Kokio ūgio moteris vyrai renkasi į partneres?

Daugybė versijų buvo pateiktų dėl to, pagal kokius požymius vyrai renkasi moteris sau į partneres: pagal kvapą, krūtinės dydį ar charakterį. Tačiau naujausio mokslininkų tyrimo metu buvo pastebėta dar viena tendencija: vyrai moteris renkasi pagal ūgį.

Nustatyta, kad ypač žemo ūgio žmonės ieškosi itin aukštų partnerių.<br>123rf
Nustatyta, kad ypač žemo ūgio žmonės ieškosi itin aukštų partnerių.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 22, 2013, 5:31 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 11:45 AM

Neretai galima sutikti porą, kurioje ji – neaukšta mergina, o jis – aukštas, dailus vyras, rašo „The Telegraph“. Vyrai, ieškodami pretendentės į žmonas, dažniausiai pirmenybę teikia kitiems dalykams nei jos ūgiui. Tačiau Groningeno universiteto (Nyderlandai) mokslininkų atliktas tyrimas, parodė, kad nepaisant daugybės kitų veiksnių, žmonės atsižvelgia ir į savo potencialaus gyvenimo partnerio ūgį.

Kalbama apie vidutinį ūgio skirtumą tarp vyro ir moters tipiškoje vakarietiškoje visuomenėje. Mokslininkai išsiaiškino, kad tik 2 proc. porų sudaro aukšta moteris ir žemas vyras. Kiek anksčiau atlikti tyrimai parodė, kad vyrai paprastai linkę kurti šeimą su moterimi, kuri žemesnė už jį. Tuo tarpu moterys labiau renkasi aukštesnius už save vyrus. Užtat išsiaiškinta, kad neaukštos moterys ir neaukšti vyrai ieško gerokai aukštesnių už save parterių. Tuo tarpu aukštaūgiai vyrai ir moterys linkę, kad būtų mažesnis ūgio skirtumas jų ir partnerių. Apklausus daugiau nei 10 tūkst. porų paaiškėjo, kad poros ūgio skirtumas vidutiniškai mažesnis nei 20 сm.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.