Raudoni rūbai labiausiai žadina vyrų susidomėjimą moterimi

Ročesterio universiteto (JAV) mokslininkai išsiaiškino, kad moterys, į pažinčių portalus įdedančios savo nuotraukas, kuriose jos apsirengusios raudonos spalvos drabužiais, yra populiaresnės. Jos sulaukia daugiau laiškų ir pasiūlymų susitikti nei tos, kurios, kurios nusifotografuoja apsirengusios kitos spalvos drabužiais, rašo „The Telegraph“.

Raudona spalva garantuoja daugiau teigiamų atsiliepimų beveik kiekvienu atveju.<br>123rf
Raudona spalva garantuoja daugiau teigiamų atsiliepimų beveik kiekvienu atveju.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 11, 2013, 7:39 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 10:55 AM

Per tyrimą buvo analizuojama, kaip žmonės galvoja, jaučia ir elgiasi. Rezultatai parodė, kad raudona spalva garantuoja daugiau teigiamų atsiliepimų beveik kiekvienu atveju. Pavyzdžiui, tyrėjai nustatė, kad vyrai pasirengę kovoti dėl moters, jei ši dėvi raudonos spalvos suknelę ar palaidinukę.

Tyrime dalyvavo 64 moterys, užsiregistravusios pažinčių portaluose. Jos buvo stebimos vienerius metus. Nustatyta, kad raudonais marškinėliais apsirengusios moterys gavo 21 proc. pranešimų, o tos moterys, kurios buvo apsirengusios juodos, baltos, mėlynos, geltonos ar žalios spalvų drabužiais sulaukė 14-16 proc. laiškų.

Tokiu būdu tyrėjai patvirtino, kad moterys, norinčios atkreipti vyrų dėmesį, turėtų rengtis raudono atspalvio drabužiais. Niekam ne paslaptis, kad raudona spalva asocijuojasi su meile, seksu ir romantiškumu. Vis dėlto mokslininkai pabrėžė, kad raudona spalva nėra lemiamas sėkmingos pažinties veiksnys.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.