Neskubančios mylėtis poros - laimingesnės

Vis dėlto teisios mamos, įspėdamos savo vaikus neskubėti užmegzti seksualinių santykių. Kornelio universiteto (JAV) mokslininkai atlikę ne vieną tyrimą nustatė, kad poros, neskubančios turėti intymių santykių, ilgainiui tampa laimingesnės nei tos, kurios teikia pirmenybę seksui, rašo „The Daily Mail“.

Anot tyrėjų, atidėliojant intymų suartėjimą, partneriams suteikiama galimybė geriau pažinti vienas kitą, išsiaiškinti, ar jie - suderinami, tinka vienas kitam.<br>123rf
Anot tyrėjų, atidėliojant intymų suartėjimą, partneriams suteikiama galimybė geriau pažinti vienas kitą, išsiaiškinti, ar jie - suderinami, tinka vienas kitam.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 7, 2012, 7:53 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:35 PM

Anot tyrėjų, atidėliojant intymų suartėjimą, partneriams suteikiama galimybė geriau pažinti vienas kitą, išsiaiškinti, ar jie - suderinami, tinka vienas kitam. Be to, tai ir gera proga patikrinti savo jausmus. Priešingu atveju - pradėjus pažintį nuo sekso, dažniausiai tai baigiasi santykių nutraukimu ir išsiskyrimu. „Ankstyvi ikivedybiniai seksualiniai ryšiai pirmiausiai apskritai kenkia santykių kokybei ir gali turėti ilgalaikių negatyvių pasekmių, - sakė vienas tyrimo autorių.-

„Draugystė – tai „žvalgybos“ periodas, kai partneriai įvertinę savo suderinamumą, prisiima atitinkamus įsipareigojimus ir nusistato emocinį bei fizinį artumo kriterijus. O pažinties pradžioje turimi seksualiniai santykiai, deja, nepadeda to išsiaiškinti. Priešingai: skubina abi puses gyventi susidėjus, užuot nusprendus, ar verta apskritai kartu gyventi“.

Šia tema amerikiečių mokslininkai atliko kelis tyrimus. Pirmame iš jų apklausė beveik 600 sutuoktinių porų ir tiesiog kartu gyvenančias poras. Respondentams teko atsakyti į pagrindinį klausimą: „Ar jie jautėsi laimingi gyvendami kartu?“. Taip pat jiems buvo užduoti ir kiti klausimai: „Ar aktyviai dalyvauja tarpusavio santykiuose?“, „Ar labai prisirišę prie savo partnerio?“, „Kaip jie bendrauja?“, „Ar dažnai tarp jų kyla konfliktų?“, „Koks jų seksualinio pasitenkinimo lygis?“ Porų taip pat buvo paprašyta atsakyti į klausimą: „Kiek laiko praėjo, kai pirmą kartą turėjo lytinių santykių?“ Paaiškėjo, kad apie trečdalis vyrų ir moterų mylėjosi jau pirmąjį pažinties mėnesį. Tuo tarpu apie 28 proc. porų laukė to mažiausiai pusmetį.

Taip pat per apklausą paaiškėjo, kad moterys, kurios turėjo lytinių santykių ne iš karto, vėliau jautėsi gerokai laimingesnės. O tos poros, kurios laukė intymaus artumo mažiausiai šešis mėnesius, t.y. pirmiau atsirado psichologinio artumo pojūtis, po to seksualinis gyvenimas buvo gerokai įdomesnis nei tų, kurie permiegojo jau pirmąjį pažinties mėnesį.

Tiesa, vis dėlto tarp vyrų šis rodiklis nebuvo toks reikšmingas. Todėl iš esmės dėl seksualinio susilaikymo santykių pradžioje labiau patenkintos moterys. Taip pat per tyrimą paaiškėjo, kad tos poros, kurios pažintį pradėjo ne nuo sekso, ne tik buvo linkusios susituokti, bet ir jautėsi laimingesnės.„Iš karto atsiradęs stiprus seksualinis geismas tarp vyro ir moters, neretai išbalansuoja sveikų santykių komponentus, kaip įsipareigojimus ir kitas bendras vertybes. T.y. stiprų seksualinį potraukį neretai painioja su meile“, - padarė išvadą tyrėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.