Trys labiausiai paplitusios klaidos pažinties pradžioje

Nedovanotinos klaidos, padarytos santykių pradžioje, kaip mat atvėsina net ir stipriai įkaitusias įsimylėjėlių širdis. O daugumos atvejų tos klaidos gali būti lemtingos. Po to pora neretai nutraukia bet kokius ryšius. Tačiau, anot ekspertų, klaidos, padarytos santykių pradžioje, būdingos tiek vyrams, tiek ir moterims, rašo Wherewoman.ru.

Partnerio idealizavimas dažnai baigiasi didžiuliu nusivylimu.<br>123rf
Partnerio idealizavimas dažnai baigiasi didžiuliu nusivylimu.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 12, 2012, 8:35 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 7:34 PM

Psichologai išvardino, ko jokiu būdu negalima daryti pirmajame pažinties etape. Viena didžiausių klaidų ta, kai vyras ar moteris pradeda lyginti naujojo partnerio elgesį, manierą kalbėti ar rengtis ir kitus įpročius bei pomėgius su savo buvusiais. Kita labai svarbi klaida: negalima idealizuoti savo naujojo partnerio. Nes paprastai po kiek laiko tai baigiasi didžiuliu nusivylimu. Bet lygiai taip pat negalima žiūrėti į jį ir iš aukšto, būti pasipūtusiai, nes po kiek laiko partneriui tai būtinai nusibos ir išsiskyrimo neišvengsite.

Beje, pasipūtimas ar arogancija dažnai būdingas ir vyrams, tačiau pastaruoju metu moterys ir merginos, užmegzdamos santykius, vis dažniau tai sau leidžia. Todėl psichologai pataria daugiau įsiklausyti į vienas kitą, mokytis klausytis ką kalba kiti, siekti santykiuose savitarpio supratimo, nes be abipusio pasitikėjimo neįmanoma palaikyti tvirtų santykių.

Ir dar viena didelė partnerių klaida – iššaukiantis tylėjimas. Moterys, kai su kažkuo nesutinka, neretai nutyli, o po to viskas baigiasi staigiu emocijų pliūpsniu: ašaromis ir isterija. Todėl geriau iš karto pasakyti, kas nepatinka, tačiau kiek galima ramesniu tonu ir nepakeltu balsu. Jei vengsite šių klaidų, galite tikėtis gerų santykių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.