Dietos, keliančios pavojų sveikatai

Kiekviena mergina nori būti liekna, daili. Siekiant šio tikslo kartais yra peržengiamos ribos ir sportuojanti, dietų besilaikanti mergina atsiduria ligoninėje. Apie labai abejotinus būdus atsikratyti bereikalingų kilogramų pasakoja gydytoja-dietologė Svetlana Berežnaja, rašo aif.ru.

Ne visos dietos naudingos organizmui. Kai kurios sukelia pavojų sveikatai.<br>123rf
Ne visos dietos naudingos organizmui. Kai kurios sukelia pavojų sveikatai.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 8, 2013, 7:30 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 9:13 AM

1. Gana plačiai propaguojami kai kurie gydomieji badavimo metodai, ypač „sausi“, kai žmogus atsisako ne tik valgio, bet ir skysčių. Šis metodas pavojingas, nes per kelias paras organizmas lieka be vandens, įvyksta detoksikacija.

2. Žaliavalgiai gali turėti rimtų skrandžio ir žarnyno trakto sutrikimų. Be to, atsiranda kalcio stygius. Tai sukelia plaukų slinkimą, dantų ir dantenų ligas.

3. Visiškai atsisakius druskos ir cukraus, sutrinka druskos ir angliavandenių balansas organizme. Tai gali sukelti širdies veiklos sutrikimus ir galvos smegenų veiklos pokyčius. Taip pat vertėtų įsidėmėti, kad saugi druskos dienos norma - nuo 2 iki daugiausiai 4 gramų. Jos perteklius sukelia kraujotakos problemas.

4. Ilgalaikės dietos, pavyzdžiui, kai žmogus maitinasi tik kefyru ar grikių koše, sukelia avitaminozę. Taip pat susilpnėja imunitetas. Tokios dietos rekomenduojamos tik kaip iškrovimo dienos – vieną kartą ar du kartus per savaitę. Nuolat maitinantis vienu produktu, pradeda stigti gyvybiškai reikalingų medžiagų.

5. Vadinamosios spalvotosios dietos (kai žmogus ilgą laiką sudaro valgiaraštį tik iš vienos spalvos produktų, pavyzdžiui, raudonos arba geltonos spalvos) taip pat nėra patartinos. Dėl jų organizme pradeda kauptis agresyvūs fermentai, o tai gali sukelti kepenų ir tulžies problemas.

6. Visiškai atsisakius riebalų, baltymų arba angliavandenių pažeidžiama medžiagų apykaita. Tuomet atsiranda rimtų problemų, susijusių su horomonais. 7. Piktnaudžiaudami vadinamosiomis liekninančiomis arbatomis taip pat neišvengsite bėdų. Nepaisant to, kad tokių arbatų gamintojai dažnai mėgina įtikinti vartotojus jų natūralumu ir pašalinio poveikio nebuvimu. Tiesą sakant, jų sudėtyje yra šlapinimąsi skatinančių ar vidurius laisvinančių žolių. Tai gali sukelti širdies veiklos problemų, kraujotakos spazmų, trombų susiformavimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.