Baleto žvaigždė iš Latvijos I. Liepa moko moteris grakštumo

Latvių kilmės baleto žvaigždė vis dar pasirodo scenoje, veda radijo laidas, dėsto nuosavoje baleto mokykloje ir auklėja trejų metų ir devynių mėnesių dukterį Nadeždą.

„Pažvelgusi į moterį galiu nesuklysdama pasakyti, ar ji rūpinasi savo išvaizda”, – sako I. Liepa.<br>Scanpix
„Pažvelgusi į moterį galiu nesuklysdama pasakyti, ar ji rūpinasi savo išvaizda”, – sako I. Liepa.<br>Scanpix
Daugiau nuotraukų (1)

Ona Kacėnaitė ("Stilius")

Jan 9, 2013, 9:24 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 10:27 PM

Latvių kilmės baleto žvaigždė vis dar pasirodo scenoje, veda radijo laidas, dėsto nuosavoje baleto mokykloje ir auklėja trejų metų ir devynių mėnesių dukterį Nadeždą.

Rusijos Didžiojo teatro artistė, šiemet švęsianti 50-metį, puikiai atrodo ir negaili patarimų kitoms moterims, trokštančioms puikios išvaizdos.

– Jūsų knyga „Liepos metodas. Kūno filosofija” pelnė didžiulį populiarumą. Kokia to metodo esmė?

– Kartais su liūdesiu žvelgiu į aukštuomenės vakarėlių dalyves – jaunas, puošniai apsirengusias moteris, avinčias aukštakulnius, bet susikūprinusias, sulenktais keliais, negražiai vaikščiojančias.

Jų laikysena siaubinga, jokio grakštumo! Viena mano bičiulė, pamačiusi, kaip namuose mankštinuosi pagal savo metodiką, pasiūlė ją populiarinti.

Subūrę puikią dėstytojų komandą atidarėme studiją, kurioje, be kitų disciplinų, dar mokome ir mano gimnastikos pratimų, kuriuos vadinu stebuklingąja lazdele.

Tai labai paprasti pratimai, padedantys grąžinti tiesią laikyseną, nesikūprinti, įtempti pilvą. Jie prieinami net toms, kurios nesilanko kūno rengybos studijoje, ir labai veiksmingi.

– Nesinaudojate treniruoklių sale. Kodėl?

– Taip, mūsų studijoje treniruoklių salės nėra. Treniruokliai – sportininkių sritis, o aš net artyn neinu prie šių geležinių monstrų.

Kur kas naudingiau panaudoti savo kūno pasipriešinimą ir svorį.

Pratimai moterims turi būti išskirtiniai, todėl studijoje atsisakėme krūvio sąnariams ir stuburui. Per keletą mėnesių galima „sukurti” naują kūną, įgauti grakštumo.

– O juk taip norėtųsi būti lieknai be jokių pastangų!

– Kartais Maskvoje matau „rėkiančią” reklamą, pavyzdžiui, „Vasarą pasitikime lieknos!”. Kodėl tik vasarą?

Manau, tinkama mityba, savęs priežiūra, fizinis aktyvumas turi būti ne pripuolamai, o visuomet – tik tuomet bus matyti rezultatas. Mano tėvas (garsus baleto šokėjas Maris Rudolfas Liepa. – Red.) nuolat kartoja: „Geriausias visų ligų vaistas – judėjimas.”

– Ar gerai fizinei formai palaikyti reikia ir specialios dietos?

– Viena vertus, esu nusiteikusi prieš moterų siekius kopijuoti tai, ką jos mato spindinčiuose žurnaluose. Kita vertus, esu ir prieš riebalinius ratus ant liemens ir kone iki nosies siekiančius pilvus.

Pažvelgusi į moterį galiu nesuklysdama pasakyti, ar ji rūpinasi savo išvaizda. Dieta suteikia išsvajotą liesumą, bet kūnas tampa sudribęs, negražus.

Jei suderinsite krūvius pagal mano metodiką ir dietą, kurios laikiausi daugelį metų, viskas pasikeis! Iš pradžių reikia surasti jėgų atsisakyti saldumynų – tuomet rezultatas bus stulbinamas. Per savaitę galima numesti du kilogramus.

Pasistenkite valgyti mažiau duonos, bulvių, rafinuotų ryžių ir kukurūzų. Sūrį ir dešrą valgykite be duonos: su agurko gabalėliu ar salotų lapu.

Lęšiai, rupių miltų spagečiai, žuvis ir paukštiena – toks mano valgiaraštis. Kiaušinių valgau nedažnai, bet kartais kepu omletą su pomidorais. Jogurtą ir varškę taip pat galima valgyti, o sultis iš pakelių ir gazuotą vandenį teks pamiršti.

Nebūtina atsisakyti taurės gero raudonojo vyno, bet reikia ištarti „ne” kokteiliams ir likeriui, nes jų sudėtyje daug cukraus.

Aš geriu žaliąją arbatą, kavą be kofeino, labai mėgstu arbatų užpilus, pavyzdžiui, ramunėlių su citrinos skiltele, erškėtuogių.

Vaisius geriausia valgyti tarp pusryčių ir pietų, bet neteisinga jais užbaigti pietus ar vakarienę.

Toks mano išbandytas mitybos režimas duoda puikių rezultatų. Svarbiausia – visada turėti tikslą ir kasdien siekti tobulybės!

Dukters susilaukė būdama 46 metų

Ilzė Liepa gimė Maskvoje, čia baigė choreografijos mokyklą, šoka Didžiajame teatre.

● Jos tėvas Maris Rudolfas Liepa (miręs) ir brolis Andris Liepa – taip pat baleto artistai.

● I.Liepa yra gastroliavusi ir Lietuvoje.

● I.Liepos sutuoktinis – verslininkas Vladislavas Paulius.

● Garsioji baleto artistė, būdama 46 metų, susilaukė dukrelės Nadeždos. Tai jos vienintelis ilgai lauktas kūdikis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.