Lietuvė bandė išardyti Vokietijoje gyvenančių turtingų senjorų porą

Vokietijoje gyvenanti pensinio amžiaus lietuvė, nepažįstamą tautietę priglaudusi ištaiginguose šeimos namuose ir padėjusi šiai susirasti darbą, užuot sulaukusi padėkos, patyrė tik nemalonumų – atvykėlė ėmė vilioti jos garbaus amžiaus vyrą ir kėsintis užimti šeimininkės vietą.

Savo tautietei padėti norėjusi Nijolė pasigailėjo - barakuda bandė nuvilioti jos garbaus amžiaus vyrą.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Savo tautietei padėti norėjusi Nijolė pasigailėjo - barakuda bandė nuvilioti jos garbaus amžiaus vyrą.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Gailutė Kudirkienė (panskliautas.lt)

Feb 4, 2013, 2:19 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 3:17 PM

„Padariau klaidą, nereikėjo prasidėti su žmonėmis, kurių nepažįstu. Nemaniau, kad nebejauna moteris iš kaimo gali būti tokia ištvirkusi“, – „Panevėžio rytui“ savo laiške guodėsi jau 10 metų Vokietijoje gyvenanti buvusi panevėžietė Nijolė.

Šios moters ir jos 73 metų vyro vokiečio šeimos gyvenimo istoriją Panevėžio laikraštis jau ne kartą yra aprašęs. Pernai pora buvo užsukusi į redakciją, žilagalvis vokietis mielai fotografavosi ir pasakojo, kad norėtų mūsų šalyje paieškoti nuotakos savo 53 metų sūnui. Tą kartą garbaus amžiaus ponas įdėjo skelbimą į pažinčių skiltį, kad jo išsiskyręs sūnus norėtų susipažinti su darbščia, panašaus amžiaus lietuve, kuri nesibaidytų gyventi dideliame ūkyje.

Meiliai žvelgdamas į savo gyvenimo draugę Nijolę vokietis tąkart sakė, kad jiedu puikiai sutaria, todėl ir sūnui patarė nuotakos žvalgytis savo moters gimtinėje.

Garbaus amžiaus vyras su lietuve susipažino tapęs našliu. Panevėžietė pedagogė į Vokietiją buvo nuvykusi ieškoti didesnio uždarbio, ji slaugė senukus. Moteris irgi ką tik buvo tapusi našle.

Šeimą suburia tradiciniai pietūs

Senjoras papasakojo apie jo ir dviejų sūnų valdomą klestintį šeimos verslą, atviravo, jog turi vilą Šri Lankoje, į kurią kasmet skrenda poilsiauti, o atsisveikindamas paliko savo ūkio ir namų nuotrauką, kad būsimos kandidatės į nuotakas iš karto matytų, kaip atrodo šeimos valdos.

Žilagalvis dar pridūrė, kad visa šeima gyvena po vienu stogu. Jie, vyresnieji, užėmę vieną namo dalį, o sūnūs įsikūrę kitoje pusėje. Abu pusamžiai vyrai yra vieniši. Vyras pasidžiaugė, kad jiedu su Nijole dabar gyvena be rūpesčių, nes neseniai beveik visas verslo akcijas perrašė sūnums.

Visa šeima gražiai bendrauja, juos kasdien suburia tradicija kartu pietauti ir vakarieniauti. Tėvą ir du nebejaunus vienišius sūnus prie stalo sukviečia Nijolė.

Kalbos nemokėjo, bet vyro troško

Skelbimu mūsų dienraštyje susidomėjo ne viena miesto ir aplinkinių rajonų gyventoja. Kandidatės į nuotakas pirmiausia skambino nurodytu telefonu į Vokietiją. Beveik visos, troškusios ištekėti už turtingo pusamžio vokiečio, nemokėjo svetimos kalbos, tad su pretendentėmis teko kalbėtis Nijolei.

„Su kai kuriomis užteko persimesti sakiniu kitu ir būdavo aišku, kad mūsiškiui tokia dama netiks. Buvo ir keikūnių, ir storžievių, ir labai vulgarių ar akivaizdžiai turinčių tik savanaudiškų kėslų. Toms moterims dėkojau už skambutį ir sakiau viso gero. Bet buvo ir tokių, kurias kvietėme atvažiuoti“, – mums pasakojo Nijolė.

Dar įsileido ir antrąją

Kai viena viešnia iš Panevėžio, savaitę pagyvenusi vokiškame ūkyje, iš būsimo jaunikio ėmė kaulyti pinigų, Nijolė per savo pažįstamus pasidomėjo, kokia tai paukštė. Internete ji rado ir gražuolės nuotrauką, ir jos „žygių“ aprašymą, mat šioji buvo žinoma aferistė, iš valdiškos tarnybos STT pareigūnų išvesta su antrankiais.

Žmonos ieškojusiam vyrui praėjo bet koks noras bendrauti su lietuvėmis.

Po šio nuotykio vis dėlto dar vienai kandidatei į nuotakas pavyko įsiprašyti į stambaus ūkio valdytojų namus. Gyvai susipažinti su vokiečiu nuvyko 57 metų moteris iš vieno rajono.

Nijolė dabar apgailestauja, kad buvo neapdairi, vienos aferistės pamokyta netapo budresne ir į šeimos namus įsileido nepažįstamąją.

Šmurkštelėjo į jaunikio lovą

„Drūta, storomis šlaunimis ir blauzdomis, didelėmis kojomis. O mūsų kavalierius aukštas ir plonas kaip smilga. Nemokėjo nė žodžio vokiškai. Pirma frazė buvo, kad šioje firmoje betrūksta tik jos. Vidurdienį atvažiavo, o vakare jau susirado kavalieriaus miegamąjį ir pusnuogė nulindo pas jį į lovą“, – pirmus įspūdžius apie atvykėlę pasakojo Nijolė.

Toks nebejaunos viešnios elgesys šokiravo visus šeimos vyrus.

„Kitą rytą ji man su pasididžiavimu papasakojo, kaip permiegojo. Nuo tos akimirkos mūsų kavalierius nė artyn prie jos nebeėjo, kaip įmanydamas šalinosi, net maisto į burną nebeėmė. Ji ir bučiavo, ir glostė, o tas tik tolyn nuo jos“, – sakė Nijolė.

Neapsikentęs vokietis atvykėlei viską išdėstė raštu. Nijolei teko išversti nemalonaus turinio laišką. Vyras rašė, kad jiedu netinka vienas kitam, kad verčiau eiti savais keliais.

Pagailėjusi ir darbo surado

„Bet ji neprarado vilties, verkė, išgyveno, dejavo, kad gimtinėje turėjo labai sunkiai dirbti, kad galėtų pragyventi, sakė, jog labai norėtų čia likti. Tada man pagailo jos. Pasakiau, jei nori, tegul atsisako to sunkaus darbo, pasimoko vokiečių kalbos ir tada atvažiuoja, padėsiu čia kur nors įsidarbinti“, – pasakojo Nijolė.

Rajono gyventoja atvažiavo po 3 mėnesių. Nijolė ją vėl priėmė šeimos namuose.

Įdėjo į vietinį laikraštį darbo skelbimą, kad moteris galėtų prižiūrėti senus žmones. Mėnesį niekas neatsiliepė. Atvykėlė pas vokiečius gyveno beveik kaip šeimos narys, kartu sėsdavo prie stalo ir šiek tiek padėjo namų ruošoje.

Pagaliau paskambino žmonės, ieškantys slaugės 92 metų senutei. Senolė aiškaus proto, namelis nedidelis, ruošos mažai, valgio gamyba – tik pusfabrikačių pašildymas. Nijolė padėjo susitikti su darbdaviais, davė reikalingų patarimų.

Įsidarbinusi naujoji pažįstama ryšių su Nijolės šeima nenutraukė, ji vis nusiųsdavo elektroninių laiškų ir ją išbrokavusiam jaunikiui.

Kai Nijolė su vyru važiavo į Lietuvą, atostogų parvežė ir naująją šeimos draugę. Keliaudama į Italiją irgi ją pasiėmė kartu, mat šioji skundėsi, kad slaugyti seną žmogų nuobodu, norėtų aktyvesnės veiklos.

Kilus įtarimui ėmė sekti

Tada Nijolė ją dar kartą priėmė į savo namus, iš naujo įdėjo darbo skelbimą ir ėmė laukti pasiūlymų.

„Tris savaites niekas neskambino. Ji gyveno pas mus. Visur ją kartu vežiojomės – ir pas gimines, ir pas draugus. Tada ir pradėjo dėtis negražūs dalykai. Įsitikinau, kad kaimo bobos labiau ištvirkusios negu miestietės.

Mūsų viešnia ko tik nedarė, kad patrauktų vyrų dėmesį: kiekvieną dieną puošdavosi naujais rūbais, gulinėjo ant grindų kaip penkiolikmetė, neva jai geriau kalbą mokytis ant grindų, kur visi per tą kambarį vaikšto. Kartą atlėkė naktiniais marškiniais iki tarpukojo per visą mūsų didelį namą, per kelis aukštus, kai pas mus vieni vyrai, pasirodyti, kokia ji graži su tais baltiniais, demonstruodama storas šlaunis su išvirtusiom venom.

Kai pietavome pas vyro brolį, brolienė mane pašaukė į virtuvę, o kai netikėtai grįžau atgal, toji mano kraštietė atšoko nuo maniškio.

Kilo įtarimas, pradėjau sekti. Aha, sūnus nekreipia dėmesio, tai nusitaikė į tėvą? Užtikau koridoriuje prie jo rankas kišant. Vis ji atsiranda ten, kur maniškis, vakarais eidama miegoti vis pabučiuoja ir paploja per šlaunį. Nei gėdos, nei sarmatos“, – nebejaunos moters viražus papasakojo Nijolė.

Rezgė rimtesnį planą?

Nijolės kantrybė trūko, kai vieną vakarą jos vyras nuėjo į sūnų pusę, o šeimos draugė pasalūniškai nusekė jam iš paskos. Kiek palaukusi Nijolė nuėjo pavymui. Tai, ką pamatė, jos nepradžiugino, viešnia lyg nuplikyta atšoko nuo žilagalvio namų šeimininko.

„Aš užsidegiau, sakau, lauk, barakuda, kad tavęs čia daugiau nebūtų. Daugiau nepadėsiu, dink iš kur atvykusi. Ji tą pačią dieną užsisakė autobusą, o kol jis atvyko, dvi dienas gyveno sūnų pusėje. Ir visą laiką plakė liežuviu, neva aš bloga, o ji gera. Kalbos nemokėjo, tai naudojosi vertimų knyga“, – skaudžiais išgyvenimais dalijosi pensininkė.

Kol įsiūtis neatvėso, Nijolė prie sienos prirėmė ir savo vyrą. Visų trijų akivaizdoje liepė pasakyti, su kuria dama pusamžių sūnų tėvas nori likti. Jei pasirinks atėjūnę, Nijolė tuojau pat paliks tuos namus.

„Jis man pasakė: man jos nereikia, kaip čia atrodytų, atvažiavo pas sūnų, o liko pas mane“, – gynėsi garbaus amžiaus vokietis.

Kai šeimos ardytoja išsinešdino, Nijolė sužinojo, kad jai už nugaros buvo rezgamas gerokai rimtesnis planas, nei įtarė.

„Skambino mano draugės ir klausė, ar aš šiais metais nevažiuosiu atostogauti į Šri Lanką su saviškiu? Nustebau dėl tokio klausimo, o draugės paaiškino, kad mūsų viešnia gyrėsi, jog šiemet į Šri Lanką su mano vyru skris ji. Paklausiau saviškio, kas čia dabar? Jis išsigynė nieko nežinantis. Bet nepasitikėjimas vis tiek pasėtas“, – apgailestavo Nijolė.

Išvyta konkurentė grasina grįžti

Išvijusi konkurentę Nijolė manė, kad tuo nemalonumai ir baigsis.

Tačiau po kurio laiko pusamžis jaunikis iš jos gavo kelis elektroninius laiškus. Šeimos draugiškai globota lietuvė visokiais žodžiais išdergė Nijolę ir rašė, kad dar galutinai neatsisveikina, į tuos namus ji dar grįš.

„Ir aš padariau klaidą, nereikėjo prasidėti su žmogumi, kurio nepažįstu, atvažiavo, nepatiko ir išvažiuok. Nereikėjo padėti. Gyvenome paprastai, be jokių melų, veidmainysčių ir apgavysčių. Jei žmogus ką sako, tai tiki, kad taip ir yra, niekas už nugaros nemeluoja, nerezga intrigų. Visi šeimos nariai turi veiklos, gyvenimas tekėjo ramia, tvarkingai surikiuota vaga, kol nepasirodė ta triukšminga ir nedora moteris.

Bet yra kaip yra, o aš ta šeima pradėjau nepasitikėti“, – savo pasakojimą baigė Nijolė.

Sausio pabaigoje Nijolė su vyru išvyko kasmetinių atostogų į Šri Lanką. Pensininkai ten praleis penkias savaites.

Kavalieriui buvo per smarki

„Panevėžio rytui“ pavyko surasti vokiečio širdį užkariauti troškusią moterį.

Susisiekus telefonu ir pasiteiravus, kaip sekėsi užmegzti pažintį pagal skelbimą, susirasti darbą ir įsitvirtinti Vokietijoje, moteris sutiko pasikalbėti akis į akį.

Išvaizdi, gražios figūros, skoningai pasipuošusi ir gerokai jauniau atrodanti šviesiaplaukė ponia, vos susėdus pokalbio, persigalvojo.

„Pavydės, namo langus išdaužys, kai būnu išvykusi į Vokietiją. Mano vaikai irgi į užsienį išvažiavę. Jau ir taip amžinai apkalba, iš kur pinigų gaunu, o aš visą gyvenimą sunkiai dirbu“, – paaiškino, kodėl nebenori pasakoti savo nuotykių.

Apie santykius su „jaunikiu“ moteris irgi neatviravo: neva visokių keistų dalykų toje šeimoje yra.

„Gyvenimas ten lyg rojuje. Ūkyje darbo mažai, jau prieš 16 valandą visi laisvi. Jei aš dar ką darydavau, šeimininkas liepdavo ilsėtis. Per tris savaites viską išblizginau, dalgiu grioviuose žolę išpjoviau. Kai pamačiau laikraštyje ūkio nuotrauką, pasakiau sau, kad ten reikia darbščių mano rankų“, – pasakojo pašnekovė.

Moteris sakė, kad iš šeimos vyrų kalbų supratusi, jog didžiąją dalį ūkio dabar valdo sūnus, tas pats, kuris per skelbimą ieškojo žmonos lietuvaitės. Šis faktas ją gerokai suintrigavęs.

Ji prisipažino, kad užkariauti šio vyro širdies nepavyko. Pusamžis kavalierius pasakęs, jog ji jam esanti per smarki. Tačiau tai nereiškia, kad nebėra galimybių į turtingą šeimą grįžti kitokiais būdais.

„Ten jie daug lėtesniu tempu gyvena, aš galėčiau daug daugiau visko padaryti“, – apgailestavo rajono gyventoja.

Moteris dar pridūrė, kad su ją išbrokavusiu kavalieriumi santykių nenutraukė, kartkartėmis pabendrauja elektroniniais laiškais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.