7,2 mln. litų laimėjimas išskyrė britų porą

Britai Rogeris ir Lara Griffith 2005 metais nacionalinėje loterijoje laimėjo 1,8 mln. svarų (7,2 mln. litų). Netikėtai užgriuvę turtai susuko galvą šeimai. Pirmiausia sutuoktiniai įsigijo ištaigingą namą Vakarų Jorkšyre, už kurį paklojo 670 tūkst. svarų (2,7 mln litų). Paskui Rogeris realizavo kitą savo svajonę – nusipirko „Porsche“ automobilį, rašo thesun.co.uk.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 21, 2013, 9:52 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 2:41 PM

Staiga praturtėję sutuoktiniai nepamiršo ir savo vaiko: už jo mokslo metus privačioje mokykloje tėvai sumokėjo 10 tūkst. svarų (40 tūkst. litų).

Vis dėlto pora nutarė apsidrausti ir investuoti dalį savo lėšų į grožio saloną. Šis pirkinys, poros manymu, turėjo duoti stabilių pajamų. Grožio salonas jiems kainavo 200 tūkst. svarų (805 tūkst. litų).

Pailsėti šeima nusprendė karališkai. Fortūnos numylėtiniai leidosi į kelionę po visą pasaulį: sutuoktinių pora gėrė šampaną brangiausiose Monako, Niujorko ir Dubajaus viešbučiuose. Be to, apsvaigę nuo savo netikėto praturtėjimo Rogeris ir Lara rengė vakarėlius, kuriuose dalyvavo įžymybės. Tarp jų buvo ir grupės „Take That“ nariai.

Rogeriui šovė mintis atgaivinti studijų laikais jo suburtą roko grupę FMB. Turtuoliui pavyko atrasti buvusius studijų draugus, su kuriais jis ir įrašė pirmąjį albumą.

Už garso įrašų studijos nuomą britas paklojo 25 tūkst. svarų (101 tūkst. litų), tačiau rezultatas nepateisino lūkesčių: melomanai nupirko vos 600 albumo egzempliorių.

Po kiek laiko ištaigingas milijonierių gyvenimas ėmė blankti: 2007 metų finansinė krizė gerokai sumažino jų investicijų vertę, tad grožio salonas tapo nuostolingas. Dar po dvejų metų poros namuose, kuriuose buvo tiesiog grūste prigrūsta brangiai kainuojančių daiktų, įvyko gaisras. Nuostolis – 120 tūkst. svarų (483 tūkst. litų).

„Mes buvome priversti leisti tuos pinigus, kurių anksčiau nutarėme niekada neliesti. Tai buvo baisu. Mes paragavome milijonierių gyvenimo, o paskui žengėme didžiulį žingsnį atgal“, – pasakojo Rogeris.

Finansinės įtampos laikotarpiu gerokai pablogėjo ir sutuoktinių santykiai, o netrukus Rogeris ir Lara išsiskyrė. Buvusi žmona išvyko gyventi į anksčiau nusipirktą namą Vakarų Jorkšyre, o 42 metų vyras persikėlė gyventi pas savo tėvus.

„Buvo laikai, kai aš nežiūrėjau į kainas. Žinau, kad skamba kvailai, bet man patiko toks gyvenimas. Man gėda kalbėti apie tai, bet turiu prisipažinti, kad nebuvau pakankamai protingas, nes nesugebėjau teisingai paskirstyti pinigų. Mums laimėjimas loterijoje buvo nuodų taurė, sugriovusi mano šeimą“, – su kartėliu kalbėjo Rogeris, pridūręs, kad iš laimėjimo sąskaitoje liko vos 7 svarai (28 litai).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.