Moterys atnaujina seksualinį gyvenimą praėjus 6-8 savaitėms po gimdymo

Australijos mokslininkai atliko tyrimą ir išsiaiškino, kad dauguma moterų vėl atnaujina savo seksualinį gyvenimą praėjus 6 - 8 savaitėms po vaiko gimimo. Tyrime dalyvavo 1507 neseniai gimdžiusių moterų, o mokslininkų tikslas buvo sužinoti, kaip pirmo vaiko gimimas daro įtaką sutuoktinių intymiems santykiams, rašo livescience.com.

Taip pat tyrėjai išsiaiškino, kad yra didelė tikimybė pastoti netrukus po gimdymo, todėl neretai daug moterų vien dėl to vengia intymių santykių.<br>123rf
Taip pat tyrėjai išsiaiškino, kad yra didelė tikimybė pastoti netrukus po gimdymo, todėl neretai daug moterų vien dėl to vengia intymių santykių.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 11, 2013, 8:22 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 5:10 AM

Per tyrimą paaiškėjo, kad 41 proc. moterų vėl atnaujino lytinius santykius praėjus šešioms savaitėms po gimdymo. Praėjus aštuonioms savaitėms lytinį gyvenimą atnaujino jau 65 proc. moterų, o po dvylikos savaičių prie sekso grįžo 78 proc. respondenčių. Tačiau 6 proc. jaunų mamų neatnaujino savo seksualinio gyvenimo net ir praėjus pusmečiui po vaiko gimimo.

Tyrėjai taip pat išsiaiškino, kad moterys, kurioms buvo atliktas cezario pjūvis, neskuba mylėtis vaginaliniu būdu. Tačiau pusė respondenčių prisipažino, kad mylėjosi kitais būdais praėjus po gimdymo vos kelioms savaitėms.

Anot specialistų, iš tikrųjų, kada geriausiai atnaujinti savo intymųjį gyvenimą po gimdymo reikėtų pasitarus su gydytoju. Kai kurie ginekologai pataria moterims grįžti prie sekso anksčiau. Tačiau viskas priklauso individualiai nuo moters ir nuo to, kaip praėjo gimdymas.

Tyrėjai teigia, kad yra didelė tikimybė pastoti netrukus po gimdymo, todėl neretai daug moterų vien dėl to vengia intymių santykių. Nors yra daug paprastesnė išeitis, kurią ne viena moteris kažkodėl pamiršta: t.y. reikėtų naudotis kontracepcijos priemonėmis.

Parengė Sniegė Pilypienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.