Penki pagrindiniai pakartotinų vedybų pranašumai

Nemažai moterų, nusivylusių šeimyniniu gyvenimu, neskuba antrą kartą susaistyti save santuokiniais saitais antrą kartą. Tačiau, anot psichologų, pakartotina santuoka turi ne mažiau šansų būti sėkmingesnė, rašo Justlady.ru.

Nemažai moterų, nusivylusių šeimyniniu gyvenimu, neskuba antrą kartą susaistyti save santuokiniais saitais antrą kartą.<br>123rf
Nemažai moterų, nusivylusių šeimyniniu gyvenimu, neskuba antrą kartą susaistyti save santuokiniais saitais antrą kartą.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 10, 2012, 6:47 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 8:37 PM

Tyrimo duomenimis, po nepavykusios pirmosios santuokos antrą kartą sukuria šeimą tik kas šešta Europos gyventoja, tačiau ištekėjusios moterys jaučiasi gerokai laimingesnės. Mat nauja santuoka tvirtesnė už pirmąją dėl penkių pagrindinių priežasčių. 1. Vadovaujasi ne tik jausmais, bet ir protu

Žinia, nusiplikius ranka kišama į vandenį. Šis posakis labai tinka žmonėms, galvojantiems kurti šeimą antrą ar trečia kartą. Jie kruopščiai renkasi sau partnerį, kadangi vadovaujasi ne tik jausmais, bet ir protu.

Be to, išanalizuoja ir savo buvusios antrosios pusės charakterį, jos pomėgius, įpročius bei požiūrį į seksą. Todėl galima tikėtis, kad nebus nemalonių staigmenų pakartotinoje santuokoje, vadinasi, ji turi daug šansų būt tvirta ir ilgalaikė.

2. Vedybinio gyvenimo patirtis

Žmonės, turintys šeimyninio gyvenimo patirties, lengviau prisiderina prie savo naujos antrosios pusės. Dauguma iš jų, pradėję kartu gyventi ir vesti bendrą ūkį, stengiasi iš karto susidėti visus taškus ant „i“. T.y. pareiškia, su kuo jie niekados nesusitaikys.

O santuokai tik į naudą, jei pora aptaria visas iškilusias problemas ir nesutarimus. O ne taip, kaip buvo ankstesnėse santuokose – dažniausiai tai baigdavosi konfliktais ir skandalais.

3. Мintys apie senatvę

Jei jaunystėje žmonės iš esmės nesusimąsto apie tai, kaip jie sutiks savo senatvę, tai su amžiumi tokios mintys aplanko vis dažniau ir dažniau. Svarbiausias klausimas tada būna jau ne kaip, o su kuo. Stumti dienas vienatvėje nenori niekas, todėl artėjant gyvenimo saulėlydžiui žmonės daugiau dėmesio ir pastangų skiria savo šeimai.

O sutuoktiniams, pakartotinai sukūrusiems šeimas vėlesniame amžiuje, būna paprasčiau užglaistyti nelygumus esamuose santykiuose nei užmegzti naują romaną.

4. Vaikai

Jei pirmą kartą moterys neretai išteka tik „dėl savęs“, tai išsiskyrusios jos stengiasi užmegzti naujus santykius su tais vyrais, kurie atranda bendros kalbos su vaikais iš ankstesnių santuokų.

Nors neretai būna taip, kad vyrai, prisiėmę atsakomybę rūpintis svetimais vaikais, nori susilaukti ir savų. Tačiau jie nesąmoningai bijo to, kad ir tas vaikas gali likti be tėvo. Todėl daro viską, kad santuoka būtų tvirta. Aišku, tam nemažos įtakos turi ir vaikai iš ankstesnių santuokų. Juk ir nuo jų priklauso, ar tvirti bus santykiai naujoje šeimoje.

5. Ilgalaikiai planai

Pirmoje santuokoje daug žmonių gyvena šia diena. Jie mėgaujasi vienas kito draugija, nerūpestingai leidžia laiką, tačiau ilgainiui jausmai atvėsta ir materialinė gerovė tampa vos ne vieninteliu jų bendro gyvenimo tikslu. O jei nepavyksta to susikurti, tai neretai tampa ir skyrybų priežastimi. Todėl prieš kurdami antrą kartą šeimą, žmonės dažnai klausia savęs: „O kas bus toliau?“.

Mat pakartotinai įforminę santuoką jie paprastai turi planų keliems dešimtmečiams į priekį. Brandaus amžiaus vyrai ir moterys nori turėti atskirą būstą, važiuoti poilsiauti į kitas šalis ir t.t. Prieš juos daug tikslų ir svajonių, kuriuos realizavus dar labiau suartina sutuoktinius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.