Kaip prailginti vyro gyvenimą?

Vyrai dažniau kenčia nuo depresijos, jų gyvenimo būdas yra nesveikas ir

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-02-18 16:08, atnaujinta 2018-03-11 15:27

1. Saugokite jo dvasinę ramybę! Psichologai tvirtina, jog vyrui sudėtingiau įveikti stresus nei moterims. Stipriosios lyties atstovai išgyvenimus kaupia savyje, o nervinis persitempimas yra viena pagrindinių infarkto priežasčių. Iškilusias problemas spręskite taikiai ir ramiai.

2. Bučiuokite ir myluokite! Savo mylimajam dažniau rodykite švelnius jausmus. Net ir trumpos glamonės bei bučiniai padaro kraujospūdį normalų ir slopina adrenalino - streso hormono išsiskyrimą, nustatė amerikiečių mokslininkai.

3. Stiprinkite imunitetą! Stipriosios lyties atstovai silpniau priešinasi virusams ir infekcijoms nei moterys, nes neturi hormono estrogeno. Mylimojo imuninė sistema sustiprės, jei jį 1-2 kartus per savaitę palepinsite jūros kopūstais. Juos galima patiekti kaip garnyrą prie mėsos, žuvies, jais galima paskaninti salotas.

4. Stebėkite kraujospūdį! Pirmiausia įsigykite kraujospūdžio matuoklį. Bent kartą per mėnesį pamatuokite savo antrosios pusės kraujospūdį, net jei jis nesiskundžia bloga savijauta. Užsirašykite. Pamatavę kitą kartą, atkreipkite dėmesį ar kraujospūdis nėra per žemas ar aukštas, o gal „šokinėjantis“. Tai padės laiku nustatyti širdies-kraujagyslių sistemos susirgimus.

5. Pas gydytoją eikite kartu. Turėkite omenyje, kad vyrai paprastai iš paskutiniųjų stengiasi nutylėti ligos simptomus, nes bijo kreiptis į gydytojus. Jūsų mylimasis kiekvienais metais turi atlikti visus tyrimus, kaip antai kraujo, cholesterolio, prostatos ir kt.

6. Stebėkite cholesterolį! Vadinamasis blogas cholesterolis nusėda ant kraujagyslių sienelių, užkemša arterijas ir tai gali baigtis tromboze, infarktu ar insultu. Cholesterolio kiekį kraujyje galima sumažinti, jei mėsos nekepsite, o ją gaminsite be aliejaus folijoje, mažiausiai du kartus per savaitę mylimąjį lepinkite šviežiomis daržovėmis.

7. Padėkite numesti svorį. Bereikalingi kilogramai vyrų sveikatai kur kas pavojingesni nei moterų, nustatė Vokietijos mokslininkai. Jų tyrimų rezultatai parodė, kad dėl antsvorio sutrinka medžiagų apykaita ir didėja rizika susirgti diabetu. Stenkitės, kad jūsų mylimasis maitintųsi sveikai ir atsisakytų greitojo maisto.

8. Nedrauskite žiūrėti futbolo! Didžiosios Britanijos mokslininkai įrodė, jog per vienerias rungtynes sporto aistruolis sudegina 1145 kilokalorijas, - lyg 40 minučių būtų treniravęsis sporto salėje. Tegu sutuoktinis ar draugas šaukia, klykia kiek širdis geidžia, šokinėja ir skėryčioja rankomis.

9. Vaikščiokite po gryną orą. Amerikos medikai tvirtina, jog kasdien nuėjus pėstute apie 3 kilometrus, rizika numirti nuo infarkto sumažėja 2 kartus! Be to, pasivaikščiojimai palaiko teisingą cukraus kiekį kraujyje ir sumažina grėsmę susirgti diabetu.

10. Dozuokite fizinį krūvį. Nuolat tvirtinkite mylimajam, jog pernelyg intensyvios treniruotės sporto salėje gali pakenkti sveikatai - nuo rimto raumenų patempimo iki infarkto ar insulto. Neverskite savo antrosios pusės „plėšytis“ sodyboje, juolab, jei jis nebejaunas ir kenčia nuo chroniškų ligų.

11. Saugokitės saulės! Įtikinkite sutuoktinį ar draugą, kad apsauginiai ultravioletinių spindulių kremai sukurti ne tik moterims. Stipriosios žmonijos pusės vėžinių auglių rizika 1,5 karto didesnė! Per didelis saulės kiekis padidina kraujo krešumą ir gali sukelti trombozę net jauniems. Būdami sodyboje ir paplūdimyje stenkitės, kad mylimasis daugiau laiko praleistų šešėlyje.

12. Leiskite išgerti nedaug alkoholio. Viena taurelė stipraus gėrimo ar vyno taurė sumažina cholesterolio kiekį ir pagerina kraujo apytaką. Be to, padeda atsipalaiduoti po darbo dienos. Tai - gera streso profilaktika.

13. Mėgaukitės sekso žaidimais. Taivano tyrėjai nustatė: jei vyras meilės žaidimais užsiima bent kartą per savaitę, jo šansai sulaukti daugiau nei 80 metų padidėja 50 procentų. Be to, pastovus intymus gyvenimas - puiki prostatos vėžio profilaktika. Neatstumkite partnerio švelnumų, plaukite jo aistros pasroviui.

14. Dieną leiskite snustelėti. Vokietijos mokslininkai įrodė, kad net trumpas 15-30 minučių dienos miegas palengvina širdies darbą.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.