Kodėl žinomų solistų gyvenimas baigiasi ankstyva mirtimi?

Liverpulio universiteto (Didžioji Britanija) mokslininkai išsiaiškino, kad solistai jauni miršta du kartus dažniau nei dainininkai, dainuojantys grupėje, rašo „The Telegraph“.

A. Winehouse mirė 2011 metų liepą apsinuodijusi alkoholiu.<br>AP
A. Winehouse mirė 2011 metų liepą apsinuodijusi alkoholiu.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 28, 2012, 12:43 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 9:25 AM

Mokslininkai priėjo išvadą, kad grupės nariai, skirtingai nei atlikėjai, sulaukdavo didesnio palaikymo. Tai, savo ruožtu, juos apsaugodavo nuo rizikingo elgesio, pavyzdžiui, narkotikų vartojimo.

Taip pat tyrėjai išsiaiškino, kad atlikėjai, kurie mirė nuo alkoholizmo, narkotikų perdozavimo arba nukentėjo nuo prievartos, dažnai išgyveno sunkią vaikystę. Tačiau būtent juos muzika labiau traukė. Muzika jiems padėjo pamiršti praeitį. Be to, tie atlikėjai ne atsitiktinai tampa pavyzdžiu jaunimui.

Taigi, tyrėjai išsiaiškino, kad amerikiečių atlikėjų gyvenimo trukmė vidutiniškai siekia 45 metus, o europiečių – 39. Pusė iš jų vaikystėje susidūrė bent su vienu neigiamu veiksniu: seksualine arba psichologine-emocine prievarta, kai vienas šeimos narys buvo linkęs į depresiją arba turėjo polinkį savižudybei, arba turėjo psichologinio pobūdžio negalavimų, arba polinkį į narkomaniją arba vienas iš artimų žmonių buvo teistas.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.