Dvasinis suartėjimas gadina poros seksualinį gyvenimą

Psichoterapeuto ir sekso eksperto Jacko Morino tvirtinimu, vyrai ir moterys, užmezgę ne tik intymius santykius, bet ir draugiškus bei verslo ryšius, dažniau atsiranda problemų intymioje gyvenimo sferoje. Seksualinis potraukis susilpnėja ir toms poroms, kurios įprato dalintis savo paslaptimis, nors įprastai jie laikomi idealia pora, rašo telegraph.co.uk.

Seksualinis potraukis susilpnėja ir toms poroms, kurios įprato dalintis savo paslaptimis, nors įprastai jie laikomi idealia pora.<br>123rf
Seksualinis potraukis susilpnėja ir toms poroms, kurios įprato dalintis savo paslaptimis, nors įprastai jie laikomi idealia pora.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 23, 2013, 6:01 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 10:55 AM

Dauguma žmonių žino, ką reiškia ilgalaikiai santykiai, kurie ilgainiui pavirsta neišvengiamu prieraišumu: kai vietoj romantiškų vakarų žmonės įprato dalintis vienas su kitu savo dienos įspūdžiais. Aistra užgęsta, o lytinis potraukis taip pat susilpnėja. Psichologo tvirtinimu, taip nutinka dėl to, kad savo išrinktąjį ar išrinktąją vyras ar moteris pradeda laikyti dalele savęs.

Antrosios pusės nustoja dominti kaip sekso partneriai. tačiau, anot Morin, situaciją galima pakeisti. Kai vyras ar moteris pradeda rodyti susidomėjimą kitiems priešingos lyties atstovams ar atranda naujų pomėgių, dėl kurių rečiau pasirodo namuose, partneriai pradeda suvokti, kad gali savo mylimuosius prarasti visam laikui. Šiuo atveju aistra gali įsiliepsnoti su nauja jėga. 

Mokslininkų manymu, tai natūralus biologinis procesas, kuris neaplenkia nei vieno žmogaus. Žmonės tuokiasi, kuria šeimas, susilaukia vaikų ir fizinis artumas tampa nebe toks svarbus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.