Šv. Valentinui - „Šviesoforo vakarėlis“

Artėja Šv. Valentino diena. Planuojate vakarėlį, tačiau niekaip negalite rasti tinkamos temos ir bendraminčių? Jūsų vedusiųjų ar rimtus santykius palaikančių draugų antrosios pusės lengvai nebeišleidžia jūsų bičiulio nei į klubą, nei į vakarėlį? O gal jums pačiam pabodo gėrimais vaišinti ištekėjusias moteris? Tada jus tikrai sudomins "Šviesoforo vakarėlio" taisyklės.

Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Jonušytė

2013-02-13 11:26, atnaujinta 2018-03-12 00:51

Kad ir kas būtų: klubas, studentiškas vakarėlis, mokyklos diskoteka, kam gi neatsibosta pastangos valandų valandas bandyti atkreipti kažkieno dėmesį ir vėliau išsiaiškinti, ar pašnekovas/pašnekovė nėra vedęs ar ištekėjusi. Kam nepabostų būti nuolat užkalbinamam, jeigu jie patys turi rimtų santykių, o į klubą ar vakarėlį nueiti prikalbino draugai? Klausimėlis: kaip išėjus pasilinksminti išvengti nepageidaujamo dėmesio, kaip nešvaistyti laiko su žmogumi, kuris šiaip ar taip nėra laisvas?

Žinoma, galima apsivilkti šiek tiek gėdingus marškinėlius su užrašu „Aš ne laisvas/a“, arba kaskart atsiprašinėti bandančiųjų užkalbinti.

Išeitis yra. Tai – "Šviesoforo vakarėlis" (angl. Trafic Light Party arba Trafic Stop Party). Jo idėja jau kurį laiką yra prigijusi tiek Europoje, tiek Amerikoje, tiek Azijoje. Vakarėlio taisyklės labai paprastos: klubas ar baras prie įėjimo klientams siūlo žalius, geltonus ar raudonus pakabukus.

Žalias reiškia „Aš laisvas“, geltonas perspėja, kad padėtis – komplikuota, o raudonas aiškiai parodo, kad žmogus nieko specialiai neieško. Kai kiti klubai ir juose rengiami vakarėliai aiškiai ir ryškiai pažymi, kad tai bus šviesoforo vakarėlis, todėl tie, kurie ateis tik tam, kad pasilinksmintų su draugais, turi apsirengti raudonai, tie, kurie nevengia naujų pažinčių – žaliai, o neapsisprendusieji turi dėvėti geltonos spalvos drabužiais.

Taigi, kai nebereikia spėlioti: vienišas – nevienišas, lieka daugiau laiko pabūti su senais draugais arba susipažinti su kuo nors ypatingu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.