitgalius. Nesvarbu, ką jie veiktų, pagrindinė taisyklė - praleisti laiką tik dviese, be jokių pašalinių.

Tokių tradicijų laikymasis – tai abiejų partnerių indėlis stiprinant tarpusavio santykius. Būna, kad poros, nemažai laiko praleidžia kartu santykių pradžioje, tačiau ilgainiui praranda susidomėjimą vienas kitu. Jiems pradeda atrodyti, kad daugiau laiko reiktų skirti savo asmeniniams pomėgiams, nes praleisti laisvalaikį kartu - beprasmiška. Tačiau taip nėra. Kuo mažiau žmonės bendrauja vienu du, tuo didesnė tikimybė, kad pora nebenorės įsiklausyti į vienas kitą, didės ir savitarpio nesupratimas.

2. Jie ilgai juokiasi kartu

Kai pora susipyksta arba pradeda konfliktuoti, vienas iš jų turėtų viską paversti juokais. Tokiu atveju bus užglaistytas konfliktas, o vietoj pykčio strėlių laidymo galėsite drauge pasijuokti.

3. Jie rodo vienas kitam meilę ir dėkingumą net smulkmenose

Net ir daugelį metų pragyvenusi kartu pora nebijo padėkoti pakštelėjimu į skruostą už tai, kad vyras, grįžęs pavargęs iš darbo, išnešė šiukšlių kibirą, o žmona paruošė jam romantišką vakarienę. Taigi, abu partneriai būna dėkingi vienas kitam ir už smulkmenas. Teigiamų, o ne neigiamų dalykų pastebėjimas stiprina santykius.

4. Greitai atranda kompromisą

Laimingos poros niekada nesiginčija tol, kol kyla konfliktas, o jau nuo pat pirmo nesusikalbėjimo ieško bendro kompromiso.

5. Pasilieka galimybę kiek atitrūkti vienas nuo kito ir skirti dėmesį kitiems

Pavyzdžiui, žmona dirba tokiame darbe, kur labai daug vyriškos giminės atstovų. Tai jokiais būdais nereiškia, kad ji ketina būti savo sutuoktiniui neištikima. Protingas vyras supranta, kad žmona gali flirtuoti su kitais vyrais. Arba priešingai - sutuoktinis nuolat išvažiuoja į komandiruotes, rengia kursus, seminarus, susitikimus. Kitaip tariant, harmoninga pora stengiasi būti vienas į kitą nepanašūs ir suteikia vienas kitam galimybę tobulėti. Todėl leidžia sau kažkiek laiko praleisti ir atskirai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?