Pirmasis kartas moterims suteikia net tik malonumą, bet ir pasišlykštėjimą

Nuo pirmojo įspūdžio, kurį patiria mergina pirmojo lytinio akto metu, neretai priklauso ir tolimesnis jos intymus gyvenimas. Seksologai ir ginekologai pasakoja, kad neretai skausmingi pojūčiai ir negatyvios emocijos pirmojo sekso metu daro neigiamą įtaką moterų seksualiniame gyvenime. Tyrėjai atliko apklausą ir išsiaiškino, ką moterys jaučia per pirmą intymų suartėjimą.

24 proc. apklausos dalyvių pajuto pirmąjį intymų malonumą ar net laimę.<br>123rf
24 proc. apklausos dalyvių pajuto pirmąjį intymų malonumą ar net laimę.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 24, 2012, 9:27 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:51 PM

Išsiaiškinta, kad du trečdaliai iš apklaustų moterų jautė skausmą, tačiau 24 proc. apklausos dalyvių pajuto ir pirmąjį intymų malonumą ar net laimę.

Neutralią reakciją patyrė 27 proc. respondenčių, štai nusivylimą pajuto kiek mažiau (21 proc.) moterų. 17 proc. apklaustųjų tikino, kad gailėjosi dėl to, kas įvyko, o 11 proc. net pajuto pasišlykštėjimą.

Tyrėjai padarė išvadą, kad tik ketvirtadalis merginų patiria teigiamų emocijų iš savo pirmos seksualinės patirties, o pusė jų patiria stiprų emocinį sukrėtimą.

Todėl nereikėtų stebėtis, kad po pirmo lytinio kontakto 21 proc. merginų nenori tęsti santykių su tuo pačiu partneriu, 22 proc. apima baimė vien pagalvojus apie kitą intymų suartėjimą, o 2 proc. ima neapkęsti visų vyrų.

Tyrėjai taip pat išsiaiškino, kad tyrėjai taip pat išsiaiškino, kad apklausos dalyvėms paprasčiausiai stinga elementarių lytinio auklėjimo žinių ir supratimo, kuo jos rizikuoja pirmojo lytinio akto metu.

Buvo nustatyta, kad tik 38 proc. merginų naudojosi kontracepcijos priemonėmis pirmo lytinio kontakto metu, o 62 proc. į tai nekreipė jokio dėmesio. Kiti anoniminės moterų apklausos pirmojo sekso klausimais rezultatai buvo tokie:

40 proc. merginų pirmas kartas įvyko, kai jos dar nebuvo 18 metų.

95 proc. respondenčių pirmasis lytinis kontaktas įvyko iki vedybų.

23 proc. pirmo lytinio suartėjimo metu buvo apsvaigusios nuo alkoholio ar narkotikų.

10 proc. pirmas kartas įvyko prieš jų valią.

49 proc. patyrė negatyvių emocijų po pirmojo sekso.

62 proc. nenaudojo kontracepcijos priemonių pirmojo lytinio akto metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.