Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Keturi sekso kompleksai, trukdantys moterims palaikyti gerus santykius

Kokios priežastys trukdo moterims patirti malonumą sekse? Anot britų ekspertės santykių ir sekso klausimais Tracey Cox, tarp pagrindinių - varžymasis, nenoras ką nors keisti ir amžiaus pojūtis, tačiau jų gali būti ir daugiau, rašo medikforum.ru.

Mėgautis seksu labiausiai trukdo varžymasis, nenoras ką nors keisti ir amžiaus pojūtis.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Mėgautis seksu labiausiai trukdo varžymasis, nenoras ką nors keisti ir amžiaus pojūtis.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 29, 2013, 9:04 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 2:53 AM

Aš jau per sena tokiems dalykams

„Jei jūs vis dar galite valgyti, gerti, kvėpuoti ir šypsotis, tai jūs lygiai taip pat galite turėti kokybišką seksą ir patirti naujų pojūčių“, - sakė T. Cox. Anot jos, moters amžius čia nieko dėtas. Žinoma, su metais atsiranda daugiau sveikatos problemų, kurios taip pat daro įtaką sekso kokybei. Bet, vis dėlto, tai nėra priežastis atsisakyti sekso ir galvoti, kad intymūs santykiai reikalingi tik jauniems žmonėms.

Мane tenkina taip, kaip yra

Anot sekso ekspertės, daugybei žmonių ir nereikia iš kojų verčiančio sekso. „Jei ne tik jums, bet ir jūsų partneriui pakanka vienos ar dviejų sekso pozų bei 10 minučių trukmės intymaus suartėjimo vieną kartą per dvi savaites - nereikia per prievartą kažko keisti ir dėl to pradėti kompleksuoti. Problema atsiranda tik tada, jei tai tenkina tik vieną partnerį“, - teigė T. Cox.

Aš nemėgstu pokyčių

„Ekstravertai dievina viską, kas nauja, o intravertai nemėgsta ir vengia pokyčių, kadangi jų gerokai mažesnis pasitikėjimo savimi lygis, - tvirtino britų seksologė. – Todėl, jei jūsų partneris nervinasi ir bijo išmėginti kažką naujo, nuraminkite jį ir pasakykite, kad jūs iš karto liausitės, jei jam tai nepatiks. O jei nervinatės jūs, tai pasistenkite aptarti savo nuogąstavimus su savo mylimu žmogumi.“ Anot T. Cox, kartais paprastas prisipažinimas dėl savo baimių iš karto išsprendžia problemą. Ir tada partneriai ima suprasti, kad jos nieko vertos.

Aš varžausi tai išmėginti

„Jūs galvojate, kad apsirengusi striptizo šokėjos rūbeliais atrodysite kvailai, o antrankiai iš odos ar kiti sekso žaisliukai sukels partnerio nuostabą, pašaipą, juoką, o ne susijaudinimą? – retoriškai klausė T. Cox. - Pradėkite nuo kuo mažiau gąsdinančių dalykų ir pamažu judėkite pirmyn. Gal vis dėlto dominuojantį vaidmenį šiuose žaidimuose teks atiduoti vyrui, svarbiausia, jūs žengsite pirmą žingsnį, išmėginsite, o tada drovumo bei varžymosi ir nebeliks“, - tvirtino T. Cox.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.