Apie ką reikėtų kalbėtis po sekso?

Ką tiktai baigėsi meilės aktas. Partneriai patenkinti įsikniaubia į pagalves ir atsiranda nejauki tyla. Ką daryti toliau? Kaip elgtis, apie ką kalbėtis ir ar apskritai reikėtų kalbėtis? Biologijos vadovėliuose parašyta, kad po lytinių santykių žmogaus kraujyje padidėja hormono serotonino lygis, dėl to žmogus visiškai atsipalaiduoja ir nori miegoti. Vis dėlto į šį hormoną moterys ir vyrai reaguoja skirtingai. Pirmosioms tuo metu emocijos veržiasi per kraštus, o antrieji pajunta nuovargį.

Dažnai po meilė akto moterims emocijos veržiasi per kraštus, o vyrai pajunta nuovargį.<br>123rf
Dažnai po meilė akto moterims emocijos veržiasi per kraštus, o vyrai pajunta nuovargį.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 11, 2012, 11:51 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 8:25 PM

Po meilės akto miegas stipresnis už norą kalbėtis

Paprastai, kai moteris atsikrato susikaupusios įtampos, jai atsiranda poreikis dalintis emocijomis, asmeniniais išgyvenimais, švelnumu ir meile. O vyrui, ką tiktai įveikusiam nemažą fizinį krūvį, reikia atstatyti prarastas jėgas. Paprasčiausias būdas tai padaryti - ką nors gardaus įmesti į skrandį ir pamiegoti. Mokslininkų tvirtinimu, poreikio bendrauti po sekso turi ir vyrai, tačiau vis dėlto miego poreikis jiems yra stipresnis.

O ką apie tai rašo „Kama Sutra“? Senovės indų meilės traktatas byloja, kad po lytinio akto moteris turi savo vyrui tapti motina ir rūpintis juo. O vyrai turėtų atidžiau klausyti, ką kalba moteris. T.y. kurią nors naktį moteris turėtų leisti vyrui palaimingai pamiegoti, o kitą – vyrui reikėtų pamėginti nugalėti save ir pabendrauti su savo moterimi. O tai, suprantama, ne tik pagerina tarpusavio santykius, bet ir artumas visados bus laukiamas.

Nuo ko pradėti bendrauti lovoje? Po suartėjimo bus lengviau kalbėtis, jei apsikeisite bent keliais žodžiais mylėdamiesi. Aišku, aistros įkarštyje tikrai ne šnekos galvoje, tačiau yra būdų ir kitaip išreikšti savo emocijas. Pavyzdžiui, šnabždėjimais, aimanomis, dejonėmis, švelniais ar grubiais žodžiais. Kaip kam išeina. Nereikėtų vengti ir komplimentų. O kai viskas baigsis, reikėtų tiesiog apkabinti partnerį ir pradėti kalbėtis.

Moterys visados nori girdėti, kad viskas buvo puiku. Joms reikalingi ne tik nuoširdūs komplimentai, kuriuos jau girdėjo ir iki tol, bet taip pat svarbu pajusti, kad po sekso niekas nepasikeitė į blogąją pusę. Tai tiesiogiai susiję su moters saviverte ir pasitikėjimu savo jėgomis bei patrauklumu.

Jei vyras ironiškas, nereikėtų rengti jam romantiškų prisipažinimų

Tuo tarpu vyrai, norėdami pasiekti malonumo viršūnę, įdeda daugiau energijos ir jėgų nei moterys, todėl jie labiau aktyvūs ir lytinio akto metu. Nepaisant to, vyrai sutinka, kad ir jiems svarbu pasišnekėti, kadangi taip pat netrūksta emocijų. Be to, neduoda ramybės ir kompleksai, kuriuos jie dažnai slepia. Ką čia slėpti, juk bet kuriam vyrui svarbu žinoti, kad lovoje jam nėra lygių. Tai suteikia jam ne tik pasitikėjimo, bet ir jėgų antplūdį.

Taigi, apie ką reikėtų kalbėtis po sekso? Tai – labai individualu. Jei vyras linkęs į grubumą, tai nereikėtų rengti jam romantiškų prisipažinimų, pasakoti, kaip ilgai svajojote ir laukėte tos nakties. Taip pat neverta puošti ir lovos rožių lapeliais, išdėlioti visame kambaryje daugybę aromatingų degančių žvakelių. Jis iš to greičiausiai tik pasišaipys.

Jei vyras būna ciniškas ar ironiškas, nėra prasmės prašyti jo būti ir švelnesniu ir jausmingesniu. Geriau tiesiai šviesiai pasakyti jam, kas jums labiausiai patinka. Tačiau po sekso ir romantiškumu nepasižymintis vyras neretai nori pasikalbėti. O kad bendravimas būtų abipusiai malonus ir įdomus, kalbėkitės tik apie jus abu vienodai dominančius ir rūpimus dalykus. Tik, gink Dieve, neprasitarkite: „Labai norėčiau pagimdyti tau mažylį, panašų į angelą“. Užtat, jei vyras romantiškas, po sekso su juo galima kalbėti apie viską: besiveržiančius jausmus, apie tai, kaip ilgai jūs jo ieškojote, laukėte, kaip ėmė stipriai daužytis širdis vien pamačius jį ir t.t. ir t.t. Be to, būtinai reikia pasakyti, koks jis švelnus, atidus, rūpestingas ir dėmesingas lovoje. Galima prasitarti, kad jis duotas jums iš aukščiau ar kad likimas judu suvedė. Vyras romantikas mėgsta, kai moteris su pasitikėjimu padeda jam galvą ant peties ir kalba intymiomis bei jausmingomis temomis.

Nereikėtų prisiminti savo buvusių

Su romantišku vyru nebus problemų kalbantis, nes paprastai jie patys pametėja kurią nors temą. Tik nesugalvokite papasakoti jam apie savo anksčiau buvusius meilės romanus su vyrais, juo labiau kiek jų turėjote. Aišku, neverta aptarinėti ir vis didėjančias šilumos kainas, kad nebegalite išgyvenate gaudami menką atlyginimą ir t.t.

Jei mylimasis pasirodė esąs nekoks sekso partneris, tačiau nepaisant to, jūs esate nusiteikę tęsti santykius, nereikėtų pe daug apie tai galvoti. Jeigu šį kartą jam kas nors nepasisekė ar jis nesugebėjo padaryti taip, kaip jūs nortumėte, kitą kartą tai būtinai pavyks. Taip pat nereikėtų pykti ant jo, jei, tarkim, netyčia stuktelėjo keliu į jūsų šonkaulį.

Tačiau, jei vyras užkietėjęs vienišius ir neskuba atsikratyti šio statuso, iš tolo venkite frazių: „noriu nuo tavęs kūdikio“, „o jei aš nuo tavęs pastočiau...“ , „mūsų meilė iki grabo lentos“ arba „artimi santykiai – tai atsakomybė“ ir t.t. Jei norite tokiam vyrui pasakyti komplimentą, venkite žodžio „mano“, nes tai jis gali suprasti, kad kėsinatės atimti iš jo laisvę.

O jei judu visai neseniai susipažinote, vis tiek nereikėtų pasakoti apie savo buvusius santykius. Ne paslaptis, daug vyrų po sekso mėgsta paklausti: „O tas buvęs iki manęs geresnis?“, „Ar daug turėjai vyrų?“. Nereikėtų apskritai atsakinėti į šiuos ir panašius klausimus iš karto po pažinties. Aišku, bet kuris iš jų norėtų išgirsti, kad nieko neturėjote iki jo, kad jis jums – vienintelis ir nepakartojamas, kurio laukėte visą gyvenimą. Todėl į šiuos ir panašius klausimus vertėtų atsakyti diplomatiškai arba iš karto pakeisti plokštelę.

Lygiai taip pat reikėtų pasielgti ir su vyru: nieko neklausinėti apie jo buvusias moteris. Nors nemažai moterų turi silpnybę: surengti vyrui apklausą ir išpešti iš jo viską. Vyrui tai bus ne tik nemalonu, bet jis gali ir pagalvoti: „Jei ji taip elgiasi dabar, tai kas būtų, jei mes susituoktume?“ Todėl tvirtinkite, kad jūs - vienintelė, o praeitis jums nebeegzistuoja.

Neįkyrus užtikrintumas padarys jam gerą įspūdį

Tik nesugalvokite ko nors paprašyti po sekso. Pavyzdžiui, kelionės į kurią nors egzotišką šalį. Nepriklausomai nuo to, kokia forma jūs tai pateiksite, tai bus ne laiku ir ne vietoje. Malonus atsipalaidavimas vyrui iš karto pavirs prievartiniu aktu: galvos, štai ir atėjo atsiskaitymo valanda. O jei labai norėtumėte prasitarti apie tolimesnius santykius, galima pasakyti ir taip: „Nesinori su tavimi skirtis. Noriu pabusti greta tavęs“. O jei jis atsakys kažką panašaus, vadinasi, yra ko siekti.

Tačiau, jei iš karto po sekso vyras pakilo eiti namo, taip pat nereikėtų nusiminti, pykti ir apsipilti ašaromis. Nes tai tikrai gali pakenkti judviejų tolimesniems santykiams. Geriau paklauskite, kad vėl susitiksite. Pasakykite, kad džiaugsitės jį vėl pamačiusi ir labai lauksite. Jūsų neįkyrus užtikrintumas padarys jam labai gerą įspūdį.

Taigi, vis dėlto ką pirmiausiai reikėtų pasakyti pasimylėjus? Pagirkite, pasakykite komplimentą savo partneriui, nes tai pakelia savivertę ir iš karto bendravimas taps šiltesnis. Be to, malonus atvirumas dar labiau suartina žmones, jie jaučiasi reikalingi vienas kitam. Todėl į klausimą: „Kaip aš tau? Tau buvo gerai su manimi?“, reikėtų atsakyti tik teigiamai. Aišku, galima kalbėtis ir apie sportą, keliones, pomėgius, net pasakoti anekdotus ar juokingas gyvenimo situacijas. O jei santykiai trunka jau ilgą laiką, tarp poros gali atsirasti ir mėgstamų temų, frazių, pokštų, kai jiedu pajuokauja po sekso. Ir gerai. Juk sveikas juokas ne tik pakrauna energija, bet ir sustiprina santykius.

Užtat visiškai nepageidautinos temos: priminimai apie prašovimus, situacijos, kai vienam iš partnerių buvo gėda, nekokie atsiliepimai apie partnerių draugus ir t.t.

Taip pat priminti partneriui apie jo buvusius santykius su kitomis moterimis, kalbėti neigiamai apie jo vaikus iš ankstesnių santuokų, menkinti jums artimo žmogaus pomėgius, darbą ir t.t. Be to, nevalia kalbėti, kad jis silpnas lovoje, priminti jam darbo problemas: „Geriau miegokime“ arba „Visi ant tavęs važiuoja“. Vyrui iš karto šaus mintis į galvą, kad jūs ne jausmų vedama atsidūrėte su juo vienoje lovoje. O rimtas problemas reikėtų aptarinėti ne po sekso, nes jos labai greitai sunaikina euforijos jausmą, kuris paprastai atsiranda iš karto po sekso.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.