Kas skatina apetitą?

Anot mitybos įpročių specialistės Irinos Lopatuchinos, apetitą skatina įvairūs veiksniai. Pavyzdžiui, žmogus dažnai pradeda valgyti nejausdamas alkio, ypač, kaip pajunta gardų kvapą, sklindantį iš kaimyno virtuvės. Taip pat apetitą skatina alkoholis, triukšminga aplinka ir net tapetų spalva kambaryje. Pavyzdžiui, oranžinė, rožinė ir žalia spalva sustiprina apetitą, o juoda – silpnina, rašo aif.ru.

Žmogus dažnai pradeda valgyti nejausdamas alkio, ypač, kaip pajunta gardų kvapą, sklindantį iš kaimyno virtuvės.<br>123rf
Žmogus dažnai pradeda valgyti nejausdamas alkio, ypač, kaip pajunta gardų kvapą, sklindantį iš kaimyno virtuvės.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-03-21 16:57, atnaujinta 2018-03-09 13:46

Tačiau bene labiausiai apetitą skatina stresas. Maistas – puikus antidepresantas. Jis ramina ir teikia malonumą, todėl stipriai susinervinę žmonės nori ką nors gardaus ar saldaus suvalgyti. Todėl pirmiausiai reikėtų išmokti su stresu nevalgant. Pavyzdžiui, kalbant ir bendraujant su aplinkiniais. Taip pat galite sportuoti. Tai irgi padeda atsikratyti įtampos.

Be to, reikėtų vengti įsprausti save į griežtus mitybos rėmus, nes apetitas padidėja ir tuomet, kai žmogus mėgina laikytis itin griežtos dietos. Tai sukelia periodiškų valgymo protrūkių. Žmogus prisivalgo net ir tada, kai nėra išalkęs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.