Problemas santykiuose sukuria partnerių amžiaus skirtumas

Kiekvienai moteriai gyvenimas suteikia netikėtų ir nelauktų staigmenų. Viena jų gali būti – lemtingas susitikimas su jaunesniu vyru. Santykiai užsimezga sėkmingai, tačiau atsiranda problemų dėl amžiaus skirtumo, kurias, ji pati ir susikuria. Dėl to tikrai neverta nutraukti santykius su jaunesniu, bet mylimu vyru, rašo wday.ru. Reikia atrasti teisingą sprendimą, svarstant vieną ar kitą klausimą.

Santykiai su jaunesniu vyru užsimezga sėkmingai, tačiau atsiranda problemų dėl amžiaus skirtumo.<br>123rf
Santykiai su jaunesniu vyru užsimezga sėkmingai, tačiau atsiranda problemų dėl amžiaus skirtumo.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-11-20 20:51, atnaujinta 2018-03-15 06:37

Moterys, įsimylėjusios savo jaunus partnerius, dažnai pradeda juos dievinti ir garbinti. Jos pačios net nepastebi, kaip begalinis rūpinimasis tuo žmogumi pamažu pavirsta idėja padaryti iš vyro sūnelį. Po kiek laiko tokie santykiai išyra. Visai kas kita, kai jauno vyro vyresnė žmona paprasčiausiai atlieka elementarius moteriškus darbus. Pavyzdžiui, išlygina jam marškinius, paruošia pusryčius. Tačiau net ir tada sutuoktiniai turėtų savanoriškai pasiskirstyti darbus namuose. Bendras darbas buityje, tik sustiprins poros santykius.

Kita vertus, moterims, pakilusioms karjeros laiptais, dažnai sekasi ir finansinėje sferoje. Be jokios abejonės, gera materialinė padėtis santuokoje užtikrina tvirtus santykius, tačiau vyras gali jausti diskomfortą, nes ne jis yra pagrindinis šeimos maitintojas.

Jei vyras rodo iniciatyvą pinigų klausimu, moteris turėtų skatinti bet kokias jo pastangas bei padėti ieškoti kompromisų tokioje situacijoje. Tarkime, jei vyras nuspręstu įgyti papildomą išsilavinimą ar lankyti mokymo kursus, moteris turėtų jį palaikyti. Tapęs puikiu specialistu atitinkamoje veiklos sferoje vyras ne tik geriau jausis, bet ir pradės uždirbti daugiau pinigų.

Visai kas kita, kai jauną žmogų tenkina, kad jo moteris pati užsidirba pinigų. Tame nėra nieko blogo, tačiau sutikite, jei vyras net nemėgina įsidarbinti, bet kurią moterį toks jo elgesys piktintų. Dažnai ši problema nesunkiai išsprendžiama: moteris padeda jam augti profesinėje veikloje, tačiau neleidžia atsisėsti ant sprando.

Kiekvienas iš sutuoktinių turi savo ratą draugų. Gerai, jei šeima turi bendrų draugų ir jiems nereikia sukti galvos, ar patogiai vyras ar žmona jaučiasi draugų ar draugių kompanijoje. Tačiau ne visada pavyksta susidraugauti su sutuoktinio ar sutuoktinės artimais draugais. Todėl vertėtų mėginti ieškoti bendros kalbos su jos ar jo draugais.

Kartais draugai ar „geradariai“, kuriems rūpi jūsų gyvenimas, gali per daug kištis į jūsų asmeninius reikalus. Užuot užėmę neutralią poziciją, jie neretai patarinėja, kaip sutuoktiniams reikia gyventi. Jūs patys turite nuspręsti, kaip jums geriau. Žinoma, didelis amžiaus skirtumas tarp partnerių gali padaryti įtaką jų santykiams, tačiau yra nemažai tokių porų, kurioms didelis amžiaus skirtumas – ne kliūtis.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.