Neįprasti faktai apie moters kūną

Moters kūno paslaptys iki šiol neatskleistos iki galo, nors mokslininkai jo anatomiją pradėjo tyrinėti dar tais laikais, kai Senovės Graikijos gydytojai tvirtino, jog gimda gali judėti ir klajoti po kūną, rašo „Live Science“. Moters galimybė gimdyti iki šiol išsaugo paslaptingumo aureolę.

Moters kūno paslaptys iki šiol neatskleistos iki galo, nors mokslininkai jo anatomiją pradėjo tyrinėti dar tais laikais, kai Senovės Graikijos gydytojai tvirtino, jog gimda gali judėti ir klajoti po kūną.<br>123rf
Moters kūno paslaptys iki šiol neatskleistos iki galo, nors mokslininkai jo anatomiją pradėjo tyrinėti dar tais laikais, kai Senovės Graikijos gydytojai tvirtino, jog gimda gali judėti ir klajoti po kūną.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 15, 2013, 2:59 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 10:44 PM

Tyrinėtojai atskleidė ne tik kai kuriuos įdomius faktus apie gimdą, vaginą, tašką „G“, bet ir kai kurias kitas paslaptis, kurias sunku paaiškinti moksliškai. Taigi, ką nuo vyro slepia moteriškas organizmas?

Leonardo da Vinci buvo vienas iš genialiausių ankstyvųjų žmogaus anatomijos tyrinėtojų. Anatominius pastebėjimus jis pateikė savo kūriniuose, kurie yra itin tikslūs. Vis dėlto prastų eskizų pasitaikė. Moters gimdos eskizai panašūs į gyvūnų organus. Visai tikėtina, kad da Vinci mėgino užpildyti žinių spragas atlikęs gyvūnų skrodimą.

Sveika gimda – tai nedidelis organas, kuris yra apie 7,5 сm ilgio ir 5 сm pločio. Nėštumo metu pokyčiai įvyksta labai greitai. Maždaug per 20 nėštumo savaičių išsiplėtusi gimda pasiekia piką. Išorinis gimdos kraštas pasiekia apatinį krūtinės ląstos kraštą maždaug po 36 nėštumo savaičių.

Žinia, vienas iš nekaltybės rodiklių - mergystės plėvė. Iš tikrųjų tai yra tik nedidelis gabalėlis audinio, esančio prie įėjimo į vaginą. Jį galima perplėšti pirmojo lytinio akto metu. Vis dėlto intymią akimirką ji gali tik įsitempti, todėl mergystės plėvės buvimas ar nebuvimas dar nereiškia, kad moteris turėjo lytinių santykių.

Taškas „G“ aptinkamas moters vaginoje. Vis dėlto jis tebėra diskusijų ir ginčų objektas. Daug moterų yra įsitikinusios, kad tas taškas gyvuoja, tačiau mokslinės žinios vis dėlto labai miglotos.

Labai retais atvejais kai kurios moterys gimsta ne su viena, o su dvejomis gimdomis. Taip įvyksta dėl to, kad gimda formuojasi kaip du vamzdeliai, kurie po to susijungia į vieną organą. Jei vamzdeliai negali susilieti į vieną, kiekvienas iš jų tampa atskira gimda. Itin retais atvejais, susiformavus dviem gimdoms, dubliuojasi ir moters vagina, sukurdama atskirą kelią į kiekvieną gimdą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.