Patogios miegojimo pozos įsimylėjėliams

Miegas – tai puikus būdas pailsėti. Tačiau kartais net ir mylintiems vienas kitą žmonėms vienoje lovoje būna per mažai vietos. Būna, kad vienas iš partnerių atsikelia ir eina miegoti atskirai. Taip nutinka dėl netinkamos miegojimo pozos. Išsirinkę teisingą padėtį abu gali gerai pailsėti, sustiprinti juos siejantį ryšį. Specialistai siūlo keturias pagrindines miegojimo pozicijas, suteikiančias galimybę porai prisispausti vienam prie kito ir tuo pačiu gerai išsimiegoti, rašo nytimes.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 6, 2013, 8:27 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 1:14 PM

Vienas ant nugaros, kitas – ant šono

„Tas žmogus, kuris miega ant šono, turėtų atsisukti veidu į savo partnerio pusę, miegančio ant nugaros ir kiek palenkti galvą į jo nugaros pusę. Antraip, greičiausiai atsibusite vidury nakties su nutirpusia ranka. Žmogus, miegantis ant nugaros, turėtų laikyti rankas prie šonų ar ant savo krūtinės, kad sumažėtų krūvis pečiams“, – sakė Atlantos stuburo sveikatos centro ortopedinės chirurgijos profesorius Scottas Bodenas.

„Šaukštelis“

„Šaukštelis“ – tai klasikinė miegojimo poza, kai abu partneriai miega ant šono. Tai padeda išvengti skausmo nugaroje. Miegant ant šono sumažinamas stuburo spaudimas, todėl ši poza tinka poroms, turinčioms stuburo problemų“, – aiškino knygos „Tiesa apie nugaros skausmus“ autorius Toddas Sinnettas. Anot jo, jei žmogus prieš užmigdamas sulenktų vieną koją ir suspaustų nedidelę pagalvėlę tarp jų, tai padėtų išvengti prabudimų dėl skausmo nugaroje ir kojose.

„Moteriškas balnas“

„Vienas iš partnerių miega ant pilvo, o kitas – ant šono. Ta poza tinka tiems, kurie mėgsta apsikabinti. Miegant tokia poza vienam iš partnerių atsiranda daugiau vietos, o kitas jaučia malonius taktilinius pojūčius. Žmogui, miegančiam ant pilvo, pravartu būtų pasidėti nedidelę pagalvėlę po pilvu, kad išvengtų spaudimo nugaroje“, – sakė S. Bodenas.

„Popierinės lėlės“

„Abu partneriai miega ant nugaros. Du žmonės, miegantys tokia pat poza, negali tikėtis taktilinio kontakto pranašumų. Tačiau uždėjus ranką ar koją ant partnerio ar partnerės, galima palaikyti artimą ryšį tarp jų. Jeigu jiedu pasukus galvas vienas į kito pusę, miegojimo poza taps romantiškesnė“, – patarė T. Sinnettas.

Gero nakties poilsio galima tikėtis tik laikantis kai kurių taisyklių:

1. Miego trūkumą žmonės kompensuoja ilgai miegodami savaitgaliais. Vis dėlto reikėtų laikytis nusistatyto miego grafiko tiek darbo, tiek išeiginėmis dienomis.

2. Miegamajame turi vyrauti tyla ir ramybė. Ši namo vieta skirta tik miegui ir meilės aktams. Rūpesčiai ir buitinės problemos turi likti už miegamojo durų.

3. Jei kuris nors iš partnerių prabunda vidury nakties, jam reikia pasistengti kuo greičiau užmigti. Jei per 15–20 minučių to nepavyksta padaryti, reikėtų tyliai atsikelti ir išeiti į kitą kambarį, paskaityti knygos ar paklausyti muzikos.

4. Mankštinimasis ar sportavimas prieš miegą daro teigiamą įtaką miegui. Tačiau įsidėmėkite, kad užsiėmimai turėtų baigtis mažiausiai trys valandos iki miego.

5. Nereikėtų gerti alkoholio prieš einant miegoti. Vyno taurė, išgerta romantiško vakaro metu, žmogui suteikia gana malonų nuovargio jausmą ir padeda greičiau užmigti, tačiau miegas būna neramus.

6. Vakarinis seksas padeda porai perdirbti didesnį kiekį endorfinų hormonų. Tada pora jaučiasi gerai, nes pašalina stresą. Tai, žinoma, padeda greičiau užmigti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.