Kodėl moterys jaučiasi nejaukiai dėl savo seksualinių poreikių?

Kažkodėl manoma, kad moteriai seksas yra neatsiejamas nuo meilės, todėl jai nepriimtina turėti kelis sekso partnerius. Tačiau daug moterų varžosi savo seksualinių poreikių, nepaisant to, kad į kiekvieną vyrą žiūri kaip į potencialų partnerį.

Dauguma moterų varžosi dėl savo seksualinių poreikių.<br>123rf
Dauguma moterų varžosi dėl savo seksualinių poreikių.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 22, 2012, 2:19 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:39 PM

Žinia, įvairiapusiško sekso su skirtingomis partnerėmis vyrai nori labiau nei moterys. Nors moterys į seksualiai aktyvias atstoves iš esmės žiūri ramiai, smalsiai ar net atlaidžiai, jos nepritaria tokiam elgesiui. Anot psichologų, jos taip elgiasi dėl dviejų priežasčių: kai kurios moterys nuoširdžiai pavydi, o kitos to paprasčiausiai nesupranta, nes joms visą laiką buvo sakoma, kad taip daryti negalima. Joms belieka pavydžiai žiūrėti į tas, kurios nesivaržo įgyvendinti savo erotinių fantazijų. Juk daug moterų tai yra nepasiekiama svajonė.

Kiekvienas žino, kad už seksualinį potraukį atsako hormonas testosteronas, kurio vyrai turi gerokai daugiau nei moterys. Taip pat šis hormonas daro įtaką žmonių seksualiniam aktyvumui, užtikrinančiam ištvermingumą lovoje.

Kiekvienos moters hormoninis fonas skirtingas. Būtent dėl to viena moteris gali ilgai neturėti lytinių santykių, o kitai sekso reikia kasdien. Vis dėlto tokia moteris dažnai varžosi tai garsiai pasakyti, bijodama, kad bus išvadinta ištvirkėle.

Jei moteriai kartojama, kad ji protinga, graži ir seksuali, tai kartu su jos saviverte sustiprėja ir seksualuamas. Moters organizmas ima persitvarkyti, suaktyvėja lytinių funkcijų veikla. Bėda ta, kad neretai tuo viskas ir apsiriboja, nes moteris neįdeda daugiau pastangų, netobulėja ir jos žavesys bei patrauklumas nė kiek nedaro įtakos jos seksualumui.

Tik išmokęs fizinės meilės, žmogus gali pasiekti dvasinę meilę. Būtent dėl šios priežasties negalima varžytis savo seksualumo. Reikia išmokti jį valdyti ir kontroliuoti.

Yra manoma, kad seksualumui įtaką daro planetų išsidėstymas žmogaus gimimo metu. Seksualiausiais laikomi žmonės, gimę Veneros, Marso, Mėnulio ir Saulės planetų įtakoje. O seksualiausi Zodiako ženklai – Avinas ir Skorpionas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.