Dešimt faktų apie tikrą meilę

Remiantis įvairių šalių mokslininkų atliktais tyrimais, galima drąsiai teigti, kad tikra meilė egzistuoja, rašo lovecalendar.ru. Pateikiame jums dešimt faktų apie meilę.

Meilė smegenis veikia taip pat, kaip kokainas.<br>123rf
Meilė smegenis veikia taip pat, kaip kokainas.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 28, 2012, 4:10 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 1:09 AM

Meilė – tai narkotikas

Mokslininkai kompiuterine tomografija ištyrė žmogaus galvos smegenis ir nustatė vieną ypatumą įsimylėjusio žmogaus smegenyse: tuo metu dvi žmogaus smegenų sritys būna lygiai taip pat aktyvios. Taip pat nutinka tik tada, kai žmogus vartoja kokainą.

Meilė trunka nuo pusantrų iki trijų metų

Šį pasakymą tyrėjai pagrindė moksliškai: būtent toks periodas reikalingas porai, kad tiek vyras, tiek moteris jaustųsi saugūs ir užtikrinai laukdami kūdikio. Jei šis laikotarpis trunka trumpiau arba ilgiau, vadinasi, žmogus tik susižavėjęs. Meilė yra akla

Vokiečių tyrėjas Andreasas Barthelis kompiuterinės tomografijos būdu nufotografavo žmogaus galvos smegenis. Nuotraukose matyti, kad įsimylėjusio žmogaus kai kurios smegenų dalys yra miego būsenoje. Šios „miegančios“ sritys yra atsakingos už negatyvius išgyvenimus ir racionalių sprendimų priėmimą.

Neapykanta sustiprina meilę

Žmonės, kurie nusivilia meile, dažniausiai išgyvena du etapus. Atsiranda ne tik pyktis, neapykanta, bet dar stipresnis meilės jausmas atstumtajam. Tačiau ateina ir antrasis etapas, kai žmogų užklumpa stipri depresinė būseną. Meilė sukelia priklausomybę

Мeilės jausmą galima palyginti su stipriais narkotikais. Todėl biologai pataria gydyti sudaužytą širdį taip pat, kaip ir priklausomybę nuo narkotikų. Tiksliau, reikia pašalinti visus meilės stimulus ir daiktus, primenančius buvusį meilės objektą.

Kuriami vaistai nuo meilės

Įsimylėjusio žmogaus kraujyje įvyksta cheminių pokyčių. Tada būna sumažėjęs serotonino lygis organizme, kuris yra labai svarbus hormonas. Biologai dėl to kaltina dopaminą, stumiantį žmogų neapgalvotų veiksmų ir poelgių link. Amerikiečių mokslininkai kuria vaistus, padedančius užkirsti kelią šiam procesui.

Serotoninas gali sunaikinti meilę

Mokslininkai atliko nedidelį eksperimentą: pelės patelei buvo įvesta didelė serotonino dozė. Nuo tos akimirkos ji nusisuko nuo savo nuolatinio partnerio ir suartėdavo su visais kitais patinais.

Įvairovė gali išgelbėti meilę

Mokslininkai išsiaiškino, kad atostogų metu egzotiškoje šalyje dauguma sutuoktinių gali iškrėsti nežinia ką. Staiga pakeitus aplinką žmogaus smegenyse labai padidėja dopamino lygis. Vyrai myli akimis

Kai vyrai būna stipriai įsimylėję, ypač suaktyvėja ta smegenų dalis, kuri atsako už regą. Štai moterims aktyviau pradeda veikti smegenų dalis, atsakanti už atmintį. Būtent dėl tos priežasties moterys puikiai prisimena visas romano detales.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.