Keturi, vyrų nuomone, tipiški moterų bruožai

„Ką čia slėpti, moterims labai patinka apkalbėti vyrus. Bet juk ir vyrai mėgsta tą patį. Tačiau gyvuoja mitų apie moteris, kuriais vis dar tiki vyrai. Tai virsta savotišku žaidimu, kai stereotipai atsako į stereotipus. Žinoma, daug žmonių netiki jais, todėl tik pasijuokia vienas iš kito“, - sakė psichologė Viktorija Litvinčiuk. Nepaisant to, anot jos, nusistovėjęs požiūris daro tam tikrą poveikį santykiams.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 20, 2013, 5:45 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 12:12 PM

Svarbiausia - partnerio piniginė

Daug vyrų galvoja, kad pagrindinė priežastis, kodėl visiškai nepatrauklus ir neišvaizdus vyras staiga pradeda patikti moteriai, yra jo išsipūtusi piniginė.

„Tipiška moteris, vyrų akimis, visada užkimba ant to kabliuko. Tos moterys, kurios tvirtina, kad joms pinigai neturi jokios reikšmės, vyrų manymu, veidmainiauja. Žinoma, yra nemažai klastingų ir gudrių vyrų, galvojančių tik kaip išpešti kuo daugiau naudos iš moters. Taip pat, kaip ir moterų, svajojančių apie gražų gyvenimą su turtingu vyru“, - rusų interneto portalas signorina.ru cituoja psichologės žodžius.

Nepaisant to, daugelis vis dėl to teikia pirmenybę jausmams. Žinia, moterys gana sentimentalios būtybės, kurių jausmai neretai nugali protą. Todėl, anot psichologės, kaltinti moterį vien gudriu apskaičiavimu, nėra teisinga.

Nori išprovokuoti pavydą

Viena keisčiausių moterų savybių, vyrų nuomone, yra ta, kad dažna pradeda pykti, jei vyras nepavydi jos kitiems. Ji pyksta, jei partneris nekelia jai pavydo scenų, nors iš tikrųjų nelabai yra dėl ko tai daryti.

„Taip pat tokia moteris kartais net aprėkia savo partnerį dėl to, kad jis pasitiki ja, nes ramia širdimi išleidžia į vakarėlį su draugėmis. Tačiau vyrai supranta, kad pavydas – beveik beprasmiškos emocijos. Nors ne viena moteris paslapčiomis mėgaujasi galvodama, kad partneris miršta iš pavydo, kai kitas vyras flirtuoja su ja“, - sakė V. Litvinčiuk.

Sekso partnerių skaičius

Vyrai galvoja, kad turėtų sekso partnerių skaičių, kurį moterys pasako, reikėtų dauginti mažiausiai iš dviejų. Tuo tarpu vyrai – priešingai: linkę „suapvalinti“ turėtą moterų skaičių į didesnę pusę.

„Vyrų nuomone, tipiška moteris teisinasi, kad tai buvo labai seniai, ji beveik neprisimena kiek truko draugystė. O gal ir santykiai buvo nerimti. Galų gale, ką gali žmonės pagalvoti apie ją, jei ji pasakytų, kaip iš tikrųjų buvo“, - aiškino psichologė.

Tačiau specialistės manymu, kartais merginos ar moteris elgiasi nenatūraliai norėdama padaryti vyrui pritrenkiantį ir neišdildomą įspūdį, tačiau anksčiau ar vėliau atsiskleidžia tikrasis jos veidas. Tuo tarpu vyrai galvoja, kad daug svarbiau, ar moteris rimtai žiūri į savo partnerį.

„Blogi“ vyrai

Moterys, vyrų nuomone, dažniausiai užkimba ant „blogų“ vyrų kabliuko.

Todėl, kad būtent „blogiems“ vyrukams pavyksta užkariauti ne tik mielas ir simpatiškas merginas, bet ir patyrusias bei priešingai – net drovias moteris. Ir net kai moteris supranta, kad tas vyras – ne jos skonio ir su juo nenusimato jokių perspektyvų, vis tiek nepajėgia jo atstumti tikėdamasi, kad jis pasikeis į gerąją pusę.

„Tačiau galų gale paaiškėja, kad „blogietis“ net nesiruošia keistis. Bet tai trunka tik tol, kol moteris atranda tą, kuri iš tikrųjų sugeba tvirtai prisirišti. Todėl daug daugiau vilčių galima tikėtis ir teisingiems, rimtiems vyrams“, - sakė psichologė.

Ypač padaugėja vilčių rimtuoliams tada, jei moteris jau rimtai susimąsto apie šeimos kūrimą.

„Žinoma, įdomiai gyventi – geriau, bet stabilumas – svarbiau. Todėl akivaizdu, ką moterys turėtų rinktis“, - pridūrė ji.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.