Sutuoktiniui krenta svoris? Kalta gali būti meilužė

Birmingemo universiteto (Didžioji Britanija) psichologijos profesorius Craigas Jacksonas tvirtina, kad bene geriausias būdas atsikratyti bereikalingo svorio – pakeisti sekso partnerį, rašo Daily Mail“. Tyrimo duomenimis, kuriame dalyvavo 3000 žmonių, tai pavyko padaryti 50 proc. vyrų ir 62 proc. moterų.

Meilužė - svorio kritimo priežastis.<br>123rf
Meilužė - svorio kritimo priežastis.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 27, 2013, 9:55 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 11:53 PM

Per tyrimą paaiškėjo, kad vyrai prarasdavo vidutiniškai 2,7 kg, o moterys – 4,5 kg svorio. Profesoriaus manymu, dėl neištikimybės fakto žmogus patiria gana stiprų psichologinį spaudimą. Jam tenka meluoti, vengti tiesioginių įkalčių ir slėptis. O tai tik padidina stresą.

Žinia, streso metu aktyviai perdirbami adrenalinas ir kortizolis. Tada padažnėja širdies plakimas, žmogus pradeda tankiau kvėpuoti, padidėja kraujospūdis ir serotonino hormono lygis oganizme. Visa tai padeda greičiau sudeginti kalorijas.

Be to, mėgstančiam eiti į „kairę“ dažnai pradeda stigti laiko, jis nuolat kažkur bėga, pamiršta pavalgyti. Taip pat tokie žmonės stengiasi gražiau ir patraukliau atrodyti, norėdami nustebinti savo sekso partnerį ar partnerę. Todėl negaili tam jėgų ir energijos.

„Akivaizdu, kad ilgainiui sutuoktinių lytinis gyvenimas atvėsta. Atgaivinti lytinį aktyvumą neretai padeda ėjimas „į kairę“. Tada ne tik sustiprėja žmogaus fizinis aktyvumas, bet ir pasikeičia jo hormoninis fonas. Per 30 minučių aktyvaus lytinio kontakto galima sudeginti nuo 100 iki 300 kalorijų“, – teigė C. Jacksonas.

Tuo tarpu Florencijos universiteto (Italija) mokslininkų duomenimis, būtent neištikimybė padidina vedusių vyrų riziką patirti širdies smūgį. Tačiau ne išimtis, kad tam turi įtakos ir depresija bei nepasitenkinimas savo seksualiniu gyvenimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl D. Kuolys rausta iš gėdos?