Sutuoktiniai, atsisakę greitojo maisto, numetė beveik pusę savo svorio

Kasdieniai užkandžiai greitojo restorane „McDonalds“ kaip reikiant aptemdė amerikiečių Emmos ir Dylano Smithų gyvenimą: sutuoktiniai negalėjo normaliai judėti ir skirti dėmesio savo vaikams. Galiausiai vyras ir žmona tvirtai nusprendė visiškai atsisakyti greitojo maisto. Vis dėlto jie nesitikėjo suplonėti beveik perpus, rašo dailymail.co.uk.

Emma kasdien pietaudavo greitojo maisto restoranuose. Rezultatas - moteris svėrė 140 kilgoramų.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Emma kasdien pietaudavo greitojo maisto restoranuose. Rezultatas - moteris svėrė 140 kilgoramų.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 28, 2013, 9:56 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 2:07 AM

Emma ir Dylanas, auginantys keturis vaikus, dar taip neseniai net neįsivaizdavo savo gyvenimo be taip mėgstamų mėsainių.

„Мes nuveždavome vaikus į mokyklą, o paskui užsukdavome į „McDonalds“. Kartais jausdavausi nejaukiai, nes restorano personalas mintinai žinojo, ką mes užsisakysime. Mes su Dylanu niekada negaminome valgių namuose, nevalgėme vaisių bei daržovių. Dėl to mes buvome nutukę“, – prisipažino 28 metų Emma, svėrusi 140 kilogramų.

Tikėtina, sutuoktiniai ir toliau būtų valgę greitąjį maistą bei auginę kilogramus, jei ne vienas incidentas, įvykęs per jų vaiko gimtadienį.

„Kai mūsų sūnui suėjo ketveri, mes nuvažiavome į mugę, norėdami linksmai praleisti laiką atrakcionuose. Tačiau mums su vyru nebuvo leista važiuoti linksmaisiais kalneliais, nes buvo negalima užsisegti saugos diržų dėl didelių pilvų. Vaikai, ilgai laukę šios pramogos, apsiverkė, tačiau atsisakė suptis be mūsų. Man tai buvo labai žeminantis momentas“, – prisipažino keturių vaikų motina.

„Pasivaikščiojimai po parką taip pat nepradžiugino mūsų vaikų, ns jie norėjo lakstyti su mumis, taip kaip kiti vaikai laksto su savo tėvais. Mes su Emma nepajėgėme greitai judėti, todėl sėdėjome ant suoliuko. Aš negalėjau žaisti futbolo su savo berniukais, nes man trukdė pilvas ir suglebęs kūnas“, – prisijungė prie žmonos Dylanas, anksčiau svėręs 108 kilogramus.

Nutukę sutuoktiniai daugiau nebegalėjo žiūrėti, kaip pergyvena jų vaikai ir nusprendė pakeisti gyvenimo būdą. Pirmas žingsnis – atsisakyti greitojo maisto produktų.

10 mėnesių Emma ir Dylanas valgė tik namuose gamintą maistą, į mitybos racioną įtrauką vaisius ir daržoves. Jų pastangos nenuėjo perniek: dabar Emma sveria 70 kilogramų, o Dylanas – 63 kilogramus.

„Dabar mes daug daugiau judame: vaikštome pėsčiomis ir plaukiojame. Mūsų kraujospūdis vėl normalus, dingo skausmai, kankinę kojas, ir labai pagerėjo bendra savijauta. Visai neseniai mes vėl apsilankėme atrakcionuose, kur galėjome kartu su vaikais suptis tiek, kiek širdis geidžia. Dabar mūsų gyvenimo šūkis: jokių mėsainių, o tik sveikas maistas ir fiziniai pratimai“, – užtikrintai pareiškė Emma.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.