Sekso įpročiai, keliantys didžiausią nepasitenkinimą

Sekso metu patiriamą malonumą gali sugadinti net ir menkiausia smulkmena. Užuot užmigusi mylimojo glėbyje moteris gali nusisukti ant kito šono, o vyras, tuo tarpu, nesuprasti, kodėl taip nutiko, rašoma portale redbookmag.com. 

Vyrams svarbu matyti savo partnerę. Tačiau merginos šviesoje būna susikausčiusios, joms sunku atsipalaiduoti. Bijo, kad partneris pamatys jų riebalų klosteles ar raukšleles po akimis.<br>123rf
Vyrams svarbu matyti savo partnerę. Tačiau merginos šviesoje būna susikausčiusios, joms sunku atsipalaiduoti. Bijo, kad partneris pamatys jų riebalų klosteles ar raukšleles po akimis.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 12, 2013, 10:25 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 4:44 AM

Pirmas žingsnis, norint išvengti nepasitenkinimo sekse - kalbėjimas ir išsakymas vienas kitam pretenzijas. Suprantama, kuo mandagiau. Tačiau kartais neužtenka vieno sprendimo nusileisti kitam ir tokiu būdu atsikratyti partnerį erzinančių dalykų lovoje. Juk įpročius keisti sunku. O kai kuriuos intymius dirgiklius lemia vyriško ir moteriško organizmo fiziologija. Ir nieko čia nepakeisi.

Pavyzdžiui, kai kurių vaikinų maniakinė aistra keisti kas penkias minutes pozą, pomėgis ieškoti neįprastų mylėjimosi vietų arba žaisti gana keistus erotinius žaidimus, susiję su jų įgimta poligamija. Jiems tiesiog būtina dažnai keisti intymią aplinką, antraip, jie nesugeba stipriai susijaudinti. Sutikite, geriau dažniau keisti pozas su viena partnere, nei pačias partneres.

Tačiau dalis įpročių – vis dėlto jų auklėjimo ir ankstesnės seksualinės patirties pasekmė. Pavyzdžiui, jūs atsiduodate aistrai tik po to, kai atsigaivinate po tekančio dušo srove, išsivalote dantis, išsitepate kūną kremu ir įjungiate romantišką muziką. Tuomet ateinate į lovą, o jūsų mylimasis jau miega. Apmaudu, tiesa? Todėl nereikėtų įvedinėti savo sekso įpročių tik iš principo ir pykti ant partnerio, kai randate jį miegantį. Juk du mylintys vienas kitą žmonės visados gali susitarti.

„Мano mergina nuolat sako, ką aš turiu daryti. Pabučiuok čia, pabučiuok ten, nusileisk žemiau, dar, dar, gana... Tarsi aš iki šiol nežinau, ką turėčiau daryti! Kalba nesustodama nė minutei, net orgazmo metu“, - sakė 23 metų Tomas.

Kuris iš jų - santykių iniciatorius? Akivaizdu, kad pirmuoju smuiku groja draugė. Ji vadovauja paradui. Žinoma, galima apsilankyti ir pas psichoanalitiką bei išsiaiškinti tokio jos elgesio priežastis. Tikėtina, kad jai visą laiką pasitaikė nepatyrę sekso partneriai. Ir ji, panašu, taip įsijautė į savo vaidmenį, kad kitaip ir nebegali elgtis.

Jei būtent taip nutiko ir jums, t.y. vyras visą laiką užima lyderio pozicijas lovoje, vadinasi, reikėtų tau dažniau rodyti iniciatyvą. Gundyk jį, kai jis, tarkim, tuo metu sėdi prie kompiuterio ir tikrina paštą. Pasiūlykite jam tai, kas patinka jums.

Paprasčiausia išeitis - pasikalbėti ir pasakyti, kas būtent jums patinka. Ir be jokių išvedžiojimų ar diskusijų pasiūlykite savo variantą. Dar geriau - iš anksto aptarę kartu pažaiskite erotinį žaidimą. Tarkime, jis jūsų bosas, tu jūs jo padėjėja. Tikrai neteks nuobodžiauti.

„Aš nieko prieš švarą, bet viskam turi būti saikas! Agnė iš karto po sekso pašoksta iš lovos ir bėga į vonios kambarį. Man nemalonu. Negi po sekso aš tampu atstumiančiu vyru, kad iš karto reikėtų lėkti praustis?“- klausė 32 metų Tadas.

Ką tai galėtų reikšti? Kažin, ar dėl to reikėtų kaltinti švarą. Greičiausiai Tado mergina siaubingai bijo pastoti, todėl ir bėga iš karto po sekso į dušą. Nors 32 metų vyras turėtų žinoti, kaip atsiranda vaikai. Ir ta problema labai aktuali, juo labiau, kai nesinaudojama kontracepcijos priemonėmis. Negi jūs iš tikrųjų galvojate, kad seksas tai toks užsiėmimas, po kurio partnerei pirmiausia reikalinga higienos procedūra?

O gal vis dėlto geriau naudotis kontracepcijos priemonėmis – prezervatyvais. Tikėtina, galime būti apkaltinti seksizmu, tačiau vyrai neretai skundžiasi dėl taip besielgiančių merginų ir tuo pačiu pareiškia, kad negali pakęsti gaminių iš latekso. Todėl gal vertėtų po sekso abiems pastovėti po tekančio dušo vandeniu. Tai būtų malonus tęsinys po meilės akto lovoje.

„Мano draugė nededa jokių pastangų, kad man būtų malonu. Turiu omenyje įprastas glamones, bučinius, stimuliaciją. Kai paprašau jos bent truputį mane paglamonėti, ji pakelia nustebusias akis: „Juk aš išskėčiau kojas, ko tau daugiau reikia iš manęs?“ – sakė 22 metų Jonas.

Ką tai galėtų reikšti? Mergina, akivaizdu, nesupranta, kad seksas – tai ne vieno, o abiejų partnerių darbas. Ir toks egoizmas gali privesti prie nepageidaujamų pasekmių. Pavyzdžiui, vaikinas paprasčiausiai gali pavargti būti vien vibratoriaus vietoje, kuriam, žinia, nereikia ypatingų glamonių. Gal ir nereikėtų jį glamonėti oraliniu būdu mainais už kunilingą, bet vis dėlto.

Susitark su partneriu, kad vieną kartą per savaitę tu įvykdysi visus jo sekso norus. Ir pamatysi, kad po kiek laiko tau pačiai ims tai patikti. Pravartu būtų pastudijuoti rytiečių gundymo techniką, pradedant nuo pilvo šokio, baigiant sekso pozomis. Pabūk bent trumpam geiša. Aišku, nebūtina, išsibalinti veidą, tačiau pasimokyti iš jų viliojimo paslapčių tikrai vertėtų.

„Mano partneris, kai būna žaismingai nusiteikęs, pirmiausiai pabučiuoja man į kaklą. Be to, tuo metu įjungia visus šviestuvus miegamajame! Aš susigūžiu, kad ryški šviesa nespigintų į akis, o jis galvoja, kad iš malonumo! Norėjau išjungti šviesą, tačiau jis neleido, nes norėjo matyti mane nuogą“, - sako 27 metų Justina.

Įdomu, kas būtų, jei tam vyrui atsakingiausiu momentu pašvietus prožektoriumi tiesiai į akis? Ir pasakyti, kad tave taip labai užveda? Žinoma, vyrams svarbu matyti savo partnerę, tačiau nereikėtų perlenkti lazdos. Merginos šviesoje būna susikausčiusios, joms sunku atsipalaiduoti. Bijo, kad partneris pamatys jų riebalų klosteles ar raukšleles po akimis. Nors merginos ar moterys turėtų žinoti, kad tuo metu vyrus labiau domina seksas, o ne moters figūros trūkumai.

Todėl paaiškinkite jam, kad ryški šviesa jums trukdo susikaupti ties pojūčiais ir patirti orgazmą. Susitarkite, kad pakaitomis miegamajame bus ir tamsu ir šviesu. Tačiau mylintis tamsoje nepamirškite jam pasakyti, kad patyrėte didelį malonumą. Tegul pajaučia skirtumą. Bet jis vis tiek įjungė šviestuvą? Tada tegul užriša jums akis raiščiu: tai padės atsipalaiduoti ir suteiks papildomų pojūčių.

Parengė Sniegė Pilpypienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: komendantinių pratybų užkulisiai