Jo gyvybė užgeso ant mano rankų (konkurso rašinys)

Mano pirmoji meilė ir iš pirmojo žvilgsnio buvo amžina. Tai buvo pirmas studijų pavasaris, universiteto aktų salė. Jis, man anksčiau niekada nematytas, pakvietė šokiui. Aukštas, tiesus, pasitikintis savimi, dvelkiantis rimtumu. Per tą pirmąjį mūsų šokį vidinis balsas pakuždėjo - tai mano vyras.

123rf asociatyvi nuotrauka
123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lina B.

Jan 10, 2013, 8:38 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 10:21 PM

Dar daugybę kartų šokome, ir kiekvienąkart, apkabinta Jo tvirtų rankų, jaučiausi saugi ir laiminga. Daugybę kartų lankėme teatrus, keliavome, ir niekada neteko nusivilti, būti apgauta. Mano jaunystės laikais nebuvo šiuolaikinių telefonų ir kompiuterių, todėl kai gyvenimas nekartą mus išskirdavo net keliems mėnesiams, vienintelis ryšys buvo laiškai, kartais iš ekspedicijų rašyti ant beržo tošies. Juos saugau iki šiol.

Visus studijų metus draugavome, buvau be galo įsimylėjusi. O Jis, tuomet doktorantas, mane tarsi augino, saugojo, kol po ketverių metų susituokėme. Beveik 50 metų išgyvenome laimingoje santuokoje, rūpinomės šeima ir vienas kitu, nežinojome, ką reiškia pavydas, nepasitikėjimas, išdavystės, nors ne kartą abiem tekdavo išvykti ar keliauti ir atskirai.

Tačiau nieko nėra amžino. Dievas mums abiems davė tik 50 metų. Penkiasdešimtąjį mūsų pažinties pavasarį palaidojau savo Meilę ir Laimę. Paskutinius penkerius gyvenimo metus Jis sunkiai sirgo, su pasiaukojimu ir meile slaugiau Jį. Mirė ramiai, ant mano rankų. Šis išsiskyrimas buvo skaudžiausias įvykis mano gyvenime.

Parašykite mums laišką pramogos@lrytas.lt ir papasakokite išskirtinę savo meilės istoriją. Geriausias istorijas publikuosime, o 50 istorijų apdovanosime kolekciniu 2 tomų rinkiniu „Ana Karenina“ (autorius – rusų rašytojas Levas Tolstojus) iš interneto knygyno knygos.lt. Taip pat gausite dovanų 8 „Anos Kareninos“ meilės atvirukus bei solidžią sidabruotą dėžutę.Istorijas siųskite iki sausio 10 d.

Nugalėtojus paskelbsime portale sausio 12 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.