Apie meilę. Laiką. Mus (konkurso rašinys)

Ši istorija ne apie meilę, kuriai atsirasti reikia perplaukti upę ar pereiti kalnus. Šiai meilei nereikėjo emigruoti į Argentiną ar susirgti nepagydoma liga. Nereikėjo dresiruoti delfinų Jamaikoj ir gelbėti nelaimingus Afrikos vaikus. Nereikėjo duoti kraujo ar tarnauti armijoje.

123rf
123rf
Daugiau nuotraukų (1)

Dainius M.

2013-01-10 21:48, atnaujinta 2018-03-13 21:56

Nereikėjo būti kosminio laivo kapitonu, krepšininku ar modeliu ant žurnalo viršelio. Nereikėjo būti rašytoju, policininku ar pernelyg pasitikinčiu savimi savivaldybės tarnautoju. Nereikėjo laimėti loterijoje ar būti kriminalinės kronikos žvaigžde. Turėti penkių tūkstančių draugų feisbuke ar mokėti surišti jūrinį mazgą. Viso to, kaip ir daugybės kitų nereikšmingų dalykų ar įvykių, meilei nereikėjo.

Meilei reikėjo dviejų žmonių. Reikėjo jų sprendimų renkantis kelią. Kiekvieną akimirką, nuo pat pradžių. Eidami pasirinktu keliu ir kiekvieną akimirką darydami sprendimus, jie surado vienas kitą - atėjo laikas meilei. Tik pasirodė, kad vien laiko, skirto meilei, neužtenka – reikia laiko ir iššūkiams. Tobulėjimui ir klaidoms.

Eksperimentams ir patirčiai. Azartui. Atsakomybei. Drąsai. Ir brandai. Reikėjo kantrybės ir supratimo. Atleidimo. Reikėjo žvelgti į akis. Ir jose matyti. Laikytis už rankų. Ir suskaičiuoti kiekvieną krintančią žvaigždę. Rugpjūtį. Ir rugsėjį. O pavasarį, išgirdus vieversį, džiaugtis kartu su juo ir, lyjant lietui, šokinėti per balas - visai kaip vaikystėje. Reikėjo kartu verkti, kai buvo graudu ir juoktis, kai labai juokinga. Dovanoti gėles, kad ir kaip tai būtų banalu. Reikėjo karšto šokolado tarp sniego pusnių. Raudonų šermukšnio uogų. Šilto šaliko. Šypsenos. Reikėjo pokalbių iki ryto. Pusryčių kartu ir ilgų nemigo naktų – kai negali užmigti iš nuostabos. Reikėjo nuovargio, į kurį taip gera pasinerti. Apkabinimo. Reikėjo laiko justi. Šalną. Smėlį. Jūrą. Nerimą. Baimę dėl ateities. Ir džiaugsmą susitikus. Reikėjo pasakyti. Ir išgirsti. Žvelgti atgal ir žiūrėti į priekį. Kartu. Vakar, šiandien. Visada.

Parašykite mums laišką pramogos@lrytas.lt ir papasakokite išskirtinę savo meilės istoriją. Geriausias istorijas publikuosime, o 50 istorijų apdovanosime kolekciniu 2 tomų rinkiniu „Ana Karenina“ (autorius – rusų rašytojas Levas Tolstojus) iš interneto knygyno knygos.lt. Taip pat gausite dovanų 8 „Anos Kareninos“ meilės atvirukus bei solidžią sidabruotą dėžutę.Istorijas siųskite iki sausio 10 d.Nugalėtojus paskelbsime portale sausio 12 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.