Septynios taisyklės, padedančios sulieknėti visam laikui

Lojolos universiteto (JAV) fiziologai ir dietologai atliko išsamų tyrimą ir išsiaiškino septynias pagrindines taisykles, padedančias atsikratyti nereikalingų kilogramų visam laikui, – rašo aif.ru.

JAV fiziologai ir dietologaiišsiaiškino septynias pagrindines taisykles, padedančias atsikratyti nereikalingų kilogramų visam laikui.<br>123rf
JAV fiziologai ir dietologaiišsiaiškino septynias pagrindines taisykles, padedančias atsikratyti nereikalingų kilogramų visam laikui.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 28, 2013, 9:58 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 8:37 PM

1. Būtinai pusryčiaukite

Maistas, suvalgytas per valandą po pabudimo, pagreitina medžiagų apykaitos procesus iki 20 proc. per visą dieną. Idealu būtų, jei pusryčiai susidėtų iš baltyminio maisto: liesos vištienos ir vadinamųjų lėtų angliavandenių: košės, sumuštinio su rupia duona ar „musli“.

2. Įpraskite vieną kartą per savaitę pasisverti

Tai optimalus laiko intervalas norint laiku fiksuoti bet kokius svorio pokyčius.

3. Mažiau sėdėkite ant minkštasuolio

Kitaip tariant, poilsiui ant minkštasuolio ir sėdėjimui pieš televizorių skirkite ne daugiau kaip 1,5 val. per dieną. Nuolat ieškokite galimybių kuo daugiau judėti. Žingsnio matuoklio nešiojimas taip pat suteikia galimybę stebėti kasdien savo fizinį aktyvumą.

4. Veskite maisto kaloringumo dienoraštį

Kasdien bent apytiksliai įrašykite į jį kiekvieno suvalgyto patiekalo kalorijų skaičių. Greičiausiai išsigąsite išvydusi, kiek daug nereikalingo maisto suvalgėte. Bet ne dėl to, kad numalšintumėte alkį, o dėl kompanijos arba apskritai nežinia dėl ko. Kad ir iš nieko neveikimo ar nuobodulio. Todėl šie kasdien fiksuojami duomenys turėtų padėti jums kontroliuoti savo valgymo įpročius.

5. Užsibrėžkite konkrečius ir pasiekiamus tikslus

Užuot svajojusios apie manekenės išvaizdą pamėginkite atsikratyti bent 5 proc. visos savo kūno masės. Tai suteiks galimybę geriau jaustis ir sumažinti ligų tikimybę, atsirandančią dėl nutukimo ir persivalgymo.

6. Nenuolaidžiaukite sau dėl kiekvieno numesto kilogramo

Jei jau nusprendėte laikytis teisingos mitybos režimo ir fizinio aktyvumo kasdien, tai ir per išeigines nerenkite pilvui šventės. Antraip, visos jūsų pastangos žlugs ir gausis kaip įprasta: žingsnis į priekį, du atgal.

7. Geresni rezultatai pasiekiami kartu su kompanija arba atidžiai stebint ir kontroliuojant

Labai svarbu jūsų šeimos narių palaikymas. Taip pat galite dietos laikytis kartu su drauge. Tačiau, jei vis dėlto to reikalo imsitės viena, tai labai gerai būtų, jei kuris nors šeimos narys neleistų jums atsipalaiduoti. Dar geriau – sportuoti ir sveikai maitintis galėtumėte kartu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.