Niekam tikę vyrai dovanojo didžiausią gyvenimo džiaugsmą - vaikus (konkurso rašinys)

Ak, meile! Tik tu gali pakylėti iki žvaigždžių ir nutėkšti į purvyną. Tu moki elgetą paversti turtuoliu,o pabaisą - gražuole. Joks kitas jausmas nesuteikia tiek nerimo, nežinios ir liūdesio. Toks nykus ir beprasmis gyvenimas be meilės. Ir nelaimingas tas, kurio širdies nepervėrė Amūro strėlė.

123rf asociatyvi nuotrauka
123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Vanda L.

Jan 8, 2013, 7:26 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 10:58 PM

Istorija, kurią papasakosiu, nutiko prieš kokius trisdešimt metų, ir iki šiol ją gaubia paslaptis. Vieną rudenį į mūsų miestelį atsikėlė jauna mokytojų šeima. Jie greitai susidraugavo su toje pačioje mokykloje dirbusia kiek vyresne Vaida, dviejų mažų vaikų motina. Metams bėgant visi įpratome matyti kartu kaimynystėje gyvenusių abiejų šeimų vaikus, atrodė, jog ir suaugusieji sutarė, vieni kitiems padėdavo. Vaida dažnai prižiūrėdavo vaikus ar apliuobdavo gyvulius, draugams kur nors išvykus. Ir ji sulaukdavo pagalbos, ypač jei buityje prireikdavo vyriškų rankų. Būdavo, moterys lekia viena pas kitą tai kepinių ragauti, tai naujo mezginių rašto. Vaidos giminės gyveno toli, kitų draugų ji neturėjo, tad visi kartu švęsdavo šventes, klausydavosi muzikos ar žiūrėdavo filmus.

Bet vieną žiemą, prieš pat Kalėdas, kaimą žaibo greitumu apskriejo žinia - Vaida laukiasi. Moteriškės greitai išaiškino, kad Vaidos draugų giminaitis, gerokai jaunesnis vaikinas, seniai lankosi moters namuose. Kažkas teigė matęs juodu mieste, kiti girdėdavę muziką iki paryčių. Kaimynai nesistebėję matydami juos kartu ką nors dirbančius ar pramogaujančius.

Didžiausia sumaištis kilo draugų šeimoje-tokia bėda ir gėda! Jaunikaičiui bandyta įteigti, jog toji kvatoklė ne jam vienam galėjusi patikti ir kas žino, su kuo ji meilės vaisių skynė. Tokios kalbos ramino nebent pačius ramintojus, vaikinui tai buvo didelis smūgis, jis buvo prislėgtas ir pasimetęs. Bet labiausiai išgyveno tėvai-kitatautė, vyresnė, su vaikais... Tad imta ieškoti tinkamos nuotakos.

Purvo ir apkalbų neišvengė ir būsimoji daugiavaikė mama. Labai dori ją smerkė, patys turintys nuodėmių užjautė, bet daugiausia buvo tokių, kurie rėžė tiesiai - kvaiša, kam jai tas vaikas. Tik Vaida atrodė rami, savimi pasitikinti, kaip vėliau prasitarė, buvusi akla ir kurčia, nes labai norėjo išsaugoti tą gyvybę.

Kalbos nutilo, nes greitai kaime atsirado kitas pretekstas apkalboms, ir kai rudenį gimė berniukas, tikras tėvo paveikslas, atrodė, jog taip ir turėjo būti. Po keleto metų Vaida ištekėjo už darbštaus ir pasiturinčio vyriškio, bet negalėdama pakęsti jo potraukio alkoholiui, vėl liko viena.

O sūnus užaugo kaip reta - geras, turi puikius draugus, su pagyrimu baigė vidurinę mokyklą ir aukštąją. Jau senokai Vaida su abiem sūnumis gyvena užsienyje. Tokia pat paprasta, energinga, linksma. Stipri moteris, netapusi meilės kankine ir alkoholiko verge.

Paaugusiam sūnui ji papasakojo apie tėvą ir paprašė niekada jo neteisti. Jų santykiai taip ir liko paslaptis. O iš tiesų, ar meilė nėra didžiausia gyvenimo paslaptis?

Parašykite mums laišką pramogos@lrytas.lt ir papasakokite išskirtinę savo meilės istoriją. Geriausias istorijas publikuosime, o 50 istorijų apdovanosime kolekciniu 2 tomų rinkiniu „Ana Karenina“ (autorius – rusų rašytojas Levas Tolstojus) iš interneto knygyno knygos.lt. Taip pat gausite dovanų 8 „Anos Kareninos“ meilės atvirukus bei solidžią sidabruotą dėžutę.

Istorijas siųskite iki sausio 10 d. Nugalėtojus paskelbsime portale sausio 12 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.