Kam dar naudojami prezervatyvai?

Jei galvojate, kad prezervatyvai naudojami tik sekse, deja, jūs labai klystate. Dabar žmonės daugumą daiktų naudoja ne pagal jų pirminę paskirtį. Todėl ir perezervatyvai tapo gana universalūs, rašo mensmedia.ru.

Prezervatyvai šiais laikais naudojami net konservavime.<br>123rf
Prezervatyvai šiais laikais naudojami net konservavime.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 29, 2012, 8:14 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:43 AM

Mokslininkai atliko apklausą, kurios metu 98 proc. respondentų tvirtino, jog dažniausiai prezervatyvai yra naudojami sekse. Tai suprantama, tačiau verta atkreipti dėmesį į likusius 2 proc.

Anot tyrėjų, tai tie žmonės, kurie apskritai nesinaudoja prezervatyvais. Тiksliau, jie nė nepateko į apklausą. Panašų tyrimą atliko ir sekso reikmenų parduotuvių tinklas, parduodantis kontracepcijos priemones. Tyrimo duomenimis, daugiau kaip 30 proc. nupirktų prezervatyvų naudojami ne pagal paskirtį. Todėl specialistai padarė išvadą: nuperkamų prezervatyvų kiekis dar nėra įrodymas, kad žmonės rūpinasi saugiu seksu.

Net 50 proc. apklausos dalyvių tvirtino, kad prezervatyvas naudojamas kariuomenėje, kaip ginklo vamzdžio užvalkalas ypač lietingomis dienomis arba keliantis per vandens telkinius. Be to, nepralaidi prezervatyvo medžiaga – tai puikus užvalkalas prožektoriui, fotoaparatui, mobiliajam telefonui ir spynoms. Taip pat į gaminius iš lateksto galima sudėti dokumentus, pinigus, degtukus, cigaretes. Ne paslaptis, kad narkotikų prekeiviai naudoja prezervatyvus pergabendami narkotines medžiagas. Tuomet jie praryja į prezervatyvus įpakuotus narkotikus.

Prezervatyvas – tai ir indas, skysčiui laikyti. Taip tvirtino 45 proc. apklausos dalyvių. Tiesa, kiek telpa vandens į prezervatyvą, tiksliai negalėjo pasakyti nei vienas apklausos dalyvis. Taip pat gaminys iš latekso gelbsti ir sunkioje situacijoje: kai labai norisi šlapintis. Pats prezervatyvo pavadinimas kilo iš lotynų kalbos žodžio „сondon“, reiškiančio talpintoją.

Gaminys iš latekso – tai ir gumelė plaukams bei perrišimams. Taip galvoja nei daug, nei mažai – 24 proc. apklausos dalyvių. Gal ir ne visi žino, kad prezervatyvais perrišamos ir pinigų pakuotės. Dar prezervatyvai naudojami, kai norima sustabdyti kraujavimą. Juk ekstremalioje situacijoje kartais tvarsčio nėra. Štai vaikai naudoja prezervatyvus norėdami pasigaminti šaudykles!

Tuo tarpu 3 proc. respondentų galvoja, kad prezervatyvai naudojami statybose. Daugiausiai – sandarinant plyšius.

Taip pat prezervatyvai naudojami:

Gaminant vyną namuose – jais uždaromi stiklainiai.

Kaip masalas žuvims.

Prakiurusiam vamzdžiui užkimšti.

Užsimaunama ant kojinių, kai lauke pliaupia lietus.

Saugojant kai kurias chemines ir dvokiančias medžiagas.

Prezervatyvai užmaunami ant tulpių, kad neišsiskleistų anksčiau nei kovo aštuntąją.

Padarius jame skylutę ir į vidų pripylus kremo, rašoma ant tortų ir pyragėlių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.