Nelaiminga tėvų meilė paakino lietuvę išvykti į Dubajų ir susižadėti su prancūzu

Klaipėdietė Nona Punka (26 m.) anksčiau labiausiai baiminosi pakartoti nelaimingą savo motinos meilės istoriją. Mergaitė augo be tėvo, nepažino savo senelių, nors motina Palmira jai davė tėvų meilę išardžiusios močiutės vardą. Augdama Nona nepatyrė visavertės šeimos gyvenimo. Bet dabar likimas jai, atrodo, yra dosnus. Jungtinių Arabų Emyratų mieste Dubajuje su sužadėtiniu prancūzu Yohanu Moreliu (31 m.) įsikūrusi lietuvė jau gali planuoti savo vestuves.

Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė ("Gyvenimo būdas")

Oct 8, 2012, 8:37 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 7:01 AM

Šalia mylimojo Y.Morelio besišypsanti ilgaplaukė N. Punka iš pirmo žvilgsnio neatrodo likimo nuskriaustoji. Bet tik dabar tvirtai sužadėtinio ranką laikanti moteris jaučiasi stipri ir laiminga.

Nuo mylimojo, kilusio iš pasiturinčios prancūzų šeimos, lietuvė niekada neslėpė dramatiškos savo tėvų meilės istorijos.

Y. Morelis prieš pusantrų metų įsimylėjo jos žydras akis, šviesius ilgus plaukus, skardų juoką, gerą širdį, o ne slogią mylimosios praeitį.

Šios moters gyvenimo faktai susipynę taip, kad sprendžiant pagal vardą ir pavardę niekada nepasakytum, jog ji – lietuvė.

Tačiau bet kuriame pasaulio kampelyje Nona, kurios gyslomis teka kazachiško, rusiško ir lietuviško kraujo, prisistato esanti lietuvė latviška pavarde. Ją Nonai davė latvis patėvis.

Saulėtą rudens dieną su vyno someljė Y. Moreliu ir nekilnojamojo turto pardavimo vadybininke N. Punka susitikome Vilniuje – po pokalbio sužadėtiniai skubėjo į gimtąją Nonos Klaipėdą.

Šviesiaplaukė nekantravo mylimąjį supažindinti su savo mama Palmira (54 m.) ir aštuoneriais metais vyresne seserimi Solvita.

Nona tvirtai žinojo, kad jos apsidžiaugs sulaukusios svečių. O mamos širdis daužysis iš laimės, kad jos likimo nepakartojo Nona.

„Mano tėvas – rusas karininkas Aleksejus Zimina. Turėčiau būti Nona Zimina, bet mama nebuvo už jo ištekėjusi. Todėl man buvo duota pirmojo jos sutuoktinio pavardė”, – apie savo pavardės istoriją užsiminė Nona.

Mergina savo tėvą matė tik vienoje nuotraukoje, kurią išsaugojo jos motina. Iš jos pasakojimų Nona žino, kad nei tėvas, nei seneliai jos nėra matę nei kūdikystėje, nei vėliau.

Tačiau gimdyvė mažylei davė mylimojo motinos Nonos vardą, reiškiantį „paaukota Dievui, šventoji”.

A. Ziminos motina – kazachė gydytoja ginekologė, o tėvas – rusas chirurgas.

„Man tėvas neegzistuoja – nesu to žmogaus mačiusi ir jis man dabar nereikalingas. Kai gimiau, mano tėvo ir mamos meilės istorija nutrūko”, – neslėpė kartėlio N. Punka.

Nonos motina užaugo vaikų namuose, nes jos tėvai anksti mirė. O A. Zimina buvo pasiturinčių gydytojų sūnus. Jo motina prieštaravo tokiai nelygiavertei draugystei. Karininkas jai pakluso ir nevedė Nonos motinos.

Būdama moksleivė N. Punka bandė atsekti savo gimdytojų meilės istorijos pėdsakus.

„Mama man Nonos vardą davė ne iš pykčio, o dėl to, kad ateityje tas vardas galbūt mane suves su tėvo giminėmis”, – patikino jauna moteris.

Kai ji pradėjo ieškoti savo šaknų, buvo per vėlu. Tėvui priklausiusiame bute jau buvo įsikūrę nuomininkai, patikinę Noną, kad buto savininkas Lietuvoje negyvena. Tačiau tuo adresu kartais dar ateidavo laiškų iš Vokietijos.

Nona spėja, kad tėvas gali gyventi Vokietijoje, nes šioje šalyje giminių turėjo jos šviesaus atminimo senelis. O tėvo motina, likusi našlė, pardavė butą Klaipėdoje. Buvę kaimynai Nonai prasitarė, kad jos močiutė galėtų gyventi Rusijoje.

Giminių paieškos Noną Klaipėdoje buvo nuvedusios ir į cerkvę. Joje moteris sužinojo, kad močiutė šioje šventovėje melsdavosi kasdien po kelias valandas. Popas Nonai prasitarė, kad ši moteris labai atgailavo už praeities nuodėmes.

„Matyt, ji žinojo, dėl ko atgailavo. Ją turėtų graužti sąžinė, kad sugriovė gražią mano tėvų meilės istoriją.

Tie, kurie praeityje pažinojo mano mamą ir tėvą, pasakojo, kad juodu labai mylėjo vienas kitą.

Gal jis buvo per jaunas ir per silpnas, kad nepasipriešino savo šeimos principams”, – svarstė Nona.

Žvelgdama į tėvo nuotrauką Nona pastebi, kad iš jo paveldėjo dailius veido bruožus. Graži išvaizda – raktas, atvėręs šiai moteriai vartus į pasaulį ir į sužadėtinio širdį.

N. Punka prieš šešerius metus priklausė tarptautinei agentūrai „Pure Star Agency”, kuri rūpinosi šokėjų, dainininkų, didžėjų, padavėjų, modelių paieška ir įdarbinimu užsienyje.

Tuo metu Nona mokėsi vienoje uostamiesčio kolegijų ir laisvalaikiu lankė sportinius šokius.

„Tarptautinė agentūra tapo mano startu į pasaulį: keliavau, šokau, vėliau dirbau šioje įmonėje vadybininke. Bet vieną dieną nutariau keisti savo gyvenimą, nes pramogų pasaulyje darbas verda naktimis. Mane tai vargino”, – neslėpė N.Punka.

Rekreacijos ir turizmo verslo vadybininko diplomą gavusi N. Punka nematė savo ateities Lietuvoje: „Daug metų gyvenau užsienyje, todėl ir darbo ieškojau svetur.

Pasiūlymas dirbti Dubajuje nukrito tarsi iš dangaus.”

Lietuvė prieš pustrečių metų įsikūrė viename didžiausių Jungtinių Arabų Emyratų miestų. Kaip tik tuo metu Dubajuje duris atvėrė vienas aukščiausių pasaulio viešbučių „Burj Khalifa”, ieškojęs darbuotojų.

N. Punka įsidarbino šiame viešbutyje įsikūrusiame restorane „Atmosphere” administratore.

Dubajuje Nona nesijautė vieniša, nes tame pačiame restorane padavėja dirbo jos draugė lietuvė Karolina.

Šiame mieste – kone vien viešbučiai su juose įsikūrusiais prabangiais restoranais. Todėl N.Punka retai ruošia valgį namuose, nes dažniausiai pietauja ar vakarieniauja restoranuose.

2011 metų kovą Nona su drauge nutarė papietauti viešbutyje „Emirates Towers”. Lietuvės užsuko į vyno barą „The Agency”. Jas maloniai pasitiko vyno someljė Y. Morelis.

„Merginos uždavė keletą klausimų apie vyną, kokį galėčiau pasiūlyti”, – prisiminė Y. Morelis, kuriam iškart į akį krito ilgaplaukė Nona.

Yohanas viešnioms atnešė po taurę putojančio rožinio vyno.

„Tą minutę tapo aišku, kad vienas kitam esame neabejingi. Man atrodė, kad Yohaną seniai pažįstu ir juo visiškai pasitikiu.

Jis taip pat nė kiek nedvejojo – iškart pakvietė kitą dieną paplaukioti jachta”, – apie pirmą pasimatymą pasakojo N. Punka.

Y. Morelis pirmą susitikimą su Nona atsimena iki smulkmenų, atrodytų, kad tai buvo ne prieš pusantrų metų, o vakar.

„Man iškart įsiminė gražios žydros jos akys. O vėliau įsitikinau, kad ji – stipraus charakterio moteris”, – sakė Y. Morelis.

Nuo to karto pora daugiau nesiskyrė – kasdien po darbo juodu susitinka pavakarieniauti. Yohanas mylimajai dažniausiai pasakoja apie vyną, jo derinimą su maistu.

Susidomėjusi širdies draugo veikla Nona taip pat dabar nemažai išmano apie vyną. Lietuvė norėtų ateityje su mylimuoju užsiimti tik vyno kolekcijų, kurias sudarinėtų Y.Morelis, pardavimu. Mat tokiu verslu verčiasi ir sužadėtinio tėvai, gyvenantys Grenoblyje.

Su mylimojo tėvais N.Punka susipažino po trijų mėnesių draugystės. Y.Morelis ją pakvietė atostogų į Alpių kalnų supamą savo gimtinę.

„Yohano tėvai mane sutiko kaip savo dukterį. Jutau, kad jiems iškart patikau”, – įsitikinusi N.Punka.

Y.Morelis turi jaunesnius brolį ir seserį, kurie dar nesukūrė šeimos. Gal Yohanas pirmiau už juos iškels vestuves?

Nona ir Yohanas apie vestuves dar nesikalbėjo, tačiau šių metų gegužės 18-ąją įvykusios sužadėtuvės byloja, kad juodu rimtai nusiteikę kurti bendrą gyvenimą.

Prancūzas lietuvei sužadėtuvių žiedą su deimantais užmovė per jos 26-ąjį gimtadienį.

Yohanas slapta nuo mylimosios išnuomojo jachtą ir į jos gimtadienį pakvietė 20 bičiulių.

Y.Morelis mylimąją jos gimimo dieną tradiciškai pakvietė paplaukioti jachta Persų įlankoje. Įlipusi į jachtą N.Punka iš nuostabos išplėtė akis – ją sveikino būrys draugų keldami šampano taures.

Laivas plaukė palei žymiausius Dubajaus pastatus. Svečiai vakarieniavo, linksminosi.

Nona pasijuto prastai – ją pykino dėl supimo ligos. Jubiliatė nuėjo į laivagalį: „Bijojau pasisukti į kurią nors pusę, nes jaučiau, kad tuoj vemsiu.”

Staiga ją per liemenį apkabino Yohanas ir pasiteiravo: „Gal atnešti vandens? Gal palydėti?” Nona tylėjo.

Širdies draugas tuo metu jai užmovė žiedą sakydamas: „Mylėsiu ir globosiu tave visą gyvenimą.”

Nona staigiai atsisuko į šėlstančius svečius ir iškėlusi ranką parodė sužadėtuvių žiedą – visi sureagavo šūksniais, plojimais.

„Pasipiršti nutariau ekspromtu”, – lemtingu sprendimu džiaugėsi Yohanas, žiedą mylimajai nupirkęs likus trims savaitėms iki jos gimtadienio.

Užmovęs žiedą lietuvei jis iškart paskambino tėvams į Prancūziją norėdamas apie tai pranešti. Tėvai netrukus telefonu pakalbėjo ir su būsima marčia.

Kadangi Y. Morelis užsienyje gyvena jau septynerius metus, gimdytojai ir nesitikėjo, kad sūnus į žmonas išsirinks prancūzę. Jie buvo susitaikę su mintimi, kad į jų šeimą ateis svetimšalė.

„Savo mamos istorijos nepakartosiu, nes niekas man ir Yohanui netrukdo būti kartu. Dabar jaučiamės taip, tarsi visas likimo vadžias laikytume savo rankose”, – džiaugėsi iš Klaipėdos kilusi N.Punka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.