Stebuklinga šešių žiedlapių dieta - puikus rezultatas be kančių

Pirmoji diena - žuvies

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 19, 2013, 3:48 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 1:24 PM

Šią iš Švedijos atkeliavusią dietą sugalvojo dietologė Anna Johansson.„Šešių žiedlapių“ principas tas, kad kiekvieną iš šių dienų laikomasi trumpos - tik vienos rūšies produktų dietos. Organizmas nepajunta kokių nors vitaminų ar mikroelementų stygiaus ir ji neišvargina, - tos pačios rūšies produktai valgomi tik vieną dieną.

Nupieškite gėlytę su šešiais lapeliais ir ant kiekvieno jų užrašykite dienos dietos pavadinimą. Piešinį pritvirtinkite prie šaldytuvo. Dienai pasibaigus, nuplėškite lapelį su dietos pavadinimu. Kitą dieną jūsų lauks visiškai kitoks valgiaraštis.

Pirmoji diena - žuvies

Tą dieną galima valgyti ne tik žuvį, bet ir kitas jūros gėrybes - krevetes, kalmarus ir net krabų lazdeles. Ir visa tai - bet kokiu pavidalu ir kiekiu! Išimtis: keptos ir konservuotos jūros gėrybės. Paruoštą patiekalą leidžiama paskaninti trupučiu druskos, žalumynų ir prieskonių.

Į savo valgiaraštį drąsiai įtraukite riebių rūšių žuvį, nes ji aprūpina organizmą polinesočiomis riebalų rūgštimis omega-3, o šios duoda naudos sveikatai, nevirsdamos riebalais.

Antroji diena - daržovių

Į valgiaraštį galima įtraukti aguročius, baklažanus, agurkus, pomidorus, morkas ir visų rūšių kopūstus. Iš daržovių galima gaminti salotas, jas virti ir užkepti, bet be aliejaus. Žodžiu, valgykite, ko širdis geidžia. Tik nepiktnaudžiaukite bulvėmis ir konservuotomis daržovėmis. .

Daržovių diena gali tapti rekordine pagal numestus kilogramus. Į maistą patekę augaliniai angliavandeniai pareikalauja iš organizmo gana žymių energijos sąnaudų jiems suvirškinti. Tai reiškia, jog riebalai bus aktyviai sudeginami.

Trečioji diena - vištienos

Per antrąją - daržovių dietos dieną baltymų atsargos organizme sumažėjo, tad atėjo laikas vištienai. Mėsą galima virti, užkepti, iš jos gaminti dietinius kotletus ant garų.

Baltymai, kurie į organizmą patenka su vištiena, sustiprina raumenis, bet nepapildo riebalų atsargų.

Ketvirtoji diena - varpinių augalų

Galima valgyti bet kokius varpinius augalus (žinoma, išvirtus tik vandenyje), rugių, avižų ir kviečių sėlenas, žalias saulėgrąžas ir net duoniukus. Įdomu tai, kad šią dieną, - be pagrindinių gėrimų, kaip antai vandens ir žaliosios arbatos, galima išgerti giros.

Varpiniams augalams suvirškinti organizmas eikvoja nemaža laiko ir jėgų. Kaip manote, iš kur jis paims trūkstamos energijos? Žinoma, iš turimų riebalinių atsargų.

Penktoji diena - varškės

Tą dieną reikia teikti pirmenybę neriebiai, nesaldžiai varškei ir natūraliam jogurtui. Galima taip pat gerti kefyrą ir pieną.

Varškės ir pieno dieta papildo atsargas mineralinių medžiagų, kurių kiek sumažėja per ankstesnes dienas.

Šeštoji diena - vaisių

Tai, veikiausiai, sudėtingiausia, bet tuo pat metu labai maloni diena. Valgykite obuolius, kriaušes, persimonus, mandarinus, bet nereikėtų pulti prie bananų ir vynuogių. Visą dieną galima gerti šviežiai spaustas vaisių sultis.

Polisacharidai, kuriais turtingi vaisiai, sudėtingai virškinami ir reikalauja iš organizmo didžiulių energetinių sąnaudų. Iš kur jų galima paimti? Na, žinoma, iš turimų riebalinių atsargų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.